Hogyan álljak fel?

Figyelt kérdés
Nagyon ellustultam. Az álmaim hatalmasak, de egyre jobban érzem úgy, hogy ezekhez kevés vagyok. Nem érdekel semmi sem, csak a szórakozás... Tudom hogy később ez csak gondjaim lesznek emiatt, de nem érdekel, mert az nem most van. 3 tárgyból bukásra állok, amiket kitudok javítani így félévre, de nem tudom magamat a tanulásra venni... Lehet köze van a szüleim válásához, de lehet hogy nem. Tudom hogy sokkal többre vagyok képes, de egyszerűen nem tudom magamat rávenni arra, hogy inkább most "szenvedjek" minthogy később, amikor már dolgoznom kell. Amikor leülök tanulni, később írok egy jó dogát, de nekem az a jegy semmi sem jelent, egyszerűen nem úgy gondolok rá, hogy aaahw egy jó jegy :3, hanem csak szimplán egy szám, ami semmi élvezetet nem ad :/ Mint amikor valaki megvesz tőletek valami nagy értékűt és sokáig, apró részletekben fizet érte... Egyszerűen nem érzed azt, hogy neked valaki fizet azért, amit te eladtál.

2013. dec. 15. 22:42
 1/3 titán1234 ***** válasza:
muszáj keresned valamit am tud motivàlni légy makacs minél inkàb nem akkarsz tanulni tanulj nekem be jött :)
2013. dec. 15. 23:32
 2/3 anonim ***** válasza:

Igen, egy szemléletváltás nem lenne rossz dolog. :)

Gondolj arra minél többet tanulsz, annál több időd marad majd a szórakozásra, hosszútávon kifizetődőbb, mert nem kell magad után dolgozni.

A jegyről meg annyit - én sem voltam mintadiák, de szerettem dolgozatot írni, az iskolának megvan az a kiváltsága, hogy ellenőriz téged - egy egyrészről hát... de másrészről pedig klassz, mert ez a tükör neked is útmutató, tudod magad tesztelni, így valamilyen szinten szórakoztatóvá válik a dolgozatírás és így a tanulás is. :)

Ráadásul te vagy az első, akinek a saját értékeit szem előtt tartania és becsülnie kell, mert később csak különleges emberek fogják ezt tenni, és furcsa, de nincs túl sok belőlük - legalább is, aki pont a TE értékeidet is fontosnak tartja. :)

De igazából minden csak rajtad áll.

Nem tudom, mikről szólnak a nagy álmaid, de az biztos, hogy nem kell kevesebbet dolgozni értük, mint a jó jegyekért. Sőt! :)

És, amikor az álmaid túlontúl naggyá válnak és nagyon elszakadnak a valóságtól, nem hoznak örömet és sóvárgást és fájdalmat.

Szerintem itt is igaz a lépésenként, fokozatosan haladás szabálya, könnyebb úgy célba érni, nem jó, ha mindent hirtelen egyszerre akarsz. :)

2013. dec. 16. 07:48
 3/3 anonim ***** válasza:

Meg kellene fordítani a dolgot, előbb a kötelesség aztán a szórakozás.

Motiváljon az, hogyha nem tanulsz, akkor még sz@rabb életed lesz, mert munkát se fogsz tudni vállalni, és ha a szüleid nem tartanak el akkor jön a hideg utca, orvosi ellátás hiánya, csövezés.

Részeben jól látod, a dolgozat csak egy szám, amint megkapod a bizonyítványod, nem igen lesz jelentősége annak az 1 dolgozatnak, de az összes többinek egybevonva annál inkább.

Dolgozatot nézd úgy hogy 1 lépés az álmaid felé, minél jobb lesz, annál közelebb jutsz az álmodhoz.

Pozitív gondolkodás sem ártana.

2013. dec. 16. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!