Tudok valamit tenni hogy talpra álljak?
Átérzem a helyzeted... Középsuliban én is célpont voltam végig... Az elsö évet kijártam rendesen, aztán a második évtöl fogva magántanuló vagyok. Itthon tanulok és csak félévkor meg évvégén kell bemennem vizsgázni.. Leszámítva a gyakorlati órákat.. azokra ebben az évben majd be kell járnom sajnos :S Nem szívesen megyek az osztálytársak közé, de még ez is jobb, mint minden nap 7 órában ott lenni..
Ha magántanuló szeretnél lenni akkor beszéld meg a szüleiddel, hogy neked nem jó ott a suliban. Ha megértik és melletted állnak akkor beszélnetek kell az igazgatóval és valami indokot adni a magántanulóságra. Pénzbe nem kerül.
Átérzem a helyzeted, nagyon sokan átélték ezt, persze én is.
Nincs valami nagy önbizalmad szerintem, és viselkedéseddel/öltözködéseddel/beszédeddel nem egy alfa-hím szerepét töltöd be, és mivel barátaid sincsenek, nincsen aki megvédjen téged.
-Én szerintem, minél hamarabb barátokra kell szert tenned, ismerkedni mindenkivel, és a szociális képességeidet is növelned kellene.
-A suliban azokat a gyerekeket bántsák a társaik akik mások mind ők, eltérnek tőlük, általában ezek a gyerekek nem tudják megvédeni magukat, ahogyan te is vagy.
-Próbálj meg bízni magadban, nézz a tükörbe és beszélj magaddal(lehet az utóbbi páváskodásnak hangzik, de nagyon jó), beszélj érzéseidről és nézd az arc kifejezésed.
-Ha szívatnak, ne hadíjad magad, áj ki magadért. Nem hiszem hogyha annyira vészes lenne a dolog nem volna valaki a ismertebb diákok közül, aki nem védene meg téged.
-Nagyon sokan átmennek ezen még a kisebb osztályokban, minél nagyobb vagy annál rosszabb, persze mindig van valaki, aki majd ha tudatán kívül is, vagy a tudomásod nélkül is, de ott lesz meleted
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!