Hogyan álljak talpra?
Kérlek, gyakorlatias tanácsokat írjatok (esetleg tapasztalatból).
Már kb. 1-2 hónapja depressziós vagyok. Előtte is zárkózott típus voltam, de ez még jobban fokozódott a hangulatom romlásával. Mára odáig jutottam, hogy még olyan dolgok sem okoznak örömet, amelyekért korábban éltem-haltam.
Ez a hangulat mélység már addig fokozódott, hogy majdnem a mindennapi munkámban is akadályoz:
- Hiába van munkám, amit korábban szerettem is, már reggelente alig bírok felkelni. Legszívesebben végigaludnám a napot
- Az embereket is nehezen viselem el magam körül, próbálok inkább egyedül lenni, bár tudom, h ez nem jó, de mégis szinte már kerülöm az embereket, amikor csak tehetem
- Hiába vannak céljaim (nyelvet tanulni, stb.) egyszerűen ezen a téren is úgy érzem, elakadtam, nem tudok továbblépni, így a céljaimat is szépen lassan feladtam
- Az egyetlen dolog, ami még örömet okoz, bár inkább csak pótcselekvés az is, mert nem tudom, hogy másszak ki a gödörből, az az internet. Viszont ezért akár még a legfontosabb teendőimet is hanyagolom.
Mit tehetek, ha a depresszió ezzel a függősséggel párosul?
Nem tudom, mitől alakulhatott ki. Pedig már rengeteget gondolkoztam, de az igazi okát nem találom.
Pszichológushoz sajnos nem tudok menni, mert anyagilag nem engedhetem meg, illetve annyira mélyponton vagyok, hogy már abban sem hiszem hiszek, hogy ő tud segíteni.
28/L
Hát szerintem pedig itt más nem fog tudni neked tanácsot adni, ahány ember, annyi féle kiláballási mód, ezt amit fent leírtál ha elmondanád egy pszichológusnak, ő bizony tudna segíteni. Ha nincs pénzed, próbáld meg a legközelebbi kórház pszichiátriáján, néhol fogadnak kintről is pszichológusok betegeket. Ha nem jön be, családsegítő központba is mehetsz.
Sok sikert!
En is igy voltam, vagyok. Sajnos nallam fobias gondok is kozrejatszanak a depresszio kialakulasahoz. Voltam pszihiaternel, pszihologusnal, nekem nem igazan valt be, rajottem, hogy csak magamra szamithatok, es igenis megtudom tenni, kicsit jobbacskan vagyok de nem az igazi, de legalabb mar nem sirok mindennap. Sportolj, foglald el magad megha nincs is hozza kedvem. Sok erot kivanok, remelem neked sikerulni fog. :)
22, L
Keresd fel a házi orvosod ő elirányit dokihoz akinél nem kell fizetni. Kezgy el sportolni ha mást nem fuss a ház körül, probáld ki hogy gyalog mész dolgozni, kelj korábban és nyugott tempoban sétálj rengetegett segithet. Igyál orbánc-citromfű (min.4 hét) teát, magnéziumban gazdag kaját (olajos magvak, banán, neten utánanézhetsz).
Szoli, kvarclámpa, biopron lámpa piros fénye is segithet. Mindenkép keres dokit mert sajna ez a betegség 2 évig is eltarthat.
Nekem nemrég sikerült kimásznom belőle,még fiatal vagyok tudom de hidd el szükséged van pszichológusra,én kézzel-lábbal tagadtam hogy tud rajtam segíteni egy olyan ember akit nem is ismerek,és mégis sikerült neki meg persze én is segítettem magamnak azzal hogy erősítettem magam és megpróbáltam felidézni mitől is alakult ki ez,az okát nem tudtuk meg de a lényeg hogy meggyógyultam,kérlek bízz abban hogy megtudsz gyógyulni,akaraterő! :)
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!