Valóbban elpazarlom így a fiatalságomat, vagy csak én érzem így?
Kezdeném azzal, hogy 24 éves vagyok és jelenleg egy havi 80 ezer FT-os állásom van egy multicégnél.
Egy hónapja sikerült bejutnom egy államilag támogatott angol nyelvtanfolyamra is , és egészen jól meg és szeretnék legalább egy középfokig eljutni, természetesen azt már magántanárnál.
A kérdésem az lenne igazából, hogy megérné-e a jelenlegi munkámat folytatni, vagy inkább kockáztassak és induljak el a világban valamerre ?
Tudom hogy nem pont ebbe a témakörbe tartozik, de itt kaphatom a leginkább használható válaszokat.
Mi köt ide? Család? Párkapcsolat? Barátok?
Szereted-e a jelenlegi munkádat? Csak a pénz miatt hagynád-e ott? Van-e előrejutási lehetőség?
Csak külföldre mennél? Miért nem próbálsz itthon jobb munkát keresni?
Kint milyen lehetőségeid lennének?
Ezeket gondold át, és szerintem meg lesz a válasz. Ha menni akarsz, akkor most menj, amíg fiatal vagy!
A helyedben mindenképp ráfeküdnék erre az angol-dolora (még ha nem is lesz később ilyen könnyű, most még lehet hogy abból élsz ami évek során rádragadt), és házilag is nyomatnám! Olvasás, filmek, zene segítségével. Tűzz ki egy célt, minimum egy B2-es nyelvvizsgát. Utána valószínűleg normális állást is jobb eséllyel kapsz.
Igen, lehet hogy jelenleg pazarlod a fiatalságod, de lehet hogy nem. Mivel a körülményeid azt teszik lehetővé amit épp csinálsz, a legtöbb amit tehetsz hogy változtatsz ezeken a körülményeken, akár nyelvtanulással.
Köszönöm a válaszokat.
Valójában azt hiszem meg van a kérdésemre a válasz is illetve a megoldás is, csak egy kis megerősítésre volt szükségem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!