Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mi lehet velem? Már a végsőkig...

Mi lehet velem? Már a végsőkig nem értem magamat!

Figyelt kérdés
Hogyan tudnék rájönni, hogy mi bajom van? Azt tudom magamról, hogy érzelmileg szörnyen labilis egyén vagyok, szinte semmi önuralmam sincs, hamar kiborulok és hajlamos vagyok depresszíven gondolkodni. Van, hogy néha teljesen megfeledkezem önmagamról, vagy csak arról, hogy hol vagyok. Ilyenkor általában elkalandozik a figyelmem, olyan mint a deperszonalizáció. A problémám egyszerű; önmagam. Szóval hogyan tudnám visszahozni magamat ilyenkor a valóságba? Nem vagyok hipochonder, de abban biztos vagyok, hogy már a végsőkig nem normális a viselkedésem; amikor sírnom kellene nevetek, és mikor erősnek kellene lennem sírok. Mi lehet velem?

2013. dec. 12. 21:49
 1/4 anonim ***** válasza:
ez sok mindentől függ! nem tudom, hány éves vagy, de az érzékenyebb kamaszoknál ez pl teljesen tipikus viselkedés. Viszont ez jelezhet különböző betegségeket is, lehet érdemes lenne elbeszélgetned egy pszichológussal. Már csak azért is hogy megnyugodj, és tudd mit kell tenni ilyenkor :)
2013. dec. 13. 09:27
 2/4 Srapnel ***** válasza:
Saját magunk megértése nem megy gyorsan, az kitartó, évekig tartó munka. Főleg, hogy közben változunk is.
2013. dec. 13. 21:58
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Egy reggel, amint Manjusri álldogált a Kapu előtt, Buddha szólt hozzá:

- Manjusri, Manjusri miért nem lépsz be?

- Itt sem találom magam, minek menjek? - hangzott a felelet."

"Egy zaklatott ember felkereste a Zen mestert:

Kérlek, mester, segíts rajtam, elveszettnek érzem magam,

kétségbeesett vagyok! Nem tudom, ki vagyok!

Kérlek, mutasd meg igazi énemet!

De a tanító csak nézett maga elé, és nem mondott semmit.

Az ember beszélt és könyörgött, de a mester nem válaszolt.

Végül reményvesztetten feladta, és elment.

Abban a a pillanatban amikor elindult, a mester utánakiáltott:

Ez az!"

2013. dec. 14. 17:38
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Egyébként 14 éves lány vagyok. Utolsó: ne haragudj, de ez nem segített.
2013. dec. 15. 19:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!