Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem féltetek a középiskolás...

Nem féltetek a középiskolás éveitek előtt?

Figyelt kérdés
Én most ott állok,nemsokára felvételi.Attól is félek,annak ellenére,hogy központi nem lesz.De azért egy szakra 10 embert vesznek fel...és amikor ti felvételi előtt álltatok nem féltetek? Vagy attól sem,hogy majd nem találod meg azt a termet,ahol órád lesz,vagy nem találsz barátot?Én ezektől parázok a legjobban.Főleg a buszozás.Még életemben nem utaztam EGYEDÜL buszon,mert mindig gyalog jártam suliba.De most elég messze lesz tőlem,így busszal kell járnom.Ettől is eléggé elvagyok nyomva.Segítsetek,hogyan tudnám ezt az elzárkózottságot legyőzni,és hogyan tudnék önbizalomhiányt tölteni az életembe? 14/L
2009. nov. 20. 21:41
1 2 3
 21/29 A kérdező kommentje:

Kedves 21:47!

Én is ilyen típusú vagyok,visszahúzódó,hiába is vagyok jó tanuló!Remélem,hogy majd velem is ez történik,mit veletek,hogy első héten barátokat szerzek.Köszönöm szépen a válaszokat,véleményeket,tanácsokat,természetesen írhattok még!:P

2009. nov. 23. 22:32
 22/29 anonim ***** válasza:

Na hallod, ugyanebben a helyzetben voltam én is.

Először is ne izgulj, ne görcsölj. Tudom, nehéz megvalósítani, de könnyű kimondani. Azért mondom, mert ha így mész be, akkor a többiek kiszúrhatnak, és te leszel az, akin tesztelni fogják meddig mehetnek el. Tapasztalat. Nálam is így volt az első, de aztán sulit kellett váltanom, ott már magabiztosan mentem be a terembe (belül persze f*stam)... jelenleg végzős vagyok ebben az iskolában.

A buszozásról pedig annyit, hogy nem annyira szörnyű, persze ha bírod a tömegnyomort (már ha arrafelé van). Ha nagyon félsz, sulikezdés előtt kérj meg valakit, hogy kísérjen el a jövendőbeli sulidig, meg vissza, amikor pedig lesz szabadidőd, akkor egyedül is tedd meg ezt az utat, de úgy, hogy ha valami gikszer jönne be, tudj szólni valakinek.

Amikor meg élesben fog menni, akkor meg már nem lesz semmi probléma.

2009. nov. 24. 06:19
 23/29 anonim ***** válasza:

Beállok a sorba: én is paráztam kicsit gimi előtt. Általánosba a lakóhelyemen jártam, 8 éven keresztül ugyanaz az útvonal, ugyanazok az emberek, ugyanazok a tanárok... aztán a gimivel jött a környezetváltozás: új emberek, idegen tanárok, idegen suli, buszozás. Nem egyszerű a váltás. Ráadásul ismerősöm sem volt. A buszozáshoz pár hét alatt hozzászoktam, az osztály is összekovácsolódott fél év után kb, 1. év végére már aztán jó kis közösség lettünk. Féltem az elején, nem találtam a helyem, kényelmetlenül éreztem magam. Aztán ahogy megismertem a tanárokat, osztálytársakat, ez egyből megváltozott.

Ezután jött a fősuli, lakóhelyemtől jóóó távol, koliba költöztem, de ezt sokkal könnyebben vettem, nem is féltem egyáltalán, közvetlen voltam a kezdetektől fogva mindenkivel, feltaláltam magam. Tehát egyáltalán nem tapasztaltam azt a fajta félelmet, mint a gimi elején.

2009. nov. 24. 08:37
 24/29 anonim ***** válasza:

xD Hát én paráztam mint a retek, pedig 4-5ös tanuló VOLTAM..

De sajnos felvettek oda, ahova jelentkeztem. Így ide kellett járnom. Hát volt miért aggódnom, mert minden be is következett! Egy ilyen retek suliba kerültem, ahova 2000 diák jár akkora a suli, hogy külön szárnyakat/épületeket neveztek el, szinte minden napos volt az eltévedés.. Nem találtam rendes barátokat, csak ellenségeket de azt dögivel! Ki nem állhattam az osztályom, depresszióba estem stb..

És tádám 10. még csukott szemmel is elközlekedek a suliba, egy csomó haverom van, az ellenségeimet meg leszarom így ők mégjobban utálnak, de ez tök jó érzés.. Igaz mindenből bukásra állok és az összes tanár utál, mert oltok gyereket/felnőttet egyaránt. Hát nem kell parázni, lehet eleinte rossz lesz, de aztán megszokod, vagy elmész másik suliba.. De ugye az nyer aki mer, én mertem maradtam még 1 évet, és ez életem legjobb éve.. :)

2009. nov. 24. 15:41
 25/29 A kérdező kommentje:
Húú...remélem úgy lesz,ahogy mondjátok!:)Már kezdem várni az új tanévet!:D
2009. nov. 24. 16:53
 26/29 anonim ***** válasza:
Én is várom már igen:D az lenne a jó,ha a tanulás ugyanugy menne mint általánosban,kevesebb dogát irnánk..stb.:) persze tudom h ezek csak az édes álmok..:P meghát rem. jó tanáraim lesznek..IZGULOK:D meg perszehh várom a ballagást,a gólyatábort..és magát az évnyitót..:O
2009. nov. 25. 19:35
 27/29 A kérdező kommentje:
Nem tudjátok a Zichy-ben van gólyatábor?
2009. nov. 25. 19:40
 28/29 anonim ***** válasza:
Nyílt nap nem lesz valamikor??Onnan esetleg megtudnád..bár a nyílt napoknak már lassan vége lesz..az enyém november 2.-án volt^^Gólyatábor..na igen..minden jó iskolában van.Ha ez is jó,akkor nyílván van.Ha nincs akk rács.sztél xD mert itt ismerkedhetnél az oszt.társaiddal!:P
2009. nov. 26. 13:46
 29/29 A kérdező kommentje:
nyíltnap volt nov 7.én
2009. nov. 26. 17:49
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!