Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit kezdjek az eletemnel?

Mit kezdjek az eletemnel?

Figyelt kérdés

15 eves vagyok,suliba jarok(közgaz-t tanulok). Nagyon rosszul megy a könyveles ora,de nem azert mert nem tanulok hanem mert nem ertek hozza.a többi tantaryal aranylag nincs gond,de tudom h ez a könyveles ora nem fog menni es megfogok bukni mert nem ertem.arra gondoltam h abbahayom az iskolat es elmegyekbdolgozni,lenne is hova de ugy erzem h ez edeskeves amenyit most tudok.azt tudni kell h en egy nagyon lusta ember vagyokbes igazabol azt se tudom mit akarok kezdeni az eletbe,nem tudom mit akarok dolgozni h mivel akarok foglalkozni,viszont azt tudom h semmittevessel az utcara fogok kerülni,es a szüleim nem fognak 30evesen is eltartani,

Kerlek titeket segitsetek !!!! Nayon fotos lenne minel elöbb megoldas talanom a problemamra

2013. nov. 21. 14:56
 1/9 anonim ***** válasza:

ha a sulit abbahagyod, akkor a végzettséged 8 általános lesz, amivel kb utcaseprőnek vagy betanított munkásnak mehetsz el, vagyis minimálbért keresnél, ami maximum önmagad eltartására elég, és semmi megtakarítás..gyakorlatilag akkor nem az, hogy "nem viszed semmire" de inkább nem jutsz semmire.. mert a végzettséged miatt esélyed se lenne jobb állásra..

a "nem értek hozzá" az nem olyan dolog, ami születésedkor el lett döntve, hogy érti vagy nem érti, hanem olyan dolog, amit ha megtanulsz, akkor már érteni fogsz hozzá... nem kell szeretni, elég ha görbül.. de meg lehet tanulni!

az lejött, hogy lusta vagy, elvégre alapból elkönyvelted, hogy nem fog menni a tárgy.. és akkor tényleg nem fog menni.. de gondolj arra, hogy muszáj

15 évesen tudtommal még diákmunkát sem lehet vállalni.. és 15 évesen még nem is feltétlen kell tudnod, hogy mit akarsz kezdeni az életeddel... ráérsz még ezen gondolkodni, az nem is normális, hogy az embernek hipp-hopp el kell döntenie..

amúgy meg 3 hónapja megy a suli... nem létezik, hogy ilyenkor kijelenthesse valaki, hogy meg fog bukni! az ok, hogy szarul megy, de tessék tanulni és menni fog!

2013. nov. 21. 15:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Köszi a valaszt,de nem tudom h h menjek at ha eddig csak es kizarolag egyeseim vannak?!:o
2013. nov. 21. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:

tanulj, ne GYIKozz:D

középsuliban nem kérnek lehetetlent! kérj segítséget valakitől akivel jóban vagy és legalább 3asra vágja a dolgokat:D

nem mondom, hogy legyél ötös... ha profin menne, mostmár akkor is utálnád, úgyhogy ez nem is elvárás.. elég ha görbül és átmész:D több mint fél év van még évvégéig, kizárt, hogy azalatt ne lehetne felhozni legalább hármasra.. csak szánj rá időt és kérj segítséget és ne a dogát próbáld túlélni, hanem az alapokat próbáld megérteni és akkor menni fog:)

én matekkal voltam hasonlóan, aztán négyesre érettségiztem:D

2013. nov. 21. 15:35
 4/9 anonim ***** válasza:
Ha te nem akarsz a problémádra megoldást találni, akkor mi fejre is állhatunk, nem fogunk tudni segíteni.
2013. nov. 21. 18:30
 5/9 anonim ***** válasza:

15 évesen,te már egyből elxarnád az életed?Egy tantárgy miatt?

Ott vagy az órán ha valamit nem értesz kérdezd meg a tanárod,vagy kérd meg hogy néha ha tud akkor korrepetáljon.

Én egyet tudok ,hogy szakközépben félbehagytam a sulit,egy év után visszamentem estite +szakmát csináltam egyszerre és emellett dolgoztam is.Szabadidőm soha nem volt,szalagavatóm se volt,érettségi ballagás se volt igazi,mellesleg tudom hogy emiatt nagyon rossz irányba mentem el de 24 évesen rájöttem a helyes irányra letettem azt a szakmát amiben dolgozni is szeretek és megy is és ,hűűű,ilyenkor minden megváltozik,az elött akármihez is nyúltam csak szerencsétlenkedem,de ez után minden megváltozott,és akármihez is nyúlok azt precizen és jól tudom megcsinálni és már nem szerencsétlenkedem.Én azt mondom,amíg nem tudod hogy mit csinálj addig csináld az érettségit,ha úgy érzed hogy a közgázban túl nagyok az elvárások akkor menjél egy gyengébb suliba,ahol nem közgáz az elvárás hanem már szakmát is lehet tanulni,és ott talán ki is tudod magad próbálni egykét dologban,meg bele is tanulsz mert ugyebár nem csak az érettségi tantárgyakat tolják a tanárok...Szal Én azt látom akik volt osztálytársaim továbbvitték a sulit amit én otthagytam,ők elmentek még utána technikusira,és azt látom hogy mindegyiknek mindig jobban fizető munkája van és kényelmes helye,míg Én éjjel nappal gürizek hogy minden meglegyen.Csináld meg nappalin a sulit,próbáld megkeresni azt a szakmát ami közelebb áll hozzád(ha tetszik a szakma akkor azt nagyon könnyen tudod megtanulni mert úgy is érdekelni fog -nem úgy mint a könyvelés)

2013. nov. 21. 19:29
 6/9 anonim ***** válasza:
Még valami végső esetre a jegyek javítására:Puska.....
2013. nov. 21. 20:37
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szepen a valasz,sokat segitett :)
2013. nov. 22. 08:40
 8/9 Srapnel ***** válasza:

"Még valami végső esetre a jegyek javítására:Puska....."

Kitűnő arra, hogy végül ne érts hozzá, viszont mindenki más azt higyje, hogy igen. Emiatt meg soha nem fogsz tudni megfelelni.

2013. nov. 22. 15:38
 9/9 anonim ***** válasza:
Egyik tanárom mondta a suliban anno:Ha már csináltál puskát akkor már kettesre megtudod csinálni mert foglalkoztál vele.
2013. nov. 22. 20:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!