Milyen sűrűn jártok temetőbe?
Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 15:30
2/12 anonim válasza:
Évente egyszer-kétszer.Nem a temetőbejárással emlékezem a halottaimra,hanem mindennap,amikor eszembe jutnak.A sírjukat rendben tartom,de ennyi kijárás elég.
4/12 anonim válasza:
Soha. Azok a szeretteim, akiknek a teste odakerült, mind azt vallották, hogy lehet emlékezni e-nélkül is, nekik pedig már úgysem lesz jobb, ha odamegyek. Ha figyelnek fentről, úgyis tudják, hogy gyakran gondolok rájuk.
6/12 anonim válasza:
én sem járok temetőbe (csak egyszer 1 évben) szerintem teljesen felesleges...most attól hogy kimegyek oda, attól nem lesz jobb...otthon is megtudok emlékezni róluk...és ha egyszer meghalok tuti hamvasztani fognak...aztán max elszórnak valahol, de biztos nem szeretném ha a gyerekeim ott sirdogálnának a sírom körül...meg különben is azt ápolni kell, mindig ujra kiváltani a helyet...stb...csak a gond van vele..hülye egy kultúránk van :D
7/12 anonim válasza:
soha, nem is ismertem, akik ott vannak
9/12 anonim válasza:
Soha nem voltam még temetőben, halál komoly. Egy szerettem sem nyugszik temetőben.
10/12 anonim válasza:
Hát nálam furcsa a helyzet. Vegyük azt, hogy Y városba lakok és ott van 1 temető ahol vannak rokonaim. De ezen kívül van M ; N városokba is temető ahol vannak rokonaim. Nős akik M-N városban laknak, őket nem ismertem, a nagyszüleim szülei voltak.. Hozzájuk kijártam 1 évbe egyszer halottak napján családdal, de Y-on városba ahol én is lakok 6 éve került nagymamám, az ő sírját 6 éve láttam először és utoljára. Számomra akkora törés volt a halála, hogy még azóta sem visz rá a lélek, hogy én oda mennyek. 5 évig nem voltam abba a temetőbe, de tavaly augusztusba meghalt nagypapám, neki voltam a temetésén, és láttam holtan a koporsójába igen csak nagy komplexusaim lettek, szóval akkor láttam az ő sírját először és utoljára, szóval több mint 1 éve voltam utoljára bármilyen temetőbe is. És azt hiszem a szüleim;bátyám;saját temetés/éig/emig nem is megyek oda többet!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!