Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nemzetellenes hazaáruló vagyok?

Nemzetellenes hazaáruló vagyok?

Figyelt kérdés
Soha nem szerettem ezt országot, nem érzem magaménak. Már gyerekkoromban is furán tekintettem a honfitársaimra. Egyáltalán nem az a becsületes, szorgalmas és kreatív nép. Sajnálom hogy ezt kell mondanom, de olyan az ország vezetése és maga az ország is mint a magyar ember. Megérdemli a sorsát.
2013. okt. 17. 08:16
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
Nem. Csak sötét mint az éjszaka.
2013. okt. 17. 09:27
 12/25 anonim ***** válasza:
94%

"Meg vagy vezetve, nem hiszel a saját szemednek, benyelted a pártpropagandát. "

Nagyon kreatív vagy! Mindjárt megmondom, kinek mondj ilyet, te gennyláda. Menthetetlen vagy. Tegyél egy szívességet hazádnak, máshol legyél legyél ilyen rohadt kreatív, kártékony férgekre nincs szükség itt.

2013. okt. 17. 09:34
 13/25 anonim ***** válasza:

Ennyire nem fogalmaznék sarkosan, és politikát se akarok a válaszomba keverni, mert nem értek hozzá.

Azonban a lélekkel, az együttélés alapvető szabályaival akár mikro akár makro szinten tisztában vagyok.

Ez az ország, ez a nép tényleg nagyon rossz úton jár. Politikától mentesen is.

Mindenki a maga érdekét nézi, a maga hasznát lesi, a másiknak nem hogy nem segít, de még ártani is akar.

Kevés kivétel van. Nincs összetartás, nincs közös cél, csak önös, önző emberek.

Hozzáteszem ez nem csak a mi országunk problémája. Probléma ez mindenhol. Lehet fújjogni a népünkre, de ettől megint csak nem lesz jobb.

Vannak olyan népek akiket irigylek.

Például azokat, akiket ha versenyhelyzetbe hoznak egy törzslátogatás során, akkor nem egymást agyontaposva szaladnak a jutalomért ahogy mi tennénk, hanem kézenfogva együtt futnak, és együtt nyernek.

A kérdésre, hogy miért nem akart nyerni senki, az volt a válasz, hogy hogy lehetnék boldog, ha azt látom hogy közülünk valaki szomorú.

Ilyen az úgynevezett "civilizációba" nincs.

Minden kényelmet, luxust feladnék, ha úgy élhetnék mint ők. Tisztán, becsületesen, segítve a másikat.

Ezt kellene megtanulni. Nem véletlenül van a mondás, hogy a hátra az előre.

A régi értékeket igaz nem lehet visszaállítani, de lehet törekedni rá.

Itt jössz Te a képbe kedves kérdező. "megérdemli a sorsát".

Tényleg megérdemeljük, mert nem teszünk semmit. Nem csak mi nem tesszük, hanem Te sem.

Ha mindenki odafigyelne csak a közvetlen környezetére, rövid időn belül megoldódna minden.

Ez persze csak egy álomkép, ami nem fog megvalósulni soha, mert mindig lesznek olyanok, akik más küzdelmében is a hasznot keresik.

2013. okt. 17. 09:41
 14/25 anonim ***** válasza:
Veled a legnagyobb baj, hogy csak arról veszel tudomást, amiről épp a kedved tartja, és ez alapján próbálsz meg egyetemes véleményt alkotni.
2013. okt. 17. 09:42
 15/25 A kérdező kommentje:

Svédország után Angliában van a legtöbb ateista. Hol is tartanak ezek az országok? ..és hol tartanak a vallásos országok?

Azzal ugye tisztában vagy hogy a vallás nevében gyilkolják meg még a mai napig is a legtöbb embert?

2013. okt. 17. 09:46
 16/25 A kérdező kommentje:

A gyűlölködés, fröcsögés keresztényi cselekedet? Hogy a rokkantak helyzetét ellehetetlenítik az keresztényi? Hogy szegény embereket kilöktek az utcára, mert a helyi pártkatonák nyerészkedni akartak a dohány-eladáson az keresztényi?

Ez csak a jéghegy csúcsa! Most nem sorolom fel a többit földbérlet, hajléktalanok...stb.), vagy a nagy vallásos m)agyarkodókra nem vonatkozik a 10 parancsolat?

Az egyház egy korrupt hatalmi ág, támogatja a pártokat, ha megkapja a pénzt a Vatikán. Nevetséges!

2013. okt. 17. 09:56
 17/25 2xSü ***** válasza:

> Nemzetellenes hazaáruló vagyok?

Hogy a fő kérdésre válaszoljak, tulajdonképpen igen, az vagy, ha nagyon-nagyon sarkosan akarsz fogalmazni. Én a magam részéről nem fogalmaznék persze így, de ez afféle érvelési hiba. Ha szélsőségekkel akarsz érvelni, és a válaszból kiprovokálod a szélsőséges megnyilvánulást, akkor inkább vagy nemzetellenes hazaáruló, mint a nemzetedért mindent feláldozó hős.

A dolgok persze nem feketék, fehérek. Szürke vagy. Egyrészt én azt gondolom, hogy az egész népet a téged körülvevő szűk réteg ismerete alapján, meg pár hír alapján akarod látni. Igenis vannak nálunk is becsületes, szorgalmas, kreatív emberek, mint máshol is. És vannak önző, aljas, lusta, ostoba emberek is, mint máshol is. Én még csak azt sem mondanám, hogy más népekhez képest óriási lenne az aránykülönbség.

Én a magam részéről úgy gondolom, hogy vannak olyan értékek, amelyeket én magam vallok, és sok emberben, a többségben nem látom ezeket az értékeket. A magam részéről kötelességemnek érzem, hogy ezen a téren akkor itt példát mutassak, átadjam azt a szemléletet másoknak, amit magam vallok.

A másik vetülete a dolognak, hogy olyan korban élünk, ami nem igazán kedvez a hazaszertetnek. Mondjuk pár száz évre visszanézve, az akkori állapotokhoz képest alig vannak kulturális különbségek. Ugyanazt a pizzát, gyrost, spagettit, hamburgert eszed, mint egy német, egy angol, egy francia. Ugyanazt nézed kb. a tévében, ugyanazt a munkát végzed, ugyanazt az életet éled, és majdnem ugyanazt az értékrendet, világképet vallja a legtöbb ember.

Én voltam olyan szerencsés, hogy néptáncosként megismertem a saját kultúrám gyökereit, értékeit. Értem én, hogy egy jelenlegi magyar átlagpolgár minden további nélkül ki tud menni Angliába dolgozni, alig érzékel különösebb különbséget. Oké, persze más a nyelv, a bal oldalon mennek az autók, meg kicsit mások néhány szokások, de nem nagyon.

Nekem viszont óriásinak tűnik a különbség. A magam részéről ha egy magyar népmesék dallamot fütyülve el kell magyaráznom a másiknak, hogy mi az, és tudnám, hogy úgysem érti; ha nem érti miért ennék egy jóféle kürtöskalácsot; ha nem érti miért mennék el szívesen egy táncházba, akkor nagyon nyomorultnak érezném magam. És ezek még csak a kultúrának a hétköznapi, alig értékes elemei.

Én itt akarok élni, és itt akarok boldogulni. Azt látom, hogy aki akar, aki tesz is érte, az képes is itt boldogulni. Ha én úgy érzem, hogy jobb vagyok bármiben is, akkor az én felelősségem, hogy „felhúzzam” a többi honfitársamat.

Értem az álláspontodat, nem is hibáztatlak érte, de alapvetően egy elrontott álláspont a tied. Nem tudok vele azonosulni, maximum elfogadom, hogy van, aki úgy gondolkodik, mint te, és remélem, hogy ez a jelenség csak ideiglenes. Ettől persze lehetsz sok szempontból értékes ember, jó szakember, jó szülő, stb…, de ez a szemlélet, amit a kérdésből kiolvasok, számomra hiba. Hibázni persze lehet, nem is feltétlenül neked róható fel a hiba, de ettől még hiba.

2013. okt. 17. 12:17
 18/25 A kérdező kommentje:

17: Én meg azt mondom hogy nézd meg az "Apámuram" c. filmet: [link]

Nem muszáj az elbutult közegben maradni! :)

2013. okt. 17. 12:36
 19/25 anonim ***** válasza:
100%

kérdező. Azt hogy, hogy írsz és hogy olvasol azt megtudtuk a kérdésedből és a válaszaidból (hogy mennyire vagy értelmes az külön lejött a nagyon szép és értelmes #17-re való reagálásodból).

Az is teljesen bizonyos,tételesen bebizonyítható, hogy beleragadtál a lenini útba: sajnos áldozata vagy. (sajnálom, már valószínű a szüleidnél/nevelőidnél elérték, hogy lövésed se legyen az emberi lényegről, a kreativitásról, a hitről, az anyanyelvedről és a történelemről, a művészi alkotásokról / vagy azok befogadásáról)

Tehát: itt ülsz, papírokat balról jobbra és vissza toszogatva (biztos, hogy nem gyógyítasz, tanítasz, és nem végzel semmilyen alkotó tevékenységet) és szidod a hazádat, az embereket.

Most azt szeretném tudni, mit teszel, hogy jobb legyen. Milyen kreatív tevékenységet végzel/gyakorolsz? Zenélsz? Táncolsz? Énekelsz? Festesz?

Nagyon sok értelmes, szorgalmas, kreatív gyerek és fiatal van. Itt is máshol is, ez nem génfüggő (ez a legnagyobb tévedésed) Ez a neveléstől függ.

Ha te nem lettél "becsületes, szorgalmas és kreatív" vagyis pontosan az, amivel vádolod a "népet" az baj. Szemtől szembe persze nyilván nem mernéd ezt senkinek sem mondani - csak így fotelben, alsófeledet növelve belerondítani az éterbe - vagyis hátba támadva az embereket a "népet"

Mit tettél, mit teszel, hogy jobb legyen?

2013. okt. 17. 15:00
 20/25 anonim ***** válasza:

Nem tetszik az ország? Menj el máshova felejtsd el örökre!

Nincs pénz utazni? Keress!

Nem tudod hova menj? Találd ki!

Amúgy egy kérdés, ha nem szereted a magyarokat akkor miért használod a nyelvüket?

Jah és én nem Magyarországon vagyok, nem is vagyok magyar.

2013. okt. 17. 17:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!