Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ti még is mit tennétek az én...

Ti még is mit tennétek az én helyemben?

Figyelt kérdés
Nos érettségi után lövésem sem volt mit kezdjek magammal, a középiskolai éveim elég nyögve nyelősek voltak, de azért egy viszonylag tűrhető érettségit letettem. (2,3,3,3,4) Aztán valahogy kitaláltam pillanatnyi fellángolásként egy szakmát és bele is kezdtem. Rövid távon rá is kellett jöjjek hogy borzalmasan vissza vet a többiekhez képest hogy az égvilágon semmilyen szakmai múltam nincs. Nem adtam fel, elvégeztem az első évet a kettőből, de már egy ideje eléggé olyan érzésem van, hogy se érzékem az egészhez, meg őszintén már kedvem se sok. Tegyük hozzá hogy világ életembe utáltam tanulni. Nem túlzottan vigasztal hogy mondjuk egy bútorasztaloshoz képest 5-6x annyi modulból kell vizsgázni... Szóval itt vagyok teljesen tanácstalanul. Mindenki azt mondja hogy fejezzem már be ezt az egy évet, de minden vasárnap ahogy most is, csak kattog az agyam, hogy már a könyökömön jön ki az egész. Szenvedjem még el azt az egy évet, mennyek el vizsgázni abból a rengeteg modulból miközbe nem is vagyok biztos benne hogy akarok foglalkozni az egésszel. A legrosszabb hogy nincs is jobb ötletem. Ha ott hagyom, ha megcsinálom, másik szakmát már csak kemény pénzekért csinálhatok. Azon hezitálok már egy ideje hogy egy biztonsági őr képzésre elmenni, aztán abba dolgozni. De hát arra meg hogy alapozzon egy életet az ember... Nagyon úgy érzem hogy kicsúszik a talaj a lábam alól.
2013. okt. 13. 18:56
 1/2 A kérdező kommentje:

Közép iskolába ugyan azt játszottam el, elmentem egy szakmai előkészítő osztályba ott is rájöttem hogy az nekem nem jön be, nyögve nyelősen leérettségiztem aztán most ez van.

Étvágyam sincs annyira idegel ez a tehetetlenség...

2013. okt. 13. 19:08
 2/2 anonim ***** válasza:

Van érettségid, tehát bármibe foghatsz.

Az én érettségim gyengébb volt, de itt vagyok a való életben.

Van, egy velem egy idős barátom, ő csak 5nappal idősebb nálam, el is felejtettem említeni. Ő most egy nyelviskolában dolgozik, s irodai munka s megél. Tavaly meg a Mcdonald's-ba dolgozott.

Ő a Keribe járt.

De itt a lényeg az, mivel van érettségid így már tiéd a világ.

Hiába van szakmád, abban nem minden esetben tudsz elhelyezkedni.. szuper példa bátyám, van végtelen sok szakmája , s itt lakik velünk, pedig nem egy, nem kettő, hanem legalább 50szakmája van, hegesztő, kőműves stb. stb. de itt van ő is velünk s itt csak 54et keres 100 szakmával..

Az a barátom, meg vendéglátói iskolába járt s mégis most titkár egy iskolában.

2013. okt. 14. 17:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!