Mi történik velem?

Figyelt kérdés

Röviden összefoglalom a problémám.

20 éves lány vagyok.

A lehető legjobb dolgokkal illethetem az életem.

Nem szenvedek hiányt, de még sem élek luxusban. Hálás vagyok azért amit megkaphattam az élettől, és elfogadom amit nem!

Tehát nem abban adódik a problémám, hogy nincsen Iphone 5-m, vagy éppen nem a legdrágább ruhákat vásárlom.

2 éves kapcsolatom van!

Kisebb nagyobb nehézségek adódnak a kapcsolatunkban a barátommal, de bármi adódjon, igyekszünk megoldani.

Nehéz összefoglalni ami velem történik.

Előfordul, hogy a barátom megiszik 1-2 sört, esetleg többet a kelleténél és úgy jön hozzám.

Képtelen vagyok elviselni, főként azt, hogy olyan illetővel teszi ezt aki csak akkor találja meg ha esetleg szüksége van a barátomra. Förtelmesen feldühít!

Mikor próbálnám megbeszélni a barátommal, hogy mire jó ez az ivászat, ami hozzáteszem nem sűrűn fordul elő.

Nem lehet vele beszélni, inkább számítógépezik, zenét hallgat.

És igen, itt kezdődik a baj! Elborul az elmém! Mintha nem is én lennék!

Annyira felmegy bennem a pumpa, hogy felpofozom! Minden egyes ilyen alkalommal szinte!

Az ő reakciója, hogy mit képzelek magamról és megy haza!

Ami még inkább tetőzi a bennem rejlő feszültséget és neki megyek!

Teljesen kikészítem lelkileg! 2 éve!

De mai napig mellettem van, bármilyen nehéz is!

Igyekszem kontrollálni magam de nem tudom, honnan jön elő ez az egész, hogy vagyok képes megütni, ahelyett, hogy hagynám és másnap megbeszélnénk mindent!

Elég sűrűn fordul elő, hogy vitatkozunk kisebb- nagyobb dolgokon.

Nem emeli rám a kezét SOHA! Illetve fogalmaznék úgy, hogy eddig még nem történt ehhez hasonló!

Viszont a veszekedés és a viták nem csak vele fordulnak elő. Hanem másokkal is apróságokból adódóan veszekszek, vitatkozok. Addig amíg az utolsó szó nem az enyém!

Nem tudom miért történik velem mind ez. Nagyon fáj, hogy mindig azt bántom akiket a legjobban szeretek!

Beleőrülök a tudatba mikor később rájövök mit tettem!

Elviselhetetlen bűntudatot és lelkiismeret furdalást érzek a tetteim után!

Rettenetesen nehéz természetem van! Nem tudom honnan jön ez a hihetetlen agresszivitás, az idegesség folyamatosan, a düh.

Pedig engem nem bántanak, de én kötelezőnek tartom még is, hogy beleköthessek, provokáljak másokat!

Nem tudom megbeszélni senkivel a rám neheztelő nyomást!

Az érzéseimet inkább elnyomom.

Lehet egy orbitálisan hülyeségnek tartjátok, hogy ide írok ahelyett, hogy egy pszichológust látogatnék meg.

Már attól is könnyebb most, hogy ezt leírhattam!

2013. okt. 11. 09:04
 1/8 anonim ***** válasza:
Szia.Ehez nem hiszem,hogy pszihomokus kell.Nincs neked különös problémád,csak nem tudod kibeszélni magadbol a dolgokat.A természetedet,vagy viselkedési formádat pedig már megválltoztatni nem fogod tudni.Mivel 6 éves korára kialakul az embernek a viselkedési formája.Szóval ne csak magad hibáztasd.Ülj le beszéld meg a problémád,ha nem megy ne erőltesd.20 éves vagy találsz még igazit.Aki igy szeret amilyen vagy stb
2013. okt. 11. 09:25
 2/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod!

Nem az egyedülléttől félek, hanem undorítónak tartom amit csinálok!

2013. okt. 11. 09:32
 3/8 anonim válasza:

Hello!

Én is ilyen nehéz természetű vagyok, csak srácként. Na jó, ennyire talán nem, de volt egy barátnőm, aki szintén hasonló érzéseket váltott ki belőle. Irtózatosan leordibáltam a fejét anno, ő meg pofon vágott és én meg lekevertem neki egyet hogy nyugodjon le. Ilyen kutya-macska kapcsolat volt, de mégis volt benne valami őrült szenvedély, mert volt amikor egy ilyen nagy veszekedés orbitális kúrásba torkollott. :D

Na viccet félretéve, a baj az elfojtás, a felesleges energiák le nem történő vezetése és egyfajta személyiség is. Talán idealista személyiség vagy, mint én. GOndolom sokat álmodozol, morfondírozol az élet dolgain és nem találsz válaszokat a kérdéseidre. Lehetséges, hogy ugyan mások nem bántanak, de te meg akarsz felelni tudat alatt azért másoknak, hogy legalább valamilyen módon felfigyeljenek rád. Mivel ők nem teszik ezt meg, te kiprovokálod a figyelmet, legyen az bármi. Lehet ezért is kötözködsz, kóstolgatsz másokat. Lehet neveltetés eredménye is, sok mindent rád hagyhattak vagy éppen semmit sem és így lázadsz. Lehet régebbi szerelmi csalódás miatt is kialakult düh, szorongás maradéka benned és rögeszmésen követed a saját hitvilágodat, gondolataidat és aki ellent mer mondani, annak bakfis.

A szexuális életed rendben van? Le merném fogadni, hogy iszonyatosan élénk a szexuális fantáziád és szexmániás is vagy. Általában azokra az emberekre is jellemző az agresszivitás :)

Ha gondolod, dumálok még veled erről és megfejthetjük mi a baj, mert én is tanulnék, mivel én is ilyen vagyok. Utálom ha ellent mondanak nekem és nem az enyém a végső szó. Meg csomószor észrevettem, hogy az embereknek a szájába kell rágnom a mondandómat, mert sokan nem értik meg. Mintha egy másik bolygóról jöttem volna. Veled nem volt így, vagy nincs így? :)

2013. okt. 11. 12:21
 4/8 anonim ***** válasza:

Az is vagy amúgy.. egy undorító görény... visszaélsz azzal, hogy kicsike törékeny lányka vagy... ha meg a barátod nem hagyná, hogy üsd vágd őt és esetleg visszakézből kapnál egy pofont akkor meg fellennél háborodva mi ? Mi az, hogy ez a gyökér nem engedi, hogy verjem ?

Te undorító sz@rdarab kérdező.. Remélem egyedül rohadsz meg.

2013. okt. 11. 12:23
 5/8 A kérdező kommentje:

Ez kedves Tőled kedves utolsó! :) Csípem a kritikát, és egyébként igazat is adok valahol.

De annyit azért elárulok, hogy nem egy ijedős fajta vagyok!

Azt viszont alátámasztom, hogy piszkosul megérdemelnék én is egy jobbost! Lehet helyre is rázna valamennyire!

De annyit had áruljak el, hogy rettenetesen próbálkozok az ellen, hogy ne az indulataim uralkodjanak rajtam legfőképpen, igyekszem kulturáltan megoldani amit kell!

Viszont te ennek az ellenkezője vagy Életem! ;) Tehát Tőled nem vagyok luzerebb!

Az előző kommentelőhöz viszont annyit, hogy van igazság abban amit mondasz, de nem teljesen!

Édesanyám x hónapos terhes volt mikor az alkoholista apám a 3. emelet lépcsőről lelökte, volt, hogy felrugdosta. Otthonról szökdösött el, hogy tudjon hol éjszakázni.

Naphosszakat vonatozott a nagymamámhoz, hogy pár napra meghúzhassa magát, de mind ez ellenére mindig ugyan ott folytatódott a történet, hogy az alkoholista mocsok verte anyámat! :) És igen, bármilyen hihetetlen csoda, hogy ennyi ideg, lelki és fizikai fájdalom után 20 éves vagyok!

2013. okt. 11. 15:11
 6/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Kérlek ne vedd sértésnek a válaszomat, vagy igazából azt is teheted, de nem hiszem, hogy az lenne a legelőnyösebb döntés a számodra.

Ha valamiben nem értesz egyet a barátoddal, vagy akárki mással, jelezheted felé, elmondhatod a véleményed, de ha megütöd, azzal maximum annyit érsz el, hogy nem vesz téged komolyan. Próbálj kevésbé gyerekesen viselkedni.

"Viszont te ennek az ellenkezője vagy Életem! ;) Tehát Tőled nem vagyok luzerebb!"

Nem hiszem, hogy erre válaszra érdemes volt reagálni. Valószínűleg soha nem fogsz vele újra találkozni. A "legjobb" esetben is most egy kicsit rosszul érzi magát, de ez tényleg jó neked? Ha őt érdekelné a dolog, tovább boncolgatná a témát és elmondaná, hogy szerinte mennyire igazságtalanul bántalmaztad a barátodat. Legalább valaki a férfiak mellett is kiáll. Szerintem ő már rég továbblépett ezen a kérdésen, de te mégis reagáltál a válaszára.

Ezzel csak azt akarom mondani, hogy nem mindig az a legjobb ötlet, amire először gondolnál. Nem muszáj mindenre azonnal reagálni. Sokszor jobban teszed, ha átgondolod a tervezett tetteid lehetséges következményeit.

"olyan illetővel teszi ezt aki csak akkor találja meg ha esetleg szüksége van a barátomra"

A legtöbb ember ilyen. Talán ezt a barátod is tudja, és el is fogadja. Ha neki ez megfelel, téged se kellene, hogy zavarjon. Nem muszáj egy kapcsolatban mindent kölcsönösen teljesíteni, ha mindkét fél számára előnyösek a feltételek. Én kiszűrtem az olyan embereket, akik nem figyelnek rám, ha az én problémáimról szeretnék beszélni, viszont ők elvárják, hogy meghallgassam azt, amiről ők szeretnének panaszkodni. Ebben az a legrosszabb, ha meg se fogadják a tanácsaimat. Így teljesen felesleges volt meghallgatni, amit mondtak nekem.

Szerintem amire szükséged van, az önuralom, tiszta gondolkodás és logikusan megfontolt döntések alapján hozott cselekvések. Másképp nehezen érheted el céljaidat, akármik is legyenek azok.

2013. okt. 12. 04:44
 7/8 anonim ***** válasza:

Kérdező nem csoda, hogy ilyen nyomorult lettél... apád is az volt, te is az vagy. Szerencsétlen sz@r...

4-es voltam. :)

2013. okt. 12. 21:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Csak így tovább, 4-eske! Ne add fel!

Ha minden nap írsz, talán majd egyszer egy kicsit rosszul érzi magát egy random lány a netről.

[link]

2013. okt. 13. 00:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!