Mit lehet tenni akkor, ha már néha nem "élvezem az életet"?
Az életem másról sem szól csak a tanulásról. Naphosszakat tanulok, hogy jó jegyeket szerezzek, mert ha valamelyik tantárgyból nem teljesítek jól akkor nem vagyok megelégedve magammal. A jó jegyekre hajtok, ezért viszont szinte állandóan csak tanulok. A szórakozás az életemben az annyi, hogy kéthetente a barátnőimmel elmegyünk bulizni.
Ez még nem is lenne olyan nagy baj, bár unom a tanulást, de most ez a legfontosabb, szóval.. Viszont attól félek, hogy az életem később sem lesz olyan amilyet szeretnék, később is csak a munka fogja kitölteni a napjaim nagy részét, ráadásul tartok tőle, hogy olyan munkám lesz amit nem szeretek, ahelyett amit megálmodtam magamnak, Ha erre gondolok mindig rossz kedvem lesz.
Sokszor érzem azt is, hogy engem senki sem szeret, annak ellenére, hogy vannak a barátaim és a családom akikre bármikor számíthatok, sokszor azt érzem, hogy senkim nincs... Barátom sem vol még soha, ami mostanában már kicsit hiányzik. Mikor boldog párokat látok, eszembe jut, hogy milyen jó lenne valaki akit szeretetek és aki viszont szeret engem.
Vannak napok amikor ezek az érzések egyszerre hatalmasodnak el rajtam, és ilyenkor élni sincs kedvem. Mit lehet ilyenkor tenni, hogyan legyen jobb kedvem ilyenkor?
Szia! :)
Nos, szeretném, ha tudnád, hogy a dolgokat más oldalról is meg lehet közelíteni. Tudom, hogy Neked a jelen pillanatra kell most megoldást találnod a tekintetben, hogy felszabadulj mentálisan, szellemileg, de gondold végig, amit most mondani fogok:
- A tanulás nagyon fontos az életben, nem csak lexikális ismeretekre értem, természetesen szociális, társadalmi élethelyetek megértését is értem ez alatt, de ugye most te az iskolai tanulásról beszélsz. Gondolj bele, mindamellett, hogy a sok tanulás mellett is lehet kikapcsolódni, élni a fiatal éveidet, később meg fogod köszönni magadnak, hogy ilyen sokat tanultál, hidd el. Mivel ha jól választasz szakmát, mármint ami kelendő is és szereted, ha jól fogod csinálni, sok pénzt kereshetsz majd vele. S lehet, hogy éppen olyan munkád lesz majd, ami kötetlen munkaidejű, tehát nem kell mindennap bent robotolnod egy cégnél. De ehhez sokat kell tanulni, és a legfontosabb, hogy gyakorlatias, hasznos szakterületet választani majd az egyetemen. Nyilván azért tanulsz ennyit, mert egyetemre akarsz majd menni.
Alapvetően fontos a szórakozás, de nem csak buliban lehet megélni azt. Legalábbis szerintem. Tehát éppúgy el tudsz járni sportolni is, vagy valamilyen színjátszókörbe, táncórákra, ahol új embereket ismersz meg az aktív kikapcsolódás mellett. Szóval hajrá! :)
És ha megismersz új embereket (amit buliban kétlek, legalábbis nem a komoly barátságok születésének helye), akkor idővel az is megoldódhat, hogy "téged senki sem szeret". Érted? Ki kell mozdulnod hét közben is a négy fal közül! :) Ha nagyvárosban élsz, sokkal könnyebb a dolgod. De kisvárosokban, községekben is biztos vannak programok, klubok, társasági élet valamilyen módon.
A rosszabb napokon pedig ha nincs kedved kimozdulni, ajánlok valami olyan tevékenységet, amiben örömödet leled, pl. lassan felnőtt nő leszel, megtanulhatnál főzni, sütni, akár varrni is, horgolni, kreatívkodni valamit otthon. :)
f24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!