Szerinted ez igaz? Az élet 10%-ban az ami történik veled,90% pedig hogy hogy reagálsz rá.
Pesten laksz? Ha igen, akkor ment mar el az orrod elott mondjuk a busz, vagy a villamos? Esetleg voltal mar olyan buszon, amiben kb a ket talpad frrt el es ennyi helyed volt, akkora tomeg volt?
na, vannak emberek akik ilyenkor tok bosszusak... felhaborodnak, hogy a buszvezeto latta oket, de nem nyitotta mar ki ujra az ajtot nekik... meg hogy mi ez a batar nagy tomeg, es kulonben is milyen eleset fekezett a sofor, meg milyen izzadt mellette a masik utas... aztan beer a suliba vagy a kunkahelyere, es ott eloadja milyen borzalmas volt az utazas... es megalapozza az egesz napjat...
engem pl egyaltalan nem zavar a buszon a tomeg, elvegre ugyanolyan emberek mint en... egyik helyrol igyekeznek a masikra, joguk van felszalni az elso buszra ami jon, az nem lehet kifogas, hogy nem fer fel.... az ember rugalmas, olyan nincs, hogy ne ferjen fol meg egyvalaki:D
ha elmegy elottem a busz, hat odamse neki, majd jon masik... ha 2 perc mulva, akkor 2 perc mulva.... ha 1 ora mulva, akkkr 1 ora mulva... ha bosszankodok ramta, csak a jokedvem fogja elrontani, de nem fogokmar felkerulni yrra a buszra, es nem lesz kisebb a tomeg, szoval nem eri meg...
a fenti szituacio rossz tortenes? Valakinek igen, valakinek nem... ami nem jo, az nem feltetlenul rossz! Mas talan azt mondana, hogy milyen jol reagalok erre a rossz dologra, hogy lekestem a buszt....men meg azt mondom, hogy ez nem is rossz dolog..
az esemeny ugyanaz, de mas a reakcio... az esemeny minoseget, hogy jo vagy rossz, azt Te hatarozod meg, szoval vegulis a reakcio a donto, nem atortenes:)
Szoval vegulis igaz.... de szazalekokat szerintem sosem kene mondani, amig az ember ki nem szamolja..
Egy példa az én életemből:
Nem az álmaim munkáját sikerült megszereznem. Évek óta ugyanott vagyok, csinálom az unalmas rutint. Az első időkben tragédiaként fogtam fel. "Csődöt mondtam szakmailag", és ezért minden nap utáltam bemenni dolgozni. A főnökök a sz.rt is kihajtották belőlem, rengeteget túlóráztam. Reggelente nagy bögre üres kávéval nyitottam, és 4-5 szál cigivel, semmi reggeli.
Aztán szépen "hozzákovácsolódtam" a feladatokhoz. Leszoktam a cigiről. Rászoktam a reggelizésre. Nem túlórázok. Kevesebbet idegeskedek (sokkal). Egész nap ellinkelek. Ha jön valami főni, akkor azonnal megcsinálom a kérését. Vagy ha tudok, úgy állok hozzá, hogy más is hozzáférjen a feladatokhoz. Munkakörülmények nem változtak, sőt több munka lett, mégis boldog vagyok.
Úgy vagyok vele, hogy a sok marhaság miatt, ami benn van érezze magát rosszul a sok kutyaütő menedzser, ne én. A cég úgyse fog tönkre menni, ahogy állítják. Nem fognak kirúgni, amivel fenyegetőznek. A gazdaság nem fog jobban becsődölni. Az ilyen negatív dumákat eleresztem a fülem mellett. Kerülöm is a negatív emberek társaságát.
Minden hónapban kapok fizut. Ülök a s.ggemen. Netezek és magánügyeket intézek munkaidőben (mint mindenki más). És jól érzem magam.
És egyre ritkábban tudják elrontani a jókedvem.
A fenti folyamat abszolút felfogás kérdése volt.
Ajánlok én neked egy videót. Érdemes figyelmesen megnézni. Sokat segíthet (Rhonda Byrne - A Titok):
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!