Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerinted ez igaz? Az élet...

Szerinted ez igaz? Az élet 10%-ban az ami történik veled,90% pedig hogy hogy reagálsz rá.

Figyelt kérdés
Most olvastam valahol. Nagyon szépen meg bölcsen hangzik, de én személy szerint nem értek vele egyet. Ha rossz dolog történik csak veled, arra nem tudsz jól reagálni, és nem is számít. Na de most titeket kérdezlek, ti mit gondoltok erről? :)
2013. szept. 27. 13:10
 1/6 anonim ***** válasza:

Pesten laksz? Ha igen, akkor ment mar el az orrod elott mondjuk a busz, vagy a villamos? Esetleg voltal mar olyan buszon, amiben kb a ket talpad frrt el es ennyi helyed volt, akkora tomeg volt?

na, vannak emberek akik ilyenkor tok bosszusak... felhaborodnak, hogy a buszvezeto latta oket, de nem nyitotta mar ki ujra az ajtot nekik... meg hogy mi ez a batar nagy tomeg, es kulonben is milyen eleset fekezett a sofor, meg milyen izzadt mellette a masik utas... aztan beer a suliba vagy a kunkahelyere, es ott eloadja milyen borzalmas volt az utazas... es megalapozza az egesz napjat...

engem pl egyaltalan nem zavar a buszon a tomeg, elvegre ugyanolyan emberek mint en... egyik helyrol igyekeznek a masikra, joguk van felszalni az elso buszra ami jon, az nem lehet kifogas, hogy nem fer fel.... az ember rugalmas, olyan nincs, hogy ne ferjen fol meg egyvalaki:D

ha elmegy elottem a busz, hat odamse neki, majd jon masik... ha 2 perc mulva, akkor 2 perc mulva.... ha 1 ora mulva, akkkr 1 ora mulva... ha bosszankodok ramta, csak a jokedvem fogja elrontani, de nem fogokmar felkerulni yrra a buszra, es nem lesz kisebb a tomeg, szoval nem eri meg...

a fenti szituacio rossz tortenes? Valakinek igen, valakinek nem... ami nem jo, az nem feltetlenul rossz! Mas talan azt mondana, hogy milyen jol reagalok erre a rossz dologra, hogy lekestem a buszt....men meg azt mondom, hogy ez nem is rossz dolog..

az esemeny ugyanaz, de mas a reakcio... az esemeny minoseget, hogy jo vagy rossz, azt Te hatarozod meg, szoval vegulis a reakcio a donto, nem atortenes:)

Szoval vegulis igaz.... de szazalekokat szerintem sosem kene mondani, amig az ember ki nem szamolja..

2013. szept. 27. 14:12
 2/6 A kérdező kommentje:
hát persze az ilyeneknél tényleg igaz. :) de mondjuk én rossz dolog alatt nem bosszantó piti dolgokra gondoltam hanem igazán rossz dolgokra mint a betegség, családtag elvesztése, ilyenek. azokra már nem lehet így reagálni, nem?
2013. szept. 27. 16:11
 3/6 A kérdező kommentje:
amúgy pesti vagyok igen és az ilyet sosem vettem le :D elment a busz megvártam a következőt vagy gyalog mentem. eszembe sem jutott hogy ez olyan szörnyű. o.o
2013. szept. 27. 16:11
 4/6 anonim ***** válasza:

Egy példa az én életemből:

Nem az álmaim munkáját sikerült megszereznem. Évek óta ugyanott vagyok, csinálom az unalmas rutint. Az első időkben tragédiaként fogtam fel. "Csődöt mondtam szakmailag", és ezért minden nap utáltam bemenni dolgozni. A főnökök a sz.rt is kihajtották belőlem, rengeteget túlóráztam. Reggelente nagy bögre üres kávéval nyitottam, és 4-5 szál cigivel, semmi reggeli.

Aztán szépen "hozzákovácsolódtam" a feladatokhoz. Leszoktam a cigiről. Rászoktam a reggelizésre. Nem túlórázok. Kevesebbet idegeskedek (sokkal). Egész nap ellinkelek. Ha jön valami főni, akkor azonnal megcsinálom a kérését. Vagy ha tudok, úgy állok hozzá, hogy más is hozzáférjen a feladatokhoz. Munkakörülmények nem változtak, sőt több munka lett, mégis boldog vagyok.

Úgy vagyok vele, hogy a sok marhaság miatt, ami benn van érezze magát rosszul a sok kutyaütő menedzser, ne én. A cég úgyse fog tönkre menni, ahogy állítják. Nem fognak kirúgni, amivel fenyegetőznek. A gazdaság nem fog jobban becsődölni. Az ilyen negatív dumákat eleresztem a fülem mellett. Kerülöm is a negatív emberek társaságát.

Minden hónapban kapok fizut. Ülök a s.ggemen. Netezek és magánügyeket intézek munkaidőben (mint mindenki más). És jól érzem magam.

És egyre ritkábban tudják elrontani a jókedvem.

A fenti folyamat abszolút felfogás kérdése volt.

Ajánlok én neked egy videót. Érdemes figyelmesen megnézni. Sokat segíthet (Rhonda Byrne - A Titok):

http://www.youtube.com/watch?v=BFZV-lDD9K4

2013. szept. 27. 23:02
 5/6 anonim ***** válasza:
(Bár mondjuk a videó továbbmenő következtetéseket is mond, de első körben nekem pozitív hozzáállást jelent.)
2013. szept. 27. 23:05
 6/6 anonim ***** válasza:
Tényleg rengeteg minden múlik azon, hogy hogyan fogod fel a dolgokat, de a 90% szerintem azért túlzás...
2013. nov. 6. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!