Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mitől érzem azt hogy én nem...

Mitől érzem azt hogy én nem én vagyok?

Figyelt kérdés
Olyan mintha valaki más akarnék lenni, mintha valaki más akarna én lenni. Mintha lenne egy másik én aki vagyok de a mostani énem nem engedi előtörni. Amikor belenézek a tükörbe nem látom magam. Látom az arcot, hogy van ott valaki, de azt a valakit nem tudom magammal összekapcsolni. Valahogy nem tudom fel fogni hogy az én vagyok. Mert az én az valaki más. Miért van ez?! Mert szörnyű ez az érzés! Egyszerűen kínoz! Nem a nap minden percében de ha előjön mint most is akkor szinte elviselhetetlen! Szinte már fáj.
2013. szept. 15. 01:32
 1/4 A kérdező kommentje:
Sokszor érzem azt hogy olyan mintha figyelnének, van hogy egész nap ezt érzem. Meg sokszor 'elszakadok a valóságtól' néha huhhh nem igazán tudom mi a valóság és mi a képzelet.. úgy mond elveszek a kettő között. Ilyenkor mindig mondom magamnak ' ne szakadj el a valóságtól.'Ijesztő.
2013. szept. 15. 01:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Te valóban nem te vagy. Pont az a baj ha valaki túlzottan azonosul a testével, abban túl erős az ego. Te egy lélek vagy, aki egy felvállalt szerepet játszik amit ő maga írt meg leszületés előtt.

Ha gyakran elszakadsz a valóságtól lehet amiatt is mert nem vagy elég földelt. Ezen segíthetnek pl a mezítláb földön sétálás, kerti munkák stb De lehet az is jó lenne ha sorselemzést csinálnál, vagy többet törődnél a lelkeddel pl hogy választ keresel az "életfeladataidra" stb.

2013. szept. 15. 05:09
 3/4 Mortimer1980 válasza:
Szia. Nagyon ritkán én is érzek hasonlóan, ha a tükörben belenézek hosszasan a saját szemembe, és ˝ráhangolódom˝ erre az érzésre. De szerencsére nálam csak néhány másodpercig tart ez a ˝sokk˝ . Ha viszont hosszasan fenntáll nálad, akkor keress fel egy szakorvost, mert ez egy idegrendszei betegség lehet, hasonló a skizofréniához, vagy lehet pont az. Ez komoly.
2013. szept. 15. 06:33
 4/4 anonim ***** válasza:

Egyszerűen arról van szó, hogy álarcot viselsz, mégha nem is tudatosan.

Tudod életünk minden egyes pillanatában mi döntünk arról, hogy kik és mik vagyunk/mik szeretnénk lenni. Lehet, hogy a körülményeinkre fogjuk, vagy a környezetünkre, hogy mik vagyunk vagy mivé váltunk, de igazából nem ez határoz meg minket, hanem mi magunk.

Nézz még bele a tükörbe és gondolkodj el, hogy ki vagy, és hogy ehhez képest te mit szeretnél lenni. Az vagy akit a tükörben látsz?

Az biztos, hogy egy életen át szerepet játszani, annyi, mint folyton hazudni mindenkinek és saját magadnak. Ha úgy döntesz, hogy eldobod az álarcod, lehet, hogy nehéz lesz, sőt rohadt nehéz, de megéri. Semmihez nem hasonlítható az a szabadság, amit az ad, hogy te önmagad vagy.

2013. szept. 15. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!