Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Az miért baj ha valaki maximal...

Az miért baj ha valaki maximalista?

Figyelt kérdés
Én teljesen nem lehetek az, bár mindenki azt mondja rám. Nem voltam soha kitűnő tanuló stb, persze sokat tanulok, fősulin is, máshol is, dolgozok sokat, magamat nem kímélem az biztos. De miért baj az ha valaki a maximumot kihozza magából?
2013. szept. 1. 19:04
 1/3 anonim ***** válasza:
Azt mondják, hogy baj?
2013. szept. 1. 19:14
 2/3 A kérdező kommentje:
igen.
2013. szept. 1. 19:47
 3/3 anonim ***** válasza:

Kicsit kevered a fogalmakat. Az, hogy valaki kitűnő tanuló, nem maximalizmus, hanem stréberség kérdése.

A második része meg inkább szorgalmasság, mint maximalizmus.

A maximalistákkal nekem általában semmi bajom nincs, de az sokaknak bántja a szemét, hogy nem enged hibát nem csak magukkal, hanem másokkal szemben sem. Meg néha olyan apróságokért is képesek mindent megtenni, amiért más biztos, hogy nem vagy pedig amiért értelmetlen vagy nem logikus (pl. körejárja az egész várost egy HB-s ceruzáért, holott lehet, hogy számára egy hagyományos ácsceruza is elegndő lenne).

2013. szept. 2. 02:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!