Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mit csináljak, hogy ne legyek...

Mit csináljak, hogy ne legyek ennyire maximalista?

Figyelt kérdés

Mindig a maximumot akarom kihozni magamból, néha már a környezetem agyára megyek.

Ez főleg a tanulásban van így. Ha nem az enyém a legjobb dolgozat az osztályban, csalódok, és kétszer annyira elkezdek hajtani.

Egyedül a matek nem lesz kitűnő a bizonyítványomban, minden mást kijavítottam, mégsem érzem úgy, hogy megsimogathatom a buksim, ügyes voltam.

Szeptember óta egy stressz vagyok az érettségi miatt, kitűnőre hajtok, holott az szinte lehetetlen.

A próbaérettségim az egyik tárgyból a legjobb, a másikból pedig második legjobb lett az osztályban.

Állandóan bennem van ez a hajtás, hogy túlteljesítsem önmagam.

Más dolgokban nem törekszem ennyire a tökéletesre, és másoktól sem várom el semmilyen téren.

Nagyon rossz ez? Hogyan szokhatnék le?

2013. jan. 15. 21:12
 1/1 anonim ***** válasza:

Hát nálam egy hosszú folyamat volt.

Főleg neveltetésből eredően, ha rosszul sikerült egy dolgozat, már magam alatt voltam. A hármas a világkatasztrófát jelentette.

Amúgy mindig rohadt sokat tanultam, máig így teszem. Szeretnék tudni, szeretnék jó jegyeket, esetleg ki is szeretnék emelkedni. Viszont nagyon nehezen és lassan tanulok, hozzá a logikám nuku.

Viszont meg kellett tanulnom, hogy elfogadjam, ha mégsem úgy sikerül, ahogy terveztem.

Segített az, hogy serdülőként volt egy tanulás terén párhónapos dackorszakom, akkor szereztem sok kettest és egyeseket is.

Mikor vége lett a dackorszaknak, már nem volt időm sírni, hogy jaj egyesek, hanem ki kellett javítanom, és sikerült is jobbára!

Másrészt rájöttem, hogy felesleges stresszelnem, és a környezetemet irritálnom. Barátnőim is folyton rámszóltak...

Meg mialatt írom, beugrott... lehet az is segített, hogy otthon - sajnos negatív okokból, betegség miatt - egyre lazábban fogtak, ekkor kezdtem magamért tanulni, mert ÉN akarok jó jegyeket, ÉN akarok tudást, nem a családomért teszem.

Most ha valami azért nem sikerül jól, mert leszartam, akkor továbbra is leszarom. Ha kihajtottam a belem és mégse sikerül, akkor szerencsére sokszor azzal szarom le, hogy én mindent megtettem, a szerencse vagy a tanár a hibás.

Tanuld meg te is... valahogy

2013. jan. 15. 23:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!