Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem tudom magam túltenni...

Nem tudom magam túltenni azon, hogy már nem vagyok gyerek?

Figyelt kérdés

Jelenlegi életem szörnyűbb nem is lehetne, hadd ne részletezzem, hogy miért, röviden se mentálisan, se fizikailag nem vagyok egészséges. De a gyerekkorom (8-13) csodálatos volt, nem túlzok ha azt mondom, én voltam a legboldogabb gyerek. Voltak barátaim (már nincs egy darab se), a szüleim együtt voltak, anyagi biztonságban voltunk, egészséges voltam... Minden nap játszottunk, mindig volt valami ami boldoggá tett.

Most se vagyok felnőtt, 18 éves, de azok az évek már elmúltak. Nincs semmim, senkim, a családom egyik fele itt, másik ott, a volt barátaimmal már nem is beszélek.. Nem tudom mit csináljak. Folyamatosan csak arról álmodozok, hogy milyen volt akkor, régi zenéket hallgatok hogy felidézzem azokat az időket, néha lekapcsolom a villanyt, befekszek az ágyba és azt képzelem hogy még mindig ott vagyok abban a házban, és minden rendben van... Szánalmas, de ez van..

A jövőmet egyáltalán nem látom, és néha nem is akarom. Néha azt gondolom, hogy ha megölöm magam, hátha átélem újra (tudjátok azt mondják hogy halálod utolsó 7 mp-ében újraéled az életed), és legszívesebben meg is tenném. Máskor meg élni akarok, de ez van kevesebbszer.

Mit tudok tenni? Vagy ti mit tanácsoltok, mit gondoltok? Köszönöm a válaszokat!

2013. aug. 27. 21:16
 1/3 anonim ***** válasza:
Velem is ez volt/van, de én idősebb vagyok pár évvel. Én már egy jó ideje nem gondolok vissza a szép időkre. Még csak odáig jutottam, hogy fölösleges siratni a múltat. Örülni kell, hogy legalább akkor olyan szép és jó volt. Jelenleg lehet hogy nem olyan szép és jó, de ez egy jó alkalom arra, hogy más szemszögből is lássam a dolgokat, és hogy fejlődjek. Célokat kellene keresned magadnak, meg olyan dolgokat, amelyekben örömödet leled, vagy sikerélményed van. Esetleg valamit sportolnod kéne. Próbálnod kellene barátkozni másokkal...
2013. aug. 27. 23:38
 2/3 A kérdező kommentje:
Ez igaz, annak kéne örülni hogy megtörtént, és nem szomorkodni azon, hogy elmúlt. De ez elég nehéz, amikor most meg minden elromlott. :/ Köszönöm a választ és a tanácsokat!
2013. aug. 28. 00:02
 3/3 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekkorom volt katasztrofális (9 éves koromban megerőszakoltak),ami rendesen megalapozta az életem hátralévő részét( 18 éves koromban mertem újra fiúkkal barátkozni és lefeküdni a párommal csak 1 év után tudtam, de végigsírtam az egészet). Bár szüleim nem váltak el, apám vert, akárcsak a "barátaim"... akik már nincsenek, anyagilag most egy kicsit jobban állok mint korábban, akkor volt, hogy egy nap 1 szelet kenyéren éltem, kollégiumban a spórolás miatt kézzel mostam, de emiatt nevetség tárgya lettem... Aztán majdnem megerőszakoltak a közös zuhanyzóban, egy hónappal később ugyanaz a fiú összebarátkozott a szobatársammal, aki magunkra hagyott, addig a fiú összevert és azt mondta, hogy nem való nekem az egyetem (orvosin voltam), hanem Párizsban kellene a testemet árulnom... Kisebb fejsérülésem lett, az orrom azóta , ha magasabb egy kicsivel a vérnyomásom, azonnal vérezni kezd... a csípőm nem bírja a huzamosabb mozgást, a térdem sem. Most itt vagyok 21 évesen és optimista vagyok. Nekem is a múltamban vannak boldog percek, de azok ott vannak, elmúltak, előttem a jövő és rajtam áll, hogy boldog leszek-e vagy szomorú. Mindig fel kell állni és nem eldobni az életet, mert mindig arra gondolok, hogy az én életem nem lehet ilyen szar. Szóval ne nyaldosd a sebeidet, hanem állj fel és élj. Mosolyogj!
2013. aug. 28. 19:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!