Miért nem vállaltok gyereket? Ha igen miért nem többet?
Mert a normális emberek úgy vállalnak gyereket hogy megvan a megfelelő háttár.
És mit észrevetted manapság ez nincs meg. Csak annyi gyereket vállnak, amennyit anyagilag bírnak. Na meg a szülők igyekeznek mindent megadni a gyereknek, ne kelljen nélkülözni így többnyire 1-2 gyereket vállalnak.
Másrészt a családanya is dolgozik, nem tud gyesen lenni 5-10 éven át folyamatosan.
Kicsit gondolkozol rengeteg indok van még mögötte.
Mi négyen vagyunk testvérek és egy panelben nőttünk fel, de nem az volt a bajunk, hogy nincs Nike cipő, meg videójáték, hanem, hogy egy tál étel legyen és játszottunk azzal amit találtunk.
Egyébként nem egy embert ismerek akinek lenne pénze és nem vállal gyereket..
a 2.nak igaza van az anyagi vonatkozást tekintve szerintem.
ehhez kapcsolódik olyan dolog is hogy aki valamennyire tanult de gyerket akar nem tud többet bevállalni 1-2nél, ha kiszámolja mennyi jövedelme lesz és hogy még 10-20-30 évre el van adósodva tanulmányai miatt.
mások ideológiai alapon nem akarnak gyereket mivel ilyen rossz dolgok is vannak a világban.
és a 3. válaszra is reagálva (szerény fura)én például eléggé alacsony önbecsülésű vagyok és nem akarom hogy ilyen dolog mint én legyen mégegy a világon mert borzalmas.
másrészt azért sem akarok gyereket mivel nőhöz nemvolt még közöm ez pl nagyban csökkenti a gyerekvállalás jövőbeni lehetőségét.
Általában azt tapaszalom, hogy nincs pénz, nincs pénz aztán persze később se lesz több még is ott az egy-két gyerek csak kitólják amíg 35-40 éves nem lesz.
Talán a lakáshitel lejártára vártok vagy mi... Biztos számít ez is, de ha lenne pénzetek nemhism, hogy hirtelen gyerekgyárrá válnátok..
Én azért nem akartam gyereket sokáig mert féltem olyan leszek mint az anyám és azt sose tenném egy gyerekkel.. Persze én is azt mondtam nincs pénz, de végül párszáz ezret összegyűjtöttem és a párom is megtaláltam ami szintén akadály volt, hogy a megfelelő ember kevés.. Ő például azért nem akart sokáig mert még élni akart..
A pénzen kívül inkább az utóbbi az igazság, ha lenne pénze az embereknek akkor is először magukra költenék szórakoznának stb amíg lehet...
Olyat is ismerek aki azért nem vállal többet, mert az idegei nem bírnák.. És sokan általában pasik mondták, hogy ha tudta volna, hogy ez ilyen sokkal előbb és sokkal több gyereket vállalt volna minden mindegy alapon..
Másoknak a második becsúszott, de Önként a csecsemőkor fáradalmai miatt nem vállalt volna mégegyet..
Első Te ebben az országban élsz??? Vagy csak a pénzt látod minden nd okozójának és minden boldogság útjának..
Beszélgessél több emberrel és talán ne mindig a pénzről végül kicsúszik, hogy valójában Önzőek vagyunk..
Kedves Kérdező!
Megpróbálnád leírni (akár privátban is) hogy miért kellene egyáltalán /több gyermeket vállalnunk? Milyen érveket vagy motivációt tudnál felhozni mellette? Ha Te elmondod, miért szeretnéd M. o. demográfiai helyzetének javítását rajtunk számon kérni, akkor több, összetettebb, értelmesebb választ kapsz.
Üdv R.
Rengeteg oka lehet természetesen nem csak a pénz... De ez a legfőbb ok.
Oké legyen az hogy az illetőnek - jelenleg - van pénze. Remek. És most én kérdezném meg, te hol élsz? Mert én egy olyan országban (Magyarországon), ahol az emberek sorra veszítik ez az állásukat egyik nap a másikról, ahol a pénz egyre értéktelenebb, minden egyre drágább, korrupció mindenütt, és a média megvezetése alatt élnek az emberek.
Nem hogy az anyagiak végett, de egy ilyen világra nem is akarnék gyereket szülni. Mocsok, szenny mindenütt. Ez az én meglátásom 19 évese. Ha lesz is gyerekem tuti örökbe fogadok és ezt a párommal is megbeszéltem már és ő is így véli, mint én.
Aki figyeli a világot amiben élünk az is így látja. Nem olyan korban élünk, mint pár évtizede, hogy 20-25 évesen szülnek a nők. Felgyorsult világban élünk. AZ emberek egyre önzőbbek is; csak magukkal foglalkoznak. Sokáig akarják élvezni a fiatalságot, nem törődnek a tanulással és utána csodálkoznak, hogy alig tudnak megélni. Régen tanultak az emberek a jó megélhetésért, hogy családjuk lehessen. Manapság teljen megváltozott minden...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!