Miért nem vállaltok gyereket? Ha igen miért nem többet?

Első vagyok, a 85%-ossal pedig teljesen egyetértek.
Nem vagyok rasszista, de ha mondjuk kevesebb lenne a kisebbség, akiknek a gyerekei az iskolákban bántják az enyémet, talán több kedvem lenne nekem is több gyereket, emrt ebben az országban, már se biztonság, se pénz, se megélhetés. Amíg ilyen korrupt a kormány és az Unio, ahol azért kapok börtönt mert megvédem magam, addig nem akarom, hogy a gyerekem is így éljen!
Senki nem mondhatja, hogy nem vagyok hazafi, meg halnék azért a kevés magyarért, aki még magyar, de attól még ez egy rohadt szar hely.
Ezek szerint az itt írók nagyrészének sosem lesz gyereke. Mert ebben a sz@r világban jobban senki sem fog keresni 20 éven belül és persze jobb világsem lesz mert megújítani, ha a mi korosztályunk nem képes új korosztály meg nem jön akkor ez mán így marad...
Sajnállak benneteket, hogy nincs más érték az életetekben csak a pénz vagyis annak hiányérzete..
És hogy azt gondoljátok a gyereknek az a jó, ha van pénz körülötte..
Tehát csak a gazdagok szaporodnak meg a cigók így persze, hogy nem kellemes a világ.
Megmondaná valamelyikőtök, ha most találnátok egy nagyon jó fizető állást akár 10 évig is ott dolgoznátok és így vállalnátok gyereket, mi a garancia, hogy egészen 25 éves koráig jól fogtok keresni...
Ha így nézzük tényleg sose lesz és megérdemlitek, hogy az életetekből kimaradjon ez az élmény és egyedül vénüljetek meg támasz nélkül.
De persze nem így lesz mert bár húzza mindenki tapasztalatom szeritn 35 év körűl úgy is lesz gyerek...
Egyébként, meg az, hogy nem szokás huszonévesen manapság gyereket szűlni nem biztos, hogy nem lenne jobb, hisz iskola után dolgozni pár évet és utána pár gyerek gyorsan, majd még 30 év előtt vissza a munkába és onnantól megszakítás nélkül a karrierre lehet gondolni, és neutólsó sorban 40 évesen már felnőttek a gyerekek és újra buli az élet..
Jótanács: Ha mindig a pénzen remegtek sose lesz... Ha nem érdekel a pénz valahogy mindig van amennyi kell vagy több. Saját tapasztalat. Amiő

32 éves vagyok egy gyermekem van és jövőre tervezzük a következőt ...
Amennyiben ez lényeges. GYED-en vagyok tehát nem mondanám, hogy felvet a pénz, bár jó munkahelyem van, de nem biztos, hogy vissza tudok menni, illetve ha vissza is megyek akkor sem biztos, hogy jól keresek majd a gyerekek 20 éves koráig folyamatosan..
Nem voltam oda soha idegen gyerekekért és én is érveltem, a pénz mellett, de valójában fogalmam sem volt, hogy miről beszélek..
Főleg, ha tényleg kapnak az első gyerekesek 300 000 forintot az első gyerek után már annyira nem vészes, hisz tényleg az első gyerek kerül viszonylag sokba..
Kiságy, szobafestés, gyerekkád, babakocsi stb.
Használtat vettünk szinte mindenből (Kiságy, gyerekkád, szobabútor, etetőszék, kenguru). A babaruhák kölcsönbe vannak... Mi a ruhákon kívül nem kaptunk semmit ajándékba, mert éppen a család is jól áll anyagilag, de sokan csomó mindent kapnak ajándékba is.. De azért nem árt, ha 200-300 ezer forintot összegyűjt az ember, 30 éves korára már talán nem nagy feladat a fenti összeg.
A következő gyerek meg persze megkapja az első cuccait jó pár évig, az én babám anyatejes úgyhogy tápszerre sem kell költeni. :)No meg mennek egy szobába az iskolás évekik. Az meg még 6-7 év utána mi lesz.. Meg van minden napnak a maga gondja.
Ismertem magam tudtam megbánom 20 év múlva, ha nem lesz gyerekem.
Most van, és tényleg az a szomorú, hogy nem is tudtam volna miről maradok le.
Ha meg is vehetnék mindent neki bár imádom, nem tenném vele, mert azt akarom, hogy boldoguljon az életben és ne gondolja, hogy minden a szájába száll mint a sültgalamb..
Nem lett nekem se bajom, pedig én gyerekként még alultáplált is voltam, négyen voltunk tesók.. És remek volt ennyien lenni.. Persze nem lesz négy gyerekem, mert már a korom miatt se, illetve én nem bírnék el ennyi gyerekkel.. És valóban a pénz miatt csak annyiból nem, hogy a főnököm még emlékezzen rám és visszavegyen 4-5 év
múlva..
1-2 gyerek simán felnevelhető és nem kell annak mindent megvenni... Így is boldog ahogy én látom, hogy nem új a rugdalózója..
És van játszószőnyege szintén kölcsönbe azzal is élvezettel eljátszik.. Később meg senki sem tudja mi lesz, de valahogy lesz mert én küzdök majd értük...

Eleinte mindenki így van, de főleg ha jön a dackorszak, plusz a kistestvér, akkor majd jön a féltékenység stb. És ha majd eléri a 13 éves kort akkor meg azért fog nyavajogni, hogy miért van a másik gyereknek jobb dolga, miért nem mehet el a barátaival olyan helyekre amit nem tudaz neki kifizetni, a lànyok (főleg a maik) le fogják nézni amiért nem jó cuccokba jár, aztán majd a fejedhez vágja hogy "miért vagy ilyen csoró?! Utálok itt lakni!"
A te korodba lehet ilyen nem volt de a maiak már ilyenek és ha megvered hidd el megjegyzi!
Persze ez csak a negatív oldala, de ma már megengedhetetlen a kevés pénz főleg hogy milyen kilátástalan a jövő.
13 évesen biztos minden baja lesz, de szerintem, ha van pénzed akkor is minden baja lesz, hisz abban a korban van..
Régen is tinédzser volt a tinédzser, ha jó cuccai vannak, akkor kövér lesz, meg kicsi a melle, meg népszerű vagy nem.
Régen is számított az Én koromban, de az eredmény annyi, hogy elmentem 16 évesen suli mellett dolgozni és vettem magamnak ruhákat.
20 évesen meg már nem fogja érdekelni az egész hanem éli az életét és nagyon fogja szeretni és tisztelni a szüleit, függetlenül, hogy megvette-e neki a Nike cipőt 15 évesen vagy nem.
Talán nem kéne a lovat adni alá, hogy sekélyesen gondolkodjon azzal, hogy követjük a tinédzserek anyagiasságát és megvesszük neki amit kér.
Ha találkozól olyan gyerekekkel akiknek rossz gyerekkor alkoholista szülő stb. jutott, olyan értelmes, komoly és értékekre vágyó gyerekek vannak, de sajnos szomorúak.
Azért gondolkoznak így a tinik, mert nincs jobb dolguk, nagyobb gondjuk.
Nem biztos, hogy felnőttként az válik javára, hogy népszerű volt ugyan a Gimiben, meg jó cuccai voltak, csak magának nem tudja azóta sem megteremteni, meg dolgozni sem akar érte.. Aztán támogathatod a nyugdíjadból egy életen át.
Élet kell nevelni ezzel adod neki a legtöbbet.
Meg inkább a belső értékek ismeretére és megbecsülésére kéne a figyelmét fordítani, mint a külsőségekre, akkor talán meg tudja majd válogatni a barátait és nem megy úgy férjhez, hogy később rájon bár jól keres a férjem, de nem tisztel és egy senkinek érzem magam mellette.. De már gyerekek vannak tehát így járt boldogtalan, szép ruhákba, nagy medencés házban.
Arany középút, nem fogom rongyokba járatni, néha veszek neki, ha jut rá olyat amit szeretne, de alapjában nem fog mindent megkapni, még akkor sem, ha 10 év múlva megnyerem az 5-ös lottót...
Ezek elvek én értékes embertróbálok nevelni, mert felnőttként olyan sokat fog belőle profitálni, hogy ő más mint a többi, hogy az a pár tinédzser év már nem fogja érdekelni..
Lesznek megbízható igazi barátai és boldog családja, és meg tudja keresni magának a pénzt, de azért meg fog dolgozni.
Persze ember tervez Isten végez és nem biztos, hogy sikerül és olyan emberlesz amit fenntebb írtam, de attól még én így gondolom, hogy értékeket fogok neki adni és ételt az asztalra ruhát és játékai is lesznek, de csak azért, hogy az iskolába szeressék nem cserélem le a ruhatárát..
Régen nem a gyerek mondta meg miért dolgozzunk, azért nem kéne már ennyire hagyni, hogy leszolja a családját, mert nem vette meg neki az ember amit akar.
Nekem mondták nem tetszik el lehet menti, és 21 évesen el is költöztem azóta sem kértem egy fillért se a szüleimtől és 30 évesen már 10 év munkaviszony van mögöttem és várnak vissza GYED-ről állításuk szerint :)
Alkalmazott voltam mindig, de mindig ábrándozunk a párommal egy vállalkozásról.. Talán összejön mire tini lesz a gyerek :)
Legjobb negatív érvem:
Kilátástalan a jövő. Utálom az egészet. Mindenki arról beszél, hogy elpusztul a Föld, nem lesz oxigén, meg kaja, közben a bérem évről-évre csökken, depressziós és idegbajos vagyok a magyar helyzettől. Ide én nem akarok gyereket szülni.
Legjobb pro érvem:
Feltettem magamnak azt a kérdést, hány éves akarok lenni, amikor a gyerekem érettségizni akar?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!