Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek. Mi értelme van élni?

Szerintetek. Mi értelme van élni?

Figyelt kérdés
2013. aug. 17. 21:20
1 2 3 4
 21/32 A kérdező kommentje:
:')
2013. aug. 21. 23:21
 22/32 anonim válasza:
Az az értelme az életednek, hogy segíts másoknak. A fű azért nő, az eső is azért esik, hogy segítsen valakinek. Amíg tudsz segíteni és segítesz másoknak önzetlenül addig lesz értelme az életednek. Segítsd a jó szándékú embereket! És soha ne várj viszonzást és akkor soha nem fogsz csalódni. (:
2013. aug. 22. 08:42
 23/32 anonim válasza:
Az élet értelme az hogy boldog légy!
2013. aug. 22. 11:16
 24/32 anonim ***** válasza:
kedves kérdező - és 25F egyszer majd kiderül hogy jól tetted hogy nem merted megtenni... (30L)
2013. aug. 22. 14:16
 25/32 anonim ***** válasza:
Eddig egy lány volt. Most pedig már a zene. Rájöttem, ember nem szabad, hogy az életed értelme legyen, másképp rövid életű leszel.
2013. aug. 22. 14:22
 26/32 anonim válasza:
Az utolsó válasszal nagyon egyet tudok érteni, én is így voltam, mindig az adott párom volt aki értelmet adott a napjaimnak, de valójában önmagad miatt kéne elsősorban élned ... Sajnos a mai világban nem lehet egy emberre alapozni, azon kell lenni, hogy olyan elfoglaltságot, hobbit találj ami visz előre, na meg barátok ... Ezen nekem is lenne még mit tennem, csak ugye a kivitelezés ami a nehezzebb ... ;-)
2013. aug. 22. 18:07
 27/32 panda maci válasza:

ELTŰNŐDTÉL már azon, mi adhat értelmet az életünknek?

Salamon kivételes helyzetben volt. Jól tudta, hogyan lehet boldog és tartalmas az élet. Rendkívül bölcs és gazdag király lévén alaposan megfigyelhette, milyen céljaik vannak az embereknek. Például látta, hogy gazdagságra és hírnévre törekednek (Prédikátor 2:4–9; 4:4). Majd Isten ihletésére a következőképp foglalta össze a tapasztalatait: „A végkövetkeztetés mindezeket hallva ez: Féld az igaz Istent, és tartsd meg parancsolatait, mert ez az ember egész kötelessége.” Szavai rámutatnak, mi a legnemesebb és legnagyobb boldogságot jelentő emberi törekvés.

Őrtorony 2011/11/11 21.o.

2013. aug. 23. 02:06
 28/32 anonim válasza:

Az életnek önmagában nincs értelme.Az egyén ad neki.

26-os kommentelő:

"valójában önmagad miatt kéne elsősorban élned"

Szerintem mindenki ugyan olyan fontos.Beleértve önmagamat és másokat is.

2013. aug. 23. 14:45
 29/32 A kérdező kommentje:

nem kell Biblia...hagyjál vele...ígyis 1házi suliba járok!

köszönöm a válaszokat mindenkinek! :))

2013. aug. 23. 16:10
 30/32 csmate válasza:
szerintem minden ember vmilyen céllal jön a világra, lehet ez más emberek boldoggá tétele, megmentése, vmi feltalálása, de ugyanígy rossz dolgokra hivatott emberek is élhetnek...
2013. aug. 24. 23:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!