Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan segítsek neki? Minél...

Hogyan segítsek neki? Minél több választ várok, mert nagy szükségem van rá?!

Figyelt kérdés

Szóval hol is kezdjem...van egy lány,az osztálytársam(általánosba is egy suliba jártunk),igazából nem ismerem még olyan jól.Történt egy tragédia,nem volt a héten suliban.Szegény nagyon kikészült,ami érthető is...barátjával nagyon-nagyon szerelmesek voltak egymásba,nem tudom mióta voltak együtt,de már több hónapja(kb. fél év biztos volt)...hétvégén egy autóbalesetbe meghalt a fiú,ráadásul pont a lánnyal találkoztak volna.A lány teljesen kikészült,ezért nem is jött iskolába a héten,most pedig már csak novemberbe megyünk.Akkor valószínűleg jön már.Én nem ismertem a fiút,de engem is teljesen sokkolt a hír,mert tudom,hogy a lány nagyon szereti a fiút...Tudom,hogy nekünk,osztálytársaknak ott kell lennünk mellette,segítenünk kell neki.De hogyan?Nem voltam még ilyen helyzetben és nem tudom mit tehetnék,hogyan segíthetnék neki.Én is vesztettem már el nagyon fontos személyt az életemből(mamámat) és tudom,hogy hiába mondja bárki azt,hogy "őszinte részvétem" vagy "nyugodj meg,tovább kell lépni,mert az élet megy tovább" ez nem ilyen egyszerű.Azok akik ezt mondják nem azt érzik amit az,akinek mondják.

Köszönöm,hogy rám szánod az időt és elolvastad és válaszolsz.

Kérlek konkrét tanácsokat írjatok,mert teljesen tanácstalan vagyok!

14,5/L

2009. okt. 22. 19:35
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
70%
Nem esküdnék meg hogy menni fog novemberbe. Sőt. Ismertem egy lányt akinek meghalt a volt barátja. Szóval már nem is voltak együtt és egy év alatt is alig heverte ki.
2009. okt. 22. 19:40
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

én a helyedben megpróbálnék minél többet vele lenni, hogyha szeretne, akkor tudjon beszélgetni és kisírhassa magát valaki vállán. ha pedig nem akar beszélni, akkor csak ott lenni vele, hátha megnyugtatja egy barát jelenléte.

de: ne erőltess semmit, ha nem akar beszélni, hagyd rá, majd megnyílik.

plusz próbálj meg jópofa programokat szervezni: divatot nézegetni, egymást sminkelni, mozi, állatkert...stb. persze csak ha ő is igényli!!!

ja és nagyon rendes ember vagy, hogy így törődsz másokkal!

2009. okt. 22. 19:44
 3/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat!

Törődök másokkal,főleg ilyen helyzetben szeretnék neki segíteni,mert tudom,hogy milyen rossz amikor egy szeretted meghal és nincs veled senki.Én átéltem ezt,mikor meghalt a mamám 3.éve,de én jártam suliba,mert apum nem engedte,hogy hiányozzak csak a temetés napján.Emlékszek rá mindenki csak azt kérdezte mért vagyok feketében és 1lány mondtam el mit történt 2óra múlva tudta az egész osztály:(:( nem volt senki,akivel beszélhettem volna,aki megértett volna...egyedül éreztem magam és kicsit magamba fordultam,minden nap sírtam nem hittem el,hogy ez megtörtént:(:(

Nem szeretném,hogy így járjon az osztálytársam,mert szörnyű érzés:(

Sajnos nagyon beteg volt szeptemberben és elég sokat hiányzott,még betegen is jött már,hogy ne legyen sok hiányzása,ezért ha otthon is marad egy ideig még,biztos nem marad sokáig otthon.

köszönöm a tanácsokat!

2009. okt. 22. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%

Keresd fel, menj oda hozzá, és mondd el neki mindazt, amit most ide leírtál. Azt, hogy tudod mennyire rossz elveszíteni valakit, aki hozzád közel állt; nagyon ehéz most; fájdalmas, és tudod, hogy szenved. Fontos, hogy elmondd neki, nem miatta történt. Írtad, hogy a lánnyal találkozott volna... Ilyenkor az emberek hajlamosak önostorozásra, hogy "Ha nem akartam volna vele találkozni, még mindig élne..." és hasonlók. Próbáld meg tudatosítani benne, hogy NEM miatta történt.

Ajánld fel neki a társaságodat- hogy ha szeretné, akkor elmehettek moziba/sétálni/teázni/sütizni/fagyizni, vagy csak úgy a városba sétálgatni, stb.

Mondd neki, hogy Veled bármikor beszélhet, ott leszel, stb.

Én legalábbis ezt tenném.

2009. okt. 22. 20:21
 5/11 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszodat!

Az a baj,hogy eddig nem nagyon beszélgettünk,mert egyébként suliban halk szavú,szóval nem az a tipikus beszélős lány,ezért olyan fura elképzelni nekem,hogy odamegyek hozzá és elmondom neki,hogy tudom,milyen nehéz neki stb.

vagy én bonyolítom túl a dolgot?

2009. okt. 22. 21:42
 6/11 anonim ***** válasza:
76%
Szia!Ha rám hallgatsz vedd meg neki a Müller Pétertől a szeret című könyvet és teljes lelki békéhez fogja vezetni! Ez nem humbuk hanem tapasztalat! Életemben soha semmitől nem rettegtem jobban mint valakim elvesztésétől,de miután elolvastam a könyvet,jobban félek bármitől mint valaki elvesztésétől! Nagy lehetőség! Ki él vele ki nem azt már csak Isten tudja senki más!
2009. okt. 22. 23:31
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Mindenki máshogy éli meg és máshogy dolgozza fel az ilyen dolgokat. Ha nagyon jóban vagy azzal a lánnyal, akkor nyugodtan menj oda hozzá és kérdezd meg, volna-e kedve valami programhoz, esetleg csak egy kis beszélgetéshez!
2009. okt. 30. 17:25
 8/11 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat!hát ezaz...hogy nem igazán vagyunk jóban...köszönünk egymásnak,beszélgetünk pár szót,de nem ismerjük annyira egymást meg semmi.DE úgy érzem segítenem kéne,csak nem tudom,hogy hogyan.
2009. okt. 30. 17:42
 9/11 anonim ***** válasza:
Regények, versek, a Szeretetkönyv, amit valaki már írt. Danielle Steal: Levelek Vietnamból.REgényesített valósos történet. A lánynak meghal a szerelme Vietnamban, és ő erre odautazik, mint újságíró jelölt...
2009. okt. 30. 19:37
 10/11 anonim válasza:
nekem a legjobb bnőm halt meg 2 éve, és még mindig nemtudtam kiheverni. beszélgetni próbálj vele, de ne lógj mindig a nyakán, érezteds vele, hogy szereted és melette állsz, stb. a "nem a te hibád" meg "részvétem"meg "majd minden jobb lesz"-féle dumák teljesen feleslegesek.
2009. okt. 30. 19:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!