Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Mitől vagyok ilyen (szinte...

Mitől vagyok ilyen (szinte betegesen) ragaszkodó?

Figyelt kérdés
Leginkább a szerelemben, de az élet minden területén szinte betegesen ragaszkodó vagyok. Úgy érzem, hogy aki egyszer elfoglalja a helyét a szívembe, azt onnan soha sem fogom tudni elengedni...Kezdem ott, hogy kb 3 éve meghalt a macskám (Leo) és a mai napig eszembe tud jutni. Anyáék egy csomószor felhozzák hogy nem e akarok egy új cicát? De én mindig mondom, hogy nincs rá szükségem, mert nekem csak a Leo kell, másik macska nem. A házunk mögött van eltemetve és sokszor csak kiállok az ablakba és nézem a földet, ahol nyugszik. Valamint van egy kis befőttes üveg, amibe egy szőrtincsét őrizgetem, amivel korábban mindig együtt is aludtam. Aztán most a szerelembe is kezdek hasonlóakat tapasztalni magamon. 18 évesen összejöttem életem első barátnőjével...16 hónap után szakított velem és nem bírom elfogadni, felfogni, túllépni. Súlyosbítja a helyzetet, hogy minden hozzá fűz (első csók, szüzesség elvesztése stb.). Már több mint 5 hete elhagyott, de én csak emésztem magamat és pont azt érzem, mint a cicámnál éreztem korábban...hogy ahogy macskából sincs szükségem másikra, úgy barátnőből se...az emlékeimben élek...azt hiszem ebbe bele fogok betegedni...Miért vagyok ilyen ragaszkodó? Van ilyen (mentális) betegség? Mi válthatta ki belőlem? Van erre valami tudományos magyarázat?
2009. okt. 19. 00:22
 1/5 anonim ***** válasza:
47%

Szia! Hát akkor szinte sorstársak vagyunk!

Én már betegesen ragaszkodom mindenhez, még jobban, mint te.

Nekem is volt egy macskám, nagyon szerettem, o volt az egyetlen barátom, csak benne bíztam meg, minden éjszaka vele aludtam... Lassan 2 éve, hogy meghalt, de még mindig borzasztóan hiányzik, az életemet odaadnám, hogy még egy percre láthassam!

Sot! Én még a karácsonyfáink leveleit is elrakom, annyira sajnálom mikor kidobjuk. Mindenhez és mindenkihez nagyon ragaszkodok, ezért is fáj annyira mikor elhagynak a barátaim. Sot, régebben még a csokiból is csíptem le darabkákat és elraktam emlékbe! A mai napig megvan ez a ragaszkodásom, még az elromlott/eltorott tárgyakat sem dobom ki, sot még a szemetet is sajnálom.

Nálam ez már tényleg beteges, sajnos nem tudom mit kellene ellene tenni...:(

2009. okt. 19. 00:35
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Igen, a helytelen viselkedésed.

Helyesen:

-fogadd el, hogy a halál az élet része, és nézz előre, továbbá fogadd el, hogy semmi sincs ok nélkül, és az ittmaradottaknak feladata az élet, élniük kell, de ha folyton siránkoznak a meghalt felett, nem tudnak, ezért kell előrenézni

-fogadd el, hogy azért jön el több próbálkozás után, hogy addigra megtanuld értékelni, és legalább a többi versenyzőhöz képest meglátni azokat a tulajdonságait, amelyekkel leginkább hozzád illik. Tehát ha vége, akkor nem ő volt az Igazi neked, csak egy tapasztalatszerzés, akivel az életednek ebben a szakaszában valamiért találkoznod kellett, de a mandátum eddig tartott.

-na igen, a szüzesség, ezért van az, hogy ne veszítsd el, csak házasságban, mert a legnagyobb megtartó erő, a házastársadhoz aztán már ragaszkodhatsz, de amíg nem vagytok házasok, látod, bármikor szétmentek, és lelki sérüléseket okoz. Magadnak csináltad.

2009. okt. 19. 00:36
 3/5 anonim ***** válasza:
igen, van egy ilyen betegség, a borderline, de ez nem mentális inkább lelki :). szerintem végezz 1 tesztet a neten, hogy megtudd.
2009. okt. 19. 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:

hát..velem is hasonló a helyzet :)

kicsit mintha az emlékeimből táplálkoznék...és a múltban élnék.

L/17

2009. okt. 19. 17:07
 5/5 anonim ***** válasza:
Annyira ilyen vagyok én is!!!De én már tudom h ez nem jó,csak változtatni nem tudok!Mindent félrerakok...ragaszkodom az emlékekhez,minden kis tárgyhoz,s jó de sajnos a rossz emlékekhez is!!Azokat sem tudom feldolgozni!Nálam is beteges ez már!Szerelemben főleg....iszonyúan érzem magam pont most emiatt!!!!
2009. okt. 19. 21:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!