Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nem vágyok sem barátokra sem...

Nem vágyok sem barátokra sem családra. Mi a baj velem?

Figyelt kérdés

Vannak barátaim akik szeretnek engem, de én csak úgy teszek,mintha szeretném őket. A családommal is ugyanez a helyzet. Valahogy fárasztónak tartom a kérdéseiket és nem szeretek senkivel sem beszélgetni.

Nem azért vagyok kedves az emberekkel,mert szeretem őket, hanem azért,mert tudom,hogy ha kedvesen szólok hozzájuk akkor ők is kedvesen szólnak hozzám. Igazából legjobban egyedül szeretek lenni. Sokan unatkoznak egyedül és vágynak a társoságra, de én ennek pont az ellentéte vagyok.

Utálom,ha túl sok ember van körülöttem. Utálom amikor valami ünnep van és mindenki összegyűlik egy helyre. Miért vagyok ilyen? :o

L/14

2009. okt. 14. 14:34
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Én is ilyen vagyok, mint te. Örülök, ha néha egyedül lehetek, mert erre kevésszer adódik alkalmam.

A közösségi helyeket nem szeretem, mert irritál a sok ember. Barátaim vannak, és "szeretem" is őket, meg ők is engem, de viszont kevesen vannak.(Én akartam így.)

Utálom az ünnepeket, meg az újévet is.

Engem is irritálnak a családtagok a hülye kérdéseikkel, és amikor nem hallják a válaszom, akkor rájukmordulok, mivel nem szeretem ismételgetni magam.

Velem szerintem ez azért van, mert egy csomó hülyével vagyok körülvéve(beleérte a családtagokat is).

Túl sokat vagyok velük, és jól esne már a magány. Az iskola meg még ráadás erre az egészre. Az, hogy meg kell felelnem, mivel elvárják a tanárok, mert jól tanulok.

Legszívesebben elutaznék 1 hónapra teljesen egyedül, hogy ott kipihenhessem magam, és végre egyedül legyek. Szinte már embergyűlölő lettem.: /

2009. okt. 14. 14:54
 2/12 anonim ***** válasza:
92%
Én is ilyen vagyok, bár én már 40 elmúltam. Fél éve egyedül élek, és az ismerősök aggódva szokták kérdezni, hogy nem rossz egyedül? Biztosítom őket, hogy ez nekem így pont jó. Már meghívni sem szeretek senkit, ha hazaérek délután 5 körül a munkából, örülök hogy a macskámon kívül nem kell mással foglalkoznom. Ez általában a befelé forduló (introvertált) személyiség jellemzője.
2009. okt. 14. 15:10
 3/12 anonim ***** válasza:
Én 14évesen kezdtem érezni ezt, most 16 vagyok, elintéztem, hogy elidegenüljön tőlem mindenki. És most már depressziós vagyok, senkinek nem vallanám be de ez a helyzet, keresem a miérteket amikre soha sem kapok választ és rajtam már nem lehet segíteni.
2010. ápr. 10. 12:06
 4/12 anonim ***** válasza:
Semmi baj nincs veled.Szerintem így vagy jó,ahogy vagy.Legalább te nem k.rváskodsz.:D én is ilyen típusú vagyok am. És ne változtass rajta,mert nem érdemes.És én is 14 éves lány vagyok:D lehet,hogy ez a korunknak a sajátossága:D am hova vettek fel?Vagy hova mész középsuliba?:D
2010. ápr. 10. 14:26
 5/12 anonim ***** válasza:
..hamar csalódtál az emberekben,(ez ennek a jele) mi lessz késöbb? amikor majd elmész ottholról,mert neked is dolgozni kell majd,akkor muszály lessz megbiznod a munkaadódban ha másokban nem is,de ezt sorolhatnám..de szerintem ez a korral jár!
2010. ápr. 10. 14:42
 6/12 A kérdező kommentje:

Igen, már számtalanszor csalódtam az emberekben. Én viszont még sosem adtam okot senkinek arra,hogy bennem csalódjon. Nem közeledek mások felé,ezért mások azt hiszik rólam,hogy felsőbbrendűnek érzem magam. Dehát ez baromság, miért érezném? :D

Ráadásul minnél nyíltabban elutasítóm őket, annál jobban akarnak a barátaim lenni. -.- Segít valamit a helyzetemen,ha elárulom,hogy melyik gimnáziumba megyek továbbtanulni?

2010. ápr. 10. 15:17
 7/12 anonim ***** válasza:

Ha Neked ez így jó, akkor elvileg nincs Veled semmi baj, az emberek különbözőek, van, aki társaságkedvelő, van, aki kevésbé. Meg hát 14 éves vagy, ez később változhat is. Mondjuk ha valakik barátkozna Veled, azért adhatnál egy esélyt, mert később lehet, rossz lesz barátok nélkül. Nincs ebben valami félelem az emberektől? Olyan előfordulhat, hogy x időközönként egyedül akarok lenni (én pl.soha nem mondanék le a külön szobáról, még ha egy kis lyuk egy székkel meg íróasztallal, de akkor is, ha 3 gyerekes családanya leszek, ebből akkor se fogok engedni) - de hogy mindig, egyfolytában?! Az egyik hasonlóan érzőválaszadónak is van egy macskája (nekem is van :) ) - úgyhogy még sincs teljesen egyedül, mert az nem is jó!

29/n

2010. ápr. 10. 16:28
 8/12 anonim ***** válasza:
figy! Ez nállad védekezö mechanizmus meg sokaknál,nem is baj ez,inkább ilyen legyél,minthogy kimutasd az érzéseid,én is ilyen vagyok,és igy jól érzem magam..persze felsöbb rendübb vagy,mert inkább halgatsz mielött megszólalnál,és igy nem beszél az ember hülyeséget,meg nagyobb a szavainak súlya..ha lex valaha b nöm,akkor nekem olyan fog kelleni mint te olyan visszahuzodó,meg inkább befelé forduló,mert volt már ilyen b nöm és ők szerintem sokkal jobban tudnak szeretni,sokkal nagyobb bennük a szeretett utáni vágy mint az átlagnál..nem de?
2010. ápr. 10. 17:52
 9/12 anonim ***** válasza:
2010. ápr. 10. 17:54
 10/12 anonim ***** válasza:
még mindig az elözö 2 választ iró vagyok,szóval szerintem tudni kell bánni veled,emlékszel mit mondott a kis herceg? "Szelidits meg" szerintem szeliditeni sokféle képpen lehet,pl: lehet úgy is ahogy te viszonulsz az emberekhez,figyelsz a másikra,ritkábban szólalsz meg,de amikor megszólalsz akkor szavaid valószinüleg sokkal megfontoltabbak,és sokkal többet érnek mint akik fecsegnek egyfolytában..én igy gondolom..
2010. ápr. 10. 18:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!