Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogy tudnák segíteni hogy a...

Hogy tudnák segíteni hogy a férjemnek legyen egy kis önbizalma? Vagy pedig mit mondjak neki mit tegyen?

Figyelt kérdés
-lehet a "dolog mögött" depresió?
2009. okt. 11. 20:18
 1/10 anonim válasza:
70%

dicsérd őt meg a dicsérhető dolgokért..

éreztesd vele hogy te mindig mellette állsz

ezek biztos jol esnek neki...

2009. okt. 11. 20:39
 2/10 A kérdező kommentje:
Próbálok olyan lenni! Tényleg! Lehet hogy nem is önbizalomról van szó?! - ez esetben rosszul tettem fel a kérdést! Pl. ha kicsit messzebb útra megyünk idegeskedik valamin, s olyanokat mond ami emígy nem vall rá!( A FEJE IS SŰRŰN FÁJ! SZINTE MINDEN NAP!) ezért gondoltam depresszióra!Orvoshoz nem akar menni,kivizsgálásra!
2009. okt. 11. 21:04
 3/10 anonim ***** válasza:

A depresszió nagyon divatos kifejezés ma, de nem lehet mindenre ráhúzni. És nem is muszáj egyből gyógyszeresen kezelni sem, néhány esetet kivéve. (Ezek már elég súlyosak.)

Persze, aki a saját orvosához nem megy el kivizsgálásra, az pszichológushoz még kevésbé fog elmenni...

Amit leírtál, az alapján a párodnak szorongásos tünetei vannak bizonyos helyzetektől. Ezt valóban okozhatja a túl kevés önbizalom, de akár az is, hogy maximalista és nem attól fél, hogy egyáltalán nem tudja kezelni a kialakuló helyzetet, hanem attól, hogy kiderül, mégsem tökéletes. (Nem szó szerint, hanem úgy értve, hogy Ő "nem elég jó," nem fog megfelelni valamilyen elvárásnak. Ez lehet saját, külső, vagy nem is valós, csak feltételezett elvárás.)

Ez utóbbi helyzet jól kezelhető azzal, ha ilyen esetekben megnyugtatod azzal, hogy nem kell tökéletesnek lennie, neked Ő jó így, ahogy van, segíteni fogsz neki, együtt megoldjátok majd, illetve elégedett leszel egy elfogadható megoldással, nem kell neked a tökéletes. (Mindig a konkrét helyzettől függően.) Amennyiben a szorongását a Te valós, vagy csak általa feltételezett elvárásaid okozzák, ez beválhat. Ha belső kényszere van, avagy a szüleitől "kapta" ezeket, akkor is enyhülhet a szorongása.

Szóval sokat tehetsz azon kívül is, hogy erőszakkal elcipeled orvoshoz. (Ami úgy sem működne valószínűleg.)

2009. okt. 12. 12:04
 4/10 anonim ***** válasza:
csatlakozom 12:04-hez
2009. okt. 12. 14:46
 5/10 A kérdező kommentje:
-volt neki korábban kisebb depressziója! Esetleg ha e betegség örökölhető akkor örökölheti is! Az anyukájának van egy fajta depressziója!
2009. okt. 12. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
az is lehet, hogy gyerekkori zűrök, vészhelyzetek törnek fel ilyen formában a tudatalattijában. Talán a jó tapasztalatok rendbehozzák, de hosszú idő kell.
2009. okt. 14. 19:09
 7/10 A kérdező kommentje:
ne hari! De milyen"jó tapasztalatokra" gondolsz?
2009. okt. 14. 20:18
 8/10 anonim ***** válasza:

Pl:meghívsz néhány jóbarátot, esetleg össze is szövetkezhetsz, akiben nagyon megbízol, lényeg, hogy érjétek el, hogy ő beszéljen, adja magát, mondjuk egy kis közös éneklés, kevés vörösbor is jól jöhet, és ő megtapasztalja, hogy elfogadják, szeretik, jó vele lenni. Vagy megbeszéltek valami tervet, és neki legyen benne fontos szerepe, (utiterv, barkácsmunka, tanulás, dekoráció, művészkedés) és neki legyen benne sikere, jönnek a barátok, megmondják: nahát, de jó!

Esetleg elmehettek valami spirituális irányba, keresztyén kisegyház, vagy meditáció, hahota klub, jóga, amit el tudsz érni, lehet az is, hogy ilyen helyen találná meg önmagát.

2009. okt. 16. 09:55
 9/10 A kérdező kommentje:
......állandóan a spórolásról beszélgetünk,s egy pár baráthoz egy üveg bor nem lenne elég! Ugye értitek mit akarok írni...?
2009. okt. 16. 10:01
 10/10 anonim ***** válasza:

Hát szerintem mondj neki 10 olyan pozitív tulajdonságot,ami rá is illik.5 db-ot a külsejére,5-öt a belső értékeire.Nekem is ettől nőtt az önbizalmam,én magamnak mondogattam,hogy szép ez,szép az,meg ilyen vagyok,meg olyan vagyok:D és bejött..a fejfájásra gyógyszer kell.Aztán ha nem jönnek be a tanácsaim,akkor forduljatok orvoshoz(rá kell venni a férjedet mindenképp).És ne említsd neki,hogy ő most beteg!!Ez fontos!Én is attól leszek jobban,ha magamat kezelem,vagy ha a családtagjaimmal lehetek..nem pedig attól,ha még a nagy gyötrelmeim között mondogatják,hogy beteg vagyok!!Én azt szoktam mondani,hogyha orvoshoz akarnak vinni,hogy:

"Amíg nem vagyok halálos beteg,addig nem kell orvoshoz menni!"meghát amíg úgy érzem,hogy kezelni tudom magamat,addig nincs gond.

2010. jan. 25. 15:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!