Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért leszek feszült, ha...

Miért leszek feszült, ha valaki máshogy gondol valamit, mint ahogyan én?

Figyelt kérdés

Pl ha nekem tetszik valami és megmutatom valakinek, akinek nem tetszik feszült leszek és ez akkor is így van, amikor másnak azt tetszik, amit én nagyon nem szeretek.

Nem akarok ilyen lenni, nem akar ennyire érdekelni, hogy más mit gondol a dolgokról, főleg nem szeretnék ilyen feszült lenni tőle, de nem tudom mit csinálni :S

Ez ellen mit lehet tenni?

Nem csak a feszültség levezetése lenne a fontos, hanem ennek a dolognak a teljes megszüntetése.

2013. jún. 17. 09:51
 1/6 A kérdező kommentje:
*nem tudok
2013. jún. 17. 09:52
 2/6 anonim ***** válasza:

Ez több ok miatt lehet: önkételkedés, instabil egyéni stílus, visszaigazolás hiánya, önfejűség, elfogultság, stb.

Ha valaki például a visszaigazolás hiánya miatt lesz feszült, akkor az váltja ki az ingerültséget, hogy a saját ízlése/ meglátása/ véleménye nincs visszaigazolva mások részéről és tudat alatt zavarja őt, hogy nem helyeslik vagy nem támogatják a véleményét.

Ha valaki az elfogultság miatt lesz feszült, akkor az azért van, mert csőlátása van és nem hajlandó nyitottnak maradni az eltérő nézőpontokra is, amelyek más szemszögből ítélnek meg adott dolgot. Az ilyen személyekkel a legnehezebb szót érteni, mert elutasítanak minden olyan véleményt, ami nem egyezik meg a saját véleményükkel, noha egyértelmű, hogy ez mennyire gyerekes hozzáállás.

S így tovább folytatódna a lista, a lényeg az volna, hogy te ismerd fel saját magadban azt, hogy mi okozza a feszültséget, mert számos oka lehet. Viszont az első lépést már megtetted azzal, hogy felismered a problémát, ez egészséges önkritikára mutat. A következő lépés az lenne, hogy saját magad válaszold meg azt a kérdést, hogy „ Miért zavar engem, mikor a másik nem ért velem egyet ? „. Ahhoz, hogy teljesen megszüntess adott problémát, előbb teljes mértékben meg kell értened azt, különben csak felületes eljárás lenne.

2013. jún. 17. 10:19
 3/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

Az elfogultság miatt biztos nem, inkább az, amit először írtál, de az sem teljesen. Leginkább az szokott zavarni, amikor egy általam jónak vélt dolog felé helyeznek egy általam rossznak vélt dolgot. Talán azért, mert nem tudom elképzelni, hogy a másik mit szeret az általam rossznak véltben és mit nem az általam jónak véltben. Lehet az a gond, hogy nem tudom a másik fejével látni a dolgokat, hogy a többiek mit miért szeretnek és így fura, hogy nem az általam jónak vélt meglátás szerint nézik a dolgokat.

2013. jún. 17. 10:46
 4/6 anonim ***** válasza:
Abban a téveszmében lakozol, hogy te szartad a bölcsek kövét.
2013. jún. 17. 19:55
 5/6 A kérdező kommentje:
Ez aztán tényleg nagyon sokat segített...
2013. jún. 17. 20:05
 6/6 anonim ***** válasza:

xDD

Az előző épp segít gyakorolni az eltérő nézőpontok iránti toleranciát.

2013. jún. 17. 20:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!