Lehet ezen változtatni?
Hát tegyál róla, hogy forditva legyen!
Csakis te tudsz rajta változtatni, úgy hogy megváltoztatod a gondolkodásmódodat. Van egy régi angol mondás, miszerint kár sirni a kifutott tej fölött, és mennyire igaz. Ami megtörtént, azon már úgysem lehet változtatni, tehát nézd úgy, hogy a lehető legkevesebb rosszal lezárd az ügyet.
Tudom, hogy azok, akik többnyire a negativ oldaláról közelitik meg a dolgokat, most azt mondanák, hogy könnyű ezt mondani, de hidd el meg lehet tanulni.
Ha mindenben akarod látni a szépet is, nem csak a rosszat, ha tudsz tanulni a hibáidból, ha elfogadod, hogy a negativ kritika is ugyanolyan hasznos tud lenni, mint a pozitiv, ha megtanulsz magadon is nevetni, jó úton leszel, hogy magad is elismerd, hogy valóban lehet változtatni.
Dale Carnaghinek (remélem nem irtam el a nevet) van egy nagyon jó könyve a pozitiv életszemléletről, és ezt nem azért mondom, mert bármit is szeretnék népszerűsiteni, hanem, mert amikor olvasod, olyan érzésed van, mintha ugyanazt éreznéd, csak nem tudtad szavakba önteni, és most itt áll előtted fehéren-feketén.
Ajánlom figyelmedbe!
Hát nekem is hasonló a helyzetem,ami jó dolgot kapok,kb 1 órán keresztül örülök neki,meg talán másnap pár órácskát,de ha vmit nagyon elcsesztem,vagy leégtem,vagy vmi hasonló cikis helyzetbe kerültem(ez a 14 éveseknél így van,minden ciki,és égő..:P) akkor arról a témáról nem tudok másra gondolni,csak arra,hogy hogy röhögött(tek) rajtam,vagy hogy nézett(tek) rám az,aki(k) előtt az eset megtörtént,vagy most mit gondolhat rólam...tényleg jó lenne,ha ez fordítva is működne,én általában úgy szoktam csinálni,hogy ha vmi jó történik,akkor azt "elemzem",vagyis megpróbálom kitaktikázni,hogy abban a jóban mi is olyan jó,és a rosszra gondolva elgondolom,hogy az nem is olyan rossz,vagy bármelyik emberrel megtörténhetett volna...
Az előző válaszoló jól megfogalmazta,én is kipróbálom,de azért ajánlom ezt a módszert is!:P
14/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!