Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szociális fóbiám van? 13/L

Szociális fóbiám van? 13/L

Figyelt kérdés
Egy jó ideje - pontosabban néhány éve - nagyon kényelmetlenül érzem magam kisebb-nagyobb társaságokban, fõként a suliban... legyen az bármilyen hely, ahol más emberek vannak, reszket a gyomrom, a kezem, elsáppadok, hányingerem lesz, zsibbad a lábam. Ha kevesen vannak is így van, ha kimegyek az utcára is. Attól félek, hogy én leszek a célpont, akit mindenki kinevet, megaláz, mert nem egyszer volt már ilyen. Már csak a társaság gondolatától is rám törnek a fentiek. Ezek miatt meg néha depressziós leszek. Be is képzelem magamnak, hogy mindenki engem figyel, meg bántani akarnak, megalázni. Így utólag belegondolva amikor nincs ez az érzés, elég rossz, hogy így vagyok az emberek között. Amúgy is szorongós típus vagyok. Akkor ez valóban szociális fóbia? És ha nincs kezelve, más betegségek is kialakulhatnak? Ha igen akkor milyenek?

2013. jún. 6. 16:28
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
2. válaszoló ne nézz le valakit csak mert 12 éves ugyanúgy ember mint te és míg a te válaszod 17%-ban hasznos az övé 100%
2013. jún. 19. 21:52
 12/12 anonim válasza:
Szia, nekem is ez a problémám, bár már lassan kezdem kinőni így 17 évesen, azért van egy titkos módszerem, ami nekem bevállt, sportolással. Lehet hülyén fog hangzani, de én szoktam egyedül hátul a kertünkben kocogni, focizni, tornászni, fekvőtámaszok stb..Nem kellett félnem, hogy hülyének néznek, mivel senki nem látta, hogy futok, sportolok ;) én ezzel a módszerrel szereztem önbizalmat és bátorságotAzóta többet kommunikálok idegenekkel és enyhült kicsit a félelmem :)
2014. szept. 2. 19:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!