Miért érzem úgy, hogy túl bonyolult az érzelemvilágom a körülöttem élőkhöz képest?
Szia
Valószínűleg azért érzed bonyolultnak, mert lehetséges, hogy az is, mivel a leírtjaid alapján magas érzelmi intelligenciával rendelkezel, ami előnyös képesség az élet bizonyos területein, főleg a társasági életben. Nekem is magas ez a hányados, és én is milliószor elgondolkodtam azon, amiket te leírtál, hogy miért nem tudom megértetni az emberekkel, azt h ha jól, becsületesen, igazságosan bánnak egymással, akkor normális, békés életet élhetnénk, és néha én is majdnem magamba zuhantam úgy, ahogy te is leírod, saját bűntudatként fogtam volna fel, de mindig eszembe jutott egy dolog, mely nem hagyta, hogy ez megtörténjen. Ez pedig a következő. Minden ember külön, saját akarattal rendelkezik, és én nem vagyok mindenható, hogy ezt megváltoztassam, erre csak egy "valaki" képes, de törekedni lehet arra, hogy a jó irányba tereljünk valakit. A Biblia szerint Jézus Krisztus az, ki vállára vette minden ember bűnét, neked nem kell. Én a mai napig ugyanúgy, hirdetem ezt a fajta igazságot és ki hallgat rám, ki nem, de aki nem az viszont magára vessen, én megtettem, amit tudtam elmondtam, a lelkiismeretem tiszta az "Úr" és magam felé, nem a másik ember vagyok, saját magam vagyok, és az is szeretnék maradni. Az emberek, akik nem képesek elhinni azt, hogy a jóindulat az ami békét hozhat rájuk, azokat eléri a "büntetés" előbb vagy utóbb, de te ne csinálj belőle lelki ügyet, mert nincs rá szükséged, csak felemészt. Ezt próbáld felfogni, tudom elsőre nem biztos, hogy könnyű, de értsd meg te jó ember vagy, tehát lelkiismeret furdalásra szükség nincsen. :)
És amit leírtam ne úgy vedd, hogy le kell "tojni" mindenkit, nem, ugyanúgy foglalkozni kell velük, terjeszteni a jót, és a te lelked meg lesz váltva, azok akik pedig nem változnak "bűnhődnek" majd.
A véleményem pedig a párkapcsolatoddal kapcsolatban annyi lenne, hogy szerintem nem jövedelmező dolog, egy olyan emberrel együtt lenni, aki nincs veled hasonló szinten, mert csak magadat teszed tönkre ezzel, főleg hogyha veszekedtek sokat az ilyenek miatt.
Abban viszont lehet igazság, hogy ezek a tulajdonságok hátrányba szorítanak, én is érzékelem ezt, de ha olyan emberekkel próbálsz ismerkedni, akik "érzelmesek" akár te, meg tudsz előzni sok problémát.
Egyébként én sem vagyok semmilyen szektatag vagy vallási gyülekezettag hiába említettem bibliai alakokat a válaszomban, de hinni hiszek! :)
üdv
25/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!