15 éves lány vagyok. és nagyon nagyon félek a sötétben. de csak ha egyedül vagyok. és igazából nemtudom mitől félek.. attól hogy megjelenik valami szellem, vagy ufó vagy valami. pedig nem hiszek a szellemekben, ufokban.
és este nagyon félek, de akkor is ha fel van kapcsolva a villany. amúgy nem nézek horrorfilmeket meg ilyeneket...
a saját szobámban még annyira nem félek. de onnan egyszerüen nem merek kijönni este. pl wc-re.:(
ahogy nézem olyan nincs is aki nem fél :-)igazából én nemtudom hogy félek e mert mindig a tévén alszok el..de én akkor parázok ha kihalt minden...szeretem hallani ahogy az abalom alatt mennek a kocsik meg ezek de a sötétet énse szeretem .. 17/F
2009. okt. 4. 20:24
13/23 anonim válasza:
+1 tipp: mantrázzátok magatokban azt, hogy "Rettenetes rémségek ólálkodnak a sötétben, és én vagyok közülük a legrettenetesebb." :)
2009. okt. 4. 20:26
14/23 anonim válasza:
Régen énis elgondolkoztam, hogy mivan, ha kimegyek és valaki elkap, és... annyi. De mindig arra gondoltam, hogyha itt lenne egy betőrő, vagy akárki más személy, mégiscsak én lakom itt, jobban ismerem a szobát, a házat a sötétbe mint ő. Elbujnék, elfutnék, mert ismerem, mi hol van, milyen tárgy... Szellemek... ufók? Mindig arra gondolok, ha tényleg megjelennének, akkor miért pont itt, miért pont nálam? És nem tudni, hogyha netán mégis léteznek (mert miért ne) akkor nem biztos, hogy bántani akarn(nán)ak. Szóval ne félj! A félelem cak aza agyadban létezik. Egy védekezési reflex, egy ösztön. De, manapság már nincs tartani dolgoktól. (Mint pl. egy ősembernek a sőttétben a vadállatoktól.) Nem hinném, hogy a házadban a konhyában oroszlánok tanyáznának...:D Szóval, nem kell félni...:D
2009. okt. 4. 20:27
15/23 A kérdező kommentje:
igazából nem attól félek hogy mondjuk bántanak/megölnek az ufók. mert nem félek a haláltól. egyszerűen csak attól félek hogy egyszer csak kiugrok elém valami és nagyon megijeszt..és kb összeesnék az ijedségtöl:(
2009. okt. 4. 20:36
16/23 anonim válasza:
jah, énis attól félek h egyszer anyira megijesztenek ( pl megfogják a lábam, mikor egyedül vok stb.) hogy utána már napközbe sem merek 1edül lenni :S
2009. okt. 4. 20:53
17/23 anonim válasza:
Hallgass Iron Maiden-t, hehe...
Komolyabbra fordítva a szót: az, hogy "jobb félni, mint megijedni", ezekre a helyzetekre nem igaz. Teljesen reálisan látod a helyzetet, mikor tudod, hogy egyedül vagy otthon. Az ufók - ha léteznek is - nem téged fognak elkapni és megölni. Arra is nagyon kicsi az esély, hogy betörjenek, ha átják, hogy mozognak a házban. A családodból nem valószínű, hogy bárki is ott lenne úgy, hogy előtte nem utalt rá semmi. Akkor meg mitől is félsz?
Csak nem a lelkiismereteddel van baj? :P
2009. okt. 4. 20:55
18/23 anonim válasza:
Kapcsold le a villanyt és nézz szembe a félelmeiddel. Pszichológusok is ezt csinálják, ha egyszer legyőzted fejben, akkor már nem fogsz félni.
2009. okt. 4. 21:00
19/23 anonim válasza:
Igen, a félelmet csak úgy lehet legyőzni ha szembenézel vele. Pont azt tedd amit legkevésbé sem szeretnél, legyél sötétben csak úgy, ne bújj el a takaró alá, minden este legalább 3x menj ki wc-re ha attól félsz, stb:) Idővel rájössz hogy nincs mitől félned mert semmi nem fog eléd ugrani a sötétből és megijeszteni.
2009. okt. 4. 23:12
20/23 anonim válasza:
Én is ilyenektől rettegek. :( Hogy valami természetfeletti lény van a szobámban és az hozzámér vagy kísérletezik rajtam, miközben én ott fekszem a sötétben, de ha felkapcsolom a villanyt akkor is félek, mert odakint van sötét és az a félelmetes. :S Viszont nekem van rá tippem miért kezdtem ennyire félni ilyenektől.... (kiskorom óta a családunk egyik ismerőse ufós történeteket mesélt nekem arról hogy őt hogyan rabolták el az ufók és miket csináltak vele, 4-5 évesen volt hogy egy ilyen történet után napokig sírva mentem aludni annyira féltem) Gondolom ez maradt meg bennem.
A lényeg:
Amikor agyon-nagyon félek, hogy ott van az ágyam mellett valami, ugye tudom hogy úgyse fog hozzámnyúlni, ezért a fejemrehúzom a takaróm, beforulok a sarokba, jól összekuporodva, becsukom a szemem és úgymaradok amíg el nem alszok :D
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!