Hibák, vagy mégsem?

Figyelt kérdés

Talán érdemes elgondolkodni más emberek viselkedésén,én mostanában elkezdtem górcső alá venni az emberek "negatív" megnyilvánulásait.(megjegyzés:pesszimista,borúlátó vagyok)

A lényeg amiből én kiindulok az hogy honnan indult minden rossz szokás/tulajdonság.Például a rablás,ez még az állatvilágban is megfigyelhető,valamire szüksége van az illetőnek és más lehetőség nem adódik mint elvenni másoktól,ezzel általában néhány embernek jót tesz,értem ezalatt akikkel megosztja a szerzeményt,a másik oldalon is maradnak néhányan akik szegényednek a történés után.A szereplők száma,életviszonyai és az el lopott érték nagymértékben változóak,nézzük a bankokat:Rengeteg embert megkárosítanak(ne szépítsük,hiszen a végeredmény sok esetben akár családok tönkremenetele)mind anyagilag mind lelkileg.De ez a pénz is átpumpálódik másokhoz,a bankok sok embert foglalkoztatnak,az itteni milliárdos szereplők magas vagyona érinthet rengeteg más embert kedvezően:pl igénybe vett szolgáltatások,vásárlások,befektetések,ritkán adományok.

Tehát kezdem úgy látni hogy nincs hiba jó oldal nélkül,mintahogyan nincs pozitívum rossz velejáró nélkül,az élet úgyis előbb utóbb megszüntet bizonyos szabályszerűségeket ha azok nem megfelelőek hosszútávon.

Márpedig az emberi gyarlóság igen régóta velünk jár,eszerint működőképes funkciónk az ami hétköznapi értelemben erkölcstelenség,hiba,rossz tulajdonság.

2013. máj. 10. 21:21
 1/1 dani900 ***** válasza:

Nos, érdekes dolgokról írsz, ezzel én is sokat foglalkoztam, de! amit írtál: " nincs hiba jó oldal nélkül,mintahogyan nincs pozitívum rossz velejáró nélkül"

Más a hiba, és más a rossz tett, és a rossz dolog, és jó dolog viszonya.

A hiba lehet akkor, is, ha pl bankrablásnál elfognak, nem sikerül, az akkor is hiba, ha rossz dolgot hajtottál végre.

De, hogy a jó dolog nincs rossz nélkül, ez szerintem nem igaz. Ha adsz egy csókot a barátnődnek, vagy csak bókolsz valamivel, annak nincs rossz oldala. A rossz dolog inkább abban az értelemben "szükséges", hogy megértsd a jót, és meglásd a határvonalakat.

De, ha szó szerint veszem a mondatodat, akkor az igaz, hogyha hibázol, annak van egy jó oldala is, ezzel, hogy hibáztál, kapsz egy tapasztalatot, amit felhasználhatsz a későbbiekben, tanulhatsz belőle, bár, ezt nem mindenki teszi meg.

És így tovább....sokat lehetne még írni erről

2013. máj. 10. 22:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!