Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért van az hogy másokon...

Miért van az hogy másokon jobban tudok segíteni, mint magamnak?

Figyelt kérdés
Észre vettem már hogy saját magamnak, élet képtelen vagyok!Ezt nem az önvédelemre értem, hanem szavakkal, vagy más jó cselekedetekkel.És ez zavar nem tudok senkitől megfelelő segítséget kapni. Jó szívű vagyok, sokan kihasználják ezt, és ez nagyon kellemetlen érzés számomra, mert kivált belőlem egy negatív erőt, ami teljesen ellenkezője lesz a pozitív isteni erőnek!! nem vagyok hívő de tudom hogy van ISTEN, Pedig én önzetlen vagyok,mégis mástól nem kapom meg ezeket.Nem támaszkodhatok az égi segítőimre, mert ők se bírnak mindig értem fáradozni.De nem akarok eltérni a Témától, egyszerűen csak annyit kérdezek, miért én tőlem kér mindig segítséget? cserébe meg csak szemetet kapok .Nem vagyok gazdag, de szavakkal én tőlem kérnek mindent,Másnak a bajára tudok megoldást találni, magaméra miért nem? Talán olyan mint a jósoké ez a képesség? másnak látják a jövőt de maguknak nem tudják megjósolni az 5-ös lottót?
2013. máj. 9. 22:45
 1/2 Mendtalife válasza:

Azt hiszem, tudom mire gondolsz:) Kicsit nehéz de meg kell tanulni hogy hogyan mondj nemet valakinek ha segítséget kér... nem szabad hagyni hogy kihasználják a segítőkészségedet. Nem tudom hogy kik azok a "mások" akiktől nem kapod meg a támaszt, de gondolom a barátaid.. ha igen, akkor szerintem próbálj meg velük beszélni és mondd el hogy neked is szükséged van az ő támaszukra.

Mások bajára pedig azért tudsz megoldásokat találni, mert viszonylag objektíven látod át a helyzetet, nem befolyásolnak az érzelmeid. Amikor az ember a saját problémájára keresi a megoldást, nehezebben talál ki belőle mert az észérvek és az érzelmek is elviszik egy irányba és nem tud dönteni.Ilyenkor kellenek a barátok akik külsősként olyan dolgokra is rá tudnak világítani ami nekünk eszünkbe se jutott volna. Remélem hasznos volt valamennyire a válaszom.:)

2013. máj. 10. 12:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2013. máj. 10. 19:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!