Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért utál mindenki?

Miért utál mindenki?

Figyelt kérdés

Az osztálytársaim nagy része állandóan beszólogat, pletykálnak rólam a hátam mögött, hazugságokat terjesztenek rólam, ilyeneket, hogy pl. leszbi vagyok és osztálykiránduláson egy szobába voltunk 2-en a barátnőmmel és elterjesztették, hogy lefeküdtünk egymással.

Valamint az osztályban van egy csaj, aki a menőbbek közé tartozik és itt lakik tőlünk nem messze, és régebben egy csomószor együtt jöttünk haza, mert úgyis ugyanarra lakunk meg minden és akkor elbeszélgettünk egy csomószor és már kezdtem azt hinni, hogy nem is annyira bunkó mint amilyennek az iskolában mutatja magát, erre most pár hete kiderült, hogy az osztálytársaink megtudták, hogy együtt járunk néha haza és most emiatt nem szól hozzám meg állandóan bunkó velem, mert ennyire gáz velem mutatkozni...

Aztán itthon is szinte mindenki azt érezteti velem, hogy utálnak, a 6 éves hugom olyanokat csinál, hogy leülök pl. mellé a kanapére ő meg rámordibál, hogy menjek el, mert ő ült a kanapén hamarabb és rugdos meg felpofoz, én meg persze nem mondhatok semmit, mert az anyja engem csesz le ezért is meg olyanokat mond, amikor megmondom neki, hogy verekszik, hogy -Meg is érdemelted!

Lehet, hogy én nem vagyok normális, de én egyszerűen még mindig nem tudom, miért utál mindenki. Az osztálytársaimmal próbálok kedves lenni, de amikor valamelyikükhöz hozzászólok, beszólogatnak, vagy pl. matekórán amikor odaültet a tanár az ilyen nagypofájú emberekhez, hogy csoportmunkában dolgozzunk, utalásokat tesznek arra, hogy én nem vagyok odavaló és egész órán beszélgetnek meg röhögcsélnek, engem meg befognak, hogy csináljam meg tök egyedül az összes feladatot, ha meg kész vagyok, lemásolják rólam.. Meg amúgy egy csomószor rólam másolják le a házikat is, olyankor jó vagyok nekik, de máskor meg csak cseszegetnek.

Itthon is már azt se tudom, mit csináljak, mert amikor nem csinálok meg semmi házimunkát, anyám azt mondja, hogy egy nyomorék lusta tehén vagyok, de ha megcsinálok valamit, pl. porszívózok vagy elmosogatok, anyám csak a hibát keresi benne, tegnap is kiporszívóztam a földszinten, erre jön anyám és leállt velem ordibálni, hogy ott a morzsa a földön, és közbe nem is volt ott semmi...

Már annyira unom, hogy mindenki azt érezteti velem, mennyire szar vagyok....Miért csinálják ezt? Mit tettem, amivel ezt kiérdemeltem??

15l

2013. máj. 5. 12:40
1 2
 1/14 A kérdező kommentje:
Egyébként bocsi, hogy hosszú lett :S
2013. máj. 5. 12:40
 2/14 anonim ***** válasza:
82%

Látod, már itt is megelőlegezed, hogy téged csak bántani lehet - elnézést kérsz.

Magadat nem becsülöd, emiatt önbizalomhiányos vagy, ez látszik rajtad és a gyengékre szállnak rá. Az egyetlen kiút, hogy megtaláld önmagad és szeresd is.

Hidd el, meg se kell szólalni, a testtartás is sokat elárul: görnyedt tartás, leszegett fej, szemkontaktus kerülése, zavart babrálás a kézzel - ez mind azt jelzi, hogy "utálom magamat, kérlek ti is tegyetek így!".

2013. máj. 5. 12:47
 3/14 A kérdező kommentje:

Úristen...most, hogy így írtad, ezek teljesen igazak rám, főleg a kézbabrálás..De ezekről hogy tudnék leszokni?

Egyébként köszi a választ .

2013. máj. 5. 12:50
 4/14 anonim ***** válasza:
70%

Olvasgass önsegítő könyveket és ne várj egyik napról a másikra változást - ez hosszabb folyamat, mert rosszul rögzült szokásoktól kell megszabadulni.

Ajánlom Dale Carnegie Sikerkalauz 1. és 2. kötetét. Szerintem neten is fent van pdf formátumban, keress rá. Olvasmányos, mégis a lényegre tapint és eléggé kézzelfogható tanácsokat ad konkrét szituációk kezelésére.

2013. máj. 5. 12:51
 5/14 anonim ***** válasza:
93%

Én olyan kis mákvirág voltam... a többiek örültek, hogy van egy szerencsétlen, akit piszkálhatnak. Nálunk odáig fajult a dolog, hogy még a fejemet is ütögették.

Aztán megelégeltem, és visszaütöttem! Onnantól kezdve erősnek éreztem magam, és kiderült, hogy az is vagyok. Büszkén, emelt fővel közlekedtem. Ha beszóltak, egy ideig durván, és fenyegetően léptem fel. Egyből elment a kedvk. aztán lassan lepattantak rólam.

2013. máj. 5. 12:52
 6/14 anonim ***** válasza:
89%

Első kötet: [link]

Második: [link]

2013. máj. 5. 12:53
 7/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2013. máj. 5. 12:55
 8/14 anonim ***** válasza:
65%

Ismerős a szitu, de majd túleszel a sulin, és valamivel jobb lesz.

Pl. munkahelyen már nem szórakoznak úgy veled, de nekem is, életem legszarabb időszaka volt még iskolába jártam.

Az sokat segít hogy itt kibeszéled, én még mindig depis vagyok, pedig kereken 1éve érettségiztem.

A szüleid, meg olyanok mint a többi szülő, ha van valami sérelmük a gyerekükön töltik ki.

Igaz, én a családom legeslegfiatalabb tagja vagyok, de ugyanaz, bármit is csináltam én senki vagyok stb. jaj, jaj, jaj... Amúgy általánosságban csak apám mocskolódik, de akkor is, ez természetes időszak.

19F

2013. máj. 5. 12:55
 9/14 anonim ***** válasza:
41%
Ismerős, eddig én is így eltem, de most már visszatámadok, nem érdekelnek a reakciók, tudom, hogy engem is rengetegen utálnak, csak mert csendes vagyok, el lett cseszve a neveltetésem is elég rendesen, de úgy vagyok vele, hogy aki engem piszkál, az vissza is kapja, ha kell, verekszem is, nem érdekel, ki mit gondol erről, ilyen lettem, sajnálom;) sokszor beszóltak ezért, de elcsitítom őket:)
2013. máj. 5. 13:05
 10/14 anonim ***** válasza:
91%
Első lépésként ne engedd hogy rólad másolják a házit. Mi az hogy csak erre vagy nekik jó? Ezt meg is mondanám nekik.
2013. máj. 5. 13:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!