Nem tudom mit kezdhetnék az életemmel!?
Most 27éves vagyok, és úgy érzem, az életem nem halad sehová, nincs semmi értele. Elvégeztem a főiskolát, közben felköltöztem Bp-re, buliztam, voltak barátaim, és úgy láttam, tart valahová az életem. De nem így lett... Már 3éve végeztem, és még mindig nem találtam egy rendes munkát, olyat, amit élvezettel csinálnék, és megfizetnének érte, hogy jussak valahová. Most alkalmi munkából tartom fenn magam, ami épp arra elég, hogy kifizetem az albérletem, a diákhitelem, és kész. Ha a szüleim nem segítenének, akkor kb. kajára se nagyon lenne. Pedig már eléggé ég a pofám ilyen idősen.
A másik nagy baj, h már egy kezemen meg tudom számolni, hány barátom maradt. Ugyanis mindenki kiment külföldre, szétszóródtak a világ minden tájára, a legjobb barátom is hajón dolgozik, és baromi magányosnak érzem magam nélküle. Senki nincs, aki támogat, vagy feldob, ha elkap a depresszió. Vagy csak kézenfog, h gyere, próbáljunk meg valami külföldi munkát, új életet, valamit... Alig mozdulok ki otthonról lassan, és borzalmasan érzem magam, mikor látom, h más itt-meg ott volt a barátaival, engem meg itt hagytak. Se munkám, se pénzem, se barátaim, és még egy pasi sincs az életemben, pedig úgymond már "benne vagyok a korban." A családom is mindig felhozza, csak nevetek rajta előttük, de fogalmuk sincs, mennyire fáj ez nekem. Ha ők nem lennének nekem, nem is tudom lenne e értelme élnem. Ha valaki élt már át hasonlót, vagy csak tud valami hasznos tanáccsal szolgálni, azt megköszönném... :(
Nem lenne jobb,ha valahol új életet kezdenél?
Nem feltétlenül külföldön,lehet vidéken is,csak új lappal.
" h gyere, próbáljunk meg valami külföldi munkát, új életet"
27 éves létedre ezt másnak kell mondania? Jó hogy ne írja alá a szerződést helyetted, és ne végezze el a munkádat is, persze majd te kapod a fizetését a semmiért.
Ilyen ember mellé nem kell szerető társ. Csak azt is lehúznád. Semmi sem változna ha lenne melletted valaki, csak annak is megkeserítenéd az életét és lehúznád anyagilag.
Nem csak rendes munkákból lehet jutni valahova. Bőven össze lehet szedni 2 év alatt 6-700e-et és az már sok mindenre elég. Repjegy, nyelvtanfolyam (bár gondolom az már megvan a diplomád mellé), stb. Kis gógyival még vállalkozás is elindítható belőle. Munka mellett meg lehet keresni másik helyet, ezt senki sem tiltja. Én volt hogy 2 napig dolgoztam 1 raktárban, mert szerződés aláírás után 1 nappal már új és jobb állásajánlatot kaptam. Vérben forgott a az akkori főnököm szeme, de ki nem sz@rja le.
Büfészakos diplomád van, ami mellé nincs tudás? Ha igen, akkor ne várj ettől világmegváltást, se 400e es nettó fizetést.
Amúgy jó lenne tudni, hogy számodra mit takar a "normális" munkahely? Milyen feltételeket?
Kedves 3. válaszoló!
Nem hiszem, h bárki életét is tönkretenném, de kössz a feltételezést, jól esik az amúgy is tropa lelkivilágomnak.
Annyi az egész, h nem szeretnék egyedül menni sehová. Nem azt várom, h valaki rákényszerítsen, hanem, hogy valaki jöjjön velem. Mennék én magamtól is, ha tudnám, hogy ott jobb. És nem, nem büfés diplomám van, történetesen a SOTE-n végeztem, de tudjuk manapság hogy áll itthon az egészségügy. Német nyelvizsgám van, most járok angolra, hogy végre azt is megtanuljam, uh. próbálok fejlődni is. Soha, senkit nem húzok le anyagilag, és borzalmasan nehezemre esik bárkitől is pénzt elfogadni. Alig marad valami pénzem egy hónapra, mégis kigazdálkodom, h néha kimozdulhassak, megajándékozzam a szeretteimet, és hazavonatozzak a családomhoz, ami 2300ft egy alkalommal. Mint rák horoszkópú ember, nagyon ragaszkodó, és gondoskodó is vagyok, örömet okoz segíteni másoknak, vagy csak ebédet főzni otthon, csomagolni akár apukámnak munkába. Nem hiszem, h bárkit is tönkretennék, és lehúznék...
És normális munkán azt értem, h nem használnak ki minimálbérért, és értékelik a tenniakarásom. Dolgoztam már ingatlanosnál, és bankban is, mielőtt a mostani munkám választottam, de a minimálbér, amit kaptam, és az, hogy a főnököm szinte sértésnek vette, ha javaslatokat tettem a munka fejlesztésre, nem érdekelt senkit, mennyire igyekszik az ember fejlődni, és minél több problémát megoldani, míg a másik mellette mp3at hallgat, és semmit sem csinál egész nap, azonos fizetésért, és őt helyezik át a jobb állásba. Hát ez ki*aszta nálam a biztosítékot. Nem kell nekem 400ezer, csak annyi,amiből végre kényelmesen megélhetek, és nem kell azon paráznom minden hónapban, h mennyi lesz a számla, valaha lesz remény, h kifizetem a diákhitelem, vagy ne adj Isten, lehetne egy lakásom, és nem kell egész decemberben 100ft-os virslin élnem, h megvegyem mindenkinek azt a karácsonyi ajándékot, amit szeretnék adni, és tudom, h nagyon fog örülni. (és ez nem egy luxusutazás...)
A többieknek köszönöm szépen. :)
Mennék én tényleg, én is érzem, hogy kéne a változás, de mint írtam, szeretném, ha valaki, akiben bízom, és számíthatok rá, velem jönne.
A külföldi barátaim meg, ha tudnának is munkát esetleg, akkor ahhoz nagyon kéne az angol. Sajnos világ életemben a németre voltam rákényszerítve, amivel ott nem megyek semmire. Ezért is kezdtem el most angolt tanulni végre, összeraktam valahogy a tandíjat, mert tényleg az alapoktól kell. Ha az már menni fog, talán lesz valami remény. Csak most annyira egyedül vagyok, és nem látok semmi reményt egyenlőre... :S
szerintem ez ma eléggé átlagos dolog.
csak azt tudom mondani, hogy keress folyamatosan jobb melók után, naponta legalább 2-5 helyre küldd el az életrajzod, nézd meg, másoknak miylen önéletrajzaik vannak, hoyg lehetne siekresebb az önéletrajzod
bár őszintén ez enm sokat számít, ha semmi tapasztalatod nincs, és 10x annyi tapasztaltabb szakember munkanélküli mint te.
szóval csak kitartás, és hasonlóan kell a barátokkal is, folyton keresgélni kell, hátha tlaálsz valakit aki fogllakozik veled. de szerintem ebben az országban nincs értelmes ember, vagy ha van is, 50-200kmre lakik, amiből megint semmi nem lesz.
mondjuklányként könnyebb dolgod van, nem értem miért enm helyezkedsz el olyan titkárnői pozíciókban, ahol átlagos munkát kel lvégezni és 2x annyit ekresel mint bárki, csak mert fiatal lány vagy. persze nem kell belemenni az ilyen szexdolgokba, de akkor is előnnyel indulsz.
ráadásul ez az ország tele van egy rakás egyedülálló intelligens fiúval, az mondjuk lehet, hogy nem a legszebbek neked és nem divatosabbak.
ilyenekről meg ne is álmodj hogy valaki kézenfog, senki se dob oda neked 50-100 ezret, hoyg gyereki velem egy külföldi útra...
egy külföldi karrierhez kell 250E tartalék a kijutáshoz meg első hónapra, utána meg havi 100at elgalább félre tudnál tenni.
bár attól tarok, még alaposan képezni kellene magad szellemileg ilyesmikhez, és enm véletlenül tartasz itt, ma csak az a fiatal nő nem sikeres, aki nem akar az lenni, vagy túl buta hozzá.
"Ilyen ember mellé nem kell szerető társ. Csak azt is lehúznád. Semmi sem változna ha lenne melletted valaki, csak annak is megkeserítenéd az életét és lehúznád anyagilag. "
ettől tartok én is, bár szerintem azok se sokkal különbek, akiknek épp van valakijük.
"SOTE-n végeztem, de tudjuk manapság hogy áll itthon az egészségügy. Német nyelvizsgám van"
egy fiatal eügyi diplomás németül beszélő lány enm talál munkát.
ezt tudod ki hiszi el :D
erre mondaná gyurcsány ferenc: "Ehhez nem félkegyelműnek kell lenni, hanem hétcímeres baromnak". :D:D
Jelentkeztem már titkárnőnek is egyébként, bár ami a baj, h általában kell hozzá angol nyelvtudás, amit most tanulok.
És ha hiszitek, ha nem, nem kaptam eddig rendes munkát diploma, és német nyelvvizsga ide-vagy oda. Akárhogy is oltotok. Sajnos nincsenek kapcsolataim és nem vagyok senki "segge vége", h bejuthassak olyan helyekre, ahol a munkákat meg sem hírdetik, vagy vagy mutatóba, aztán felveszik a marketinges unokahúgát, feleségét, jóbarátját. Ennyi, mindig csak ígéretek kapok, aztán meg semmi. Meg nem egy nagynevű cégről derült már ki, ahol el tudtam volna helyezkedni, h bejelentenének minimálbérre, a szép szavuk a biztosíték, h nem annyit fogok kapni, és levonnak a béremből, h megkaphassam az ügyfelek nevét, és elérhetőségét, ami persze majd visszakapok, ha esetleg elmegyek a cégtől. Stb...
És mindezekhez még hozzátenném, h az életben senki nem gondolná rólam, h ezt a bejegyzést én írtam. Mert egy vidám természetű ember vagyok, aki mindenkit megnevettet, és mindenkinek segít megoldani a problémáját. Csak a sajátomat nem tudom. Ennyi, ezért szerettem volna pár ésszerű tanácsot, nem pedig oltást.
Köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!