Miért nem teljesülhetnek a vágyaim? Olyan sokat kérek?
évek óta arra vágyom, hogy bekerüljek egy olyan társaságba, akikkel összehaverkodok, és nem idióták.. normálisak, bulizós, hétvégén együt lógós stb társaság..
de a régi haverokkal ez nem jött össze.. vannak a régi osztályomból is nagyon jóarc emberek akiket szeretek meg minden, de ők más társaságba járnak.. és nincs pofám odakéreckedni, hogy "figyu, jöhetek énis?!" mikor kb 30 emberből 5öt ismerek, abból 2vel vagyok jóban..
most mentem 9-be.. gondoltam évfolyamon biztos be tudok kerülni egy ilyenbe.. lett is az osztályba.. de nem értem miért nem szeretnek.. nem tudom mit csinálok, v mit nem.. de úgy vettem észre h nem bírnak.. suli után néha velük vagyok énis, mert nem küldenek el, nem g**iznek velem.. csak nem érzem h szeretnének.. ha épp arról dumálnak h mit fognak csinálni hétvégén vagy épp mit csináltak.. és ilyenkor tök szarul esik h engem nem hívtak..
pár idősebbel is összehaverkodtak, voltak velük házibulin és tök meg minden.. és én még a nevüket se nagyon tudom, ők meg már arról beszélnek h xy mit csinált ..
_________
akinek ismerős a stílus, igen volt már hasonló kérdésem,c sak mivel más téma így írtam újat
Szerintem próbálj meg bekapcsolódni azokba, témákba, amik iránt ők a legjobban érdeklődnek.
Nem azt mondom, hogy változz meg teljesen, mert nem az a megoldás. Ha azt látják, hogy a Te érdeklődési köröd is hasonló, mint az övéké akkor máris jobban elfogadnak. (Nézd meg ezt a linket: [link]
De először is tedd fel magadnak a kérdést: „Biztos, hogy ez a társaság a nekem való?” Mert ha nem akkor szerintem felesleges erőlködnöd. Van erre egy jó idézet: „Ne pazarold az idődet arra, aki nem tart érdemesnek arra, hogy veled töltse.”Inkább keress egy hobbit, menj el egy sportegyesületbe ott sok féle ember megfordul, akár még egy jó társaságba is belecsöppenhetsz. Tágítsd ki az érdeklődési köröd az sokat segíthet. Írj egy listát arról, hogy mit szeretnél csinálni a közeljövőben. Ha új dolgokat próbálsz ki, akkor új emberekkel ismerkedsz meg. Nem azt mondom, hogy ne barátkozz az osztálytársaiddal, mert az nagyon fontos, hogy jóba légy velük (többségükkel) mert végül is még hátra van 4 éved, és a napjaid nagy részét velük töltöd.
Összegezve: Próbálj meg érdeklődni, beszélgetni az emberekkel. Légy empatikus, segítőkész de add önmagad, hiszen aki kicsit sem különbözik másoktól az nincs is.
Sok szerencsét a továbbiakban!
18/F
Szia! Ismerős a szitu. Erőltetni nem érdemes... Nekem is így teltek a középiskolás éveim, azt egyetemen azonban minden megváltozott, és az egyetem után is megmaradt ez a helyzet. Most 28 éves vagyok, nem kérdés, hogy kikkel megyek el a hétvégén, vannak barátaim, akik hívnak, akikhez tartozom, akiknek hiányzok, ha nem vagyok ott - ezerszer boldogabb vagyok, mint 18 évesen, amikor ez még nekem sem adatott meg.
Azt tanácsolom, hogy egyrészt, ne pazarold az idődet kesergéssel, tanulj, olvass, fejleszd magad, sok mindent lehet csinálni egyedül is! Másrészt, ne csapódj akárkikhez, csak hogy ne legyél egyedül. Én anno hibáztam ebben az értelemben, és csúnyán megjártam! Egyedül is jobb, mint olyanokkal, akik nem szeretnek, ahol nem vagy egyenrangú tag. (csak pl. max. nőként vag yérdekes, kihasználni, vagy ilyesmi...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!