Hogyan vegyem rá magam a tanulásra?
Megértelek abban, hogy sokszor nem is a diák a hibás. Van két lány osztálytársam, az egyik megbukott félévkor 1.8-ra irodalomból, a másiknál nem volt kérdés a kettes...
Egyébként mi(k)ből buksz?
A szüleid mennyire támogatnak a tanulásban? Van valami elképzelésed, hogy merre szeretnél indulni?
Én egy jó szakmát mindenképp javaslok. Azzal a mai világban többet érsz.
Én is fősulira jártam, de kitörölhetem vele a hátsóm, mert nincs meg a nyelvvizsgám.
Figyelj, 17 évesen már biztos van valami elképzelésed, hogy mit szeretnél csinálni, mi az, ami leköt. Miket szeretsz csinálni, mi a hobbyd? Ezekből lehet kiindulni.
Még nem késő semmire, fiatal vagy.
Ülünk a kocsmában és iszunk meg beszélgetünk vagy kocsikázunk nyáron meg lemegyünk a tóhoz :D
nyelvtan
lehet h irodalom
töri
matek
ének
fizika
földrajz
biosz
kémia
meg a szakma elméleti része
Szerintem nagyon jó az, hogy ráébredtél arra, hogy ezt nem lehet a végtelenségig folytatni, illetve hogy többet akarsz ennél! Sokan csak akkor ébrednek rá erre, amikor már túl késő, de te még időben vagy.
Én is nagyon lusta alak vagyok, amit az általános és középsuliban kompenzálni tudtam az eszemmel - a tanárok tudták, hogy tehetséges vagyok és gyors az agyam, így elfogadtak úgy, ahogy voltam. Most viszont, hogy továbbtanultam, egyre inkább kezdem ennek meginni a levét, mert egyszerűen nem bírom magam rávenni, hogy haladjak. (Pl. most is itt vagyok, ahelyett, hogy a vizsgamunkámon dolgoznék). Persze határidőre muszáj lesz befejeznem, így a következő praktikákat gyakorlom:
- átgondolom/összeírom, hogy mit akarok elérni, mennyit kell aznap megtanulnom/elkészítenem
- zene be (nekem a durvább dubstep számok segítenek, de valaki klasszikus zenét, vagy valami langyosat szeret hallgatni közben..de a magyar zenét el kell felejteni, mert az ember azon kapja majd magát, hogy folyton a szövegre figyel)
- tévé, facebook, telefon ki
- inni/ennivalót/cigit/akármit bekészíteni (hogy ne kelljen ötpercenként felkelni ilyen-olyan ürüggyel)
Körülbelül ennyi a recept. Innentől már csak csinálni kell.
"Ülünk a kocsmában és iszunk meg beszélgetünk vagy kocsikázunk nyáron meg lemegyünk a tóhoz :D "
Gondolj arra, hogy ezekhez is kell pénz, s a szüleid nem fognak mindig adni.Ahhoz pedig, hogy állandó munkád legyen, kell valamilyen szakma.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!