Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Hogy vegyem rá magam a tanulás...

Hogy vegyem rá magam a tanulásra? 13/l

Figyelt kérdés
Szörnyen lusta vagyok, pedig mindig elhatározom hogy na most tényleg tanulok de ehelyett gépezek egész délután...Ebben az évben még 1x sem írtam házi feladatot, félévkor teli voltam kettessel. Órákon nem figyelek. Lehet az is közrejátszik hogy a legjobb barátnőm mellett ülök és mindig szórakozunk órán..De én sikeres akarok lenni . Anyuék is mindig mondják hogy tanuljak mert szép vagyok és sokra vihetem de nem tudok tanulni mert annyira lusta vagyok. Help :( 13/L
2013. febr. 2. 12:03
 1/8 anonim ***** válasza:

Első lépésként pont jó lenne, ha most kikapcsolnád a géped (igen, most rögtön) és nekiállnál tanulni. Azzal a tantárggyal kezd amiből a legsz.rabbul állsz.

Hidd el, az általános iskola gyerekjáték. Ha órán megpróbálsz egy kicsit jobban figyelni, akkor már ott megérted/megtanulod az anyag nagy részét. És ha ezt minden délután átnézed, akkor nem lesz probléma.

2013. febr. 2. 12:23
 2/8 A kérdező kommentje:
Nem olyan egyszerű kikapcsolni a gépet.:( Szeretek játszani rajta
2013. febr. 2. 12:43
 3/8 anonim ***** válasza:
Fogod, aztán kikapcsolod. Ha elhatározod, akkor menni fog.
2013. febr. 2. 20:16
 4/8 A kérdező kommentje:
De lehetetlen.
2013. febr. 2. 21:22
 5/8 anonim ***** válasza:
Akkor meg szólj a szüleidnek és elvisznek pszichológushoz, mert ez már a gépfüggőség jeleit mutatja.
2013. febr. 2. 21:42
 6/8 anonim ***** válasza:
Ez már csak nyavajgás. Ha nem akarod, akkor mi sem tudunk segíteni.
2013. febr. 2. 22:41
 7/8 anonim ***** válasza:
Szólj a szüleidnek, hogy rakjanak rá kódot, amit csak ők tudnak és csak akkor adják oda, ha már tanultál. Nálam ezt csinálták mikor még kisebb voltam :) Vagy ha notebook/laptopod van, akkor vegyék el és tegyék el :P
2013. márc. 26. 19:35
 8/8 anonim válasza:

1.) Minden a te fejedben dől el. A te életedről nem a szüleid döntenek hanem te! A rövidtávú magad számára kedvező döntések hosszútávon csalódásokhoz vezetnek.

Rossz jegyek, rossz egészségi állapot, céltalan élet, eltékozolt tehetség, depresszió, szomorúság stb...

2.) Amikor azt mondod hogy "nem tudom megtenni" akkor meghoztad a döntést és vállalnod kell a következményeket minden esetben előbb vagy utóbb.

3.) Alapvetően a saját képességeidből saját tehetségedből és saját adottságaidból kell hogy kiindulj. Ahogy meg tudod mondani hogy neked milyen ruha áll jól mert tudod milyen vagy milyen színek mennek a hajszínedhez arcod formájához, szemed színéhez milyen szemüveg áll jól stb... Tudnod kell azt is hogy mi érdekel, milyen a kézügyességed, mit tudsz, mihez van érzéked. Ezekből kiindulva tudod majd megmondani hogy merre kell elindulnod a siker útján.

Ha hajlamos vagy a lustaságra akkor előbb vagy utóbb a szépséged elvész erre nem építhetsz.

Olyan tulajdonságodra kell építeni amivel legyőzheted a lustaságot mert foglalkoztat érdekel képes vagy érte hajnalban is felkelni és foglalkozni vele. Azonban az élet tele van olyan dolgokkal ami unalmas de meg kell tennünk.

Amit tanácsolnék hogy kicsit szállj magadba és gondolkozz el azon hogy mi akadályoz meg abban hogy sikeres és eredményes legyél az iskolában, Ha a számítógép az akadálya akkor határozd el hogy kevesebbet gépezel esetleg kérj ehhez segítséget a szüleidtől, vagy a tesódtól ha partner ebben. Az iskolában kérj segítséget a tanáraidtól hogy ültessenek el máshova mert nem tudsz figyelni, a barátnőddel meg értesd meg hogy komoly céljaid vannak az életben de azokat csak ezen a módon lehet megvalósítani ha összeszeded magad.

Ne feledd az iskolai eredmények alapján mehetsz továbbtanulni és ahol majd továbbtanulsz az ottani eredmények alapján mész majd ismét tovább. Nem lehet lazulni bár mások talán így gondolják de ha eredményeket akarsz elérni akkor össze szorított foggal kell küzdened.

2014. szept. 14. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!