Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan változhatnék meg?...

Hogyan változhatnék meg? Túlságosan perfekcionista vagyok.

Figyelt kérdés
Kiskoromban soha semmi nem volt elég jó a szüleimnek, amit csináltam. Ha segítettem valamiben, nem dícsértek meg, hanem leordítottak, hogy már megint hibáztam a munkában. Ha meg nem segítettem, akkor persze megkaptam, hogy lusta vagyok. Ahogy nőttem, egyre inkább igényes lettem mindenre, sajnos túlságosan is. És az a baj, hogy mások munkáját is tökéletesnek akarom látni. Tudom, hogy nincs olyan, hogy tökéletes, de mégis, rosszul érzem magam minden alkalommal, amikor befejezek valamit, és találok benne egy hibát. Ha meg valaki más munkájában találok valamit, ideges leszek, hogy miért nem csinálta meg jobban. Utálom már magam emiatt, hogyan szokhatnék le erről?
2009. szept. 26. 11:29
 1/6 anonim ***** válasza:
55%

Tuti tipp:

Vedd meg, és olvasd el Don Richard Riso és Russ Hudson:

Az enneagramm bölcsessége című könyvét!

Nincs semmi bajod, csak egyes vagy(típus) közepes szinten.

Rá fogsz döbbenni, hogy mindenki normális(valahol) és arra is, hogy mit tehetsz magadért.

Csak feljebb kell csúsznod a saját személyiséged csúszkáján! és te leszel elég fegyelmezett és ambiciózus, hogy meg is tedd!

Park Kiadó 2001, de biztos van utánnyomás, könyvtárban is fellelhető. Ne az előző kötetüket, mert attól depressziós leszmindenki előbb!

ISBN 96350491-9

2009. szept. 26. 12:05
 2/6 anonim ***** válasza:
59%

És ne felejtsd el: csak Allah tökéletes!

A keletiek egy kis hibát szőnek a szőnyegbe, mert csak Allah lehet tökéletes!

2009. szept. 26. 12:06
 3/6 anonim ***** válasza:
Én is ilyen vagyok, pedig engem mindenért dícsérgettek.
2009. szept. 26. 16:33
 4/6 anonim ***** válasza:
Ne szokj le róla. Keress egy olyan munkát ahol épp ezt értékelik/keresik.
2009. szept. 27. 07:57
 5/6 A kérdező kommentje:
07:57, tudnál nekem mondani ilyen munkákat? :)
2009. szept. 27. 10:22
 6/6 anonim ***** válasza:
Minőségi ellenőr pl.
2009. szept. 27. 18:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!