Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Annyira perfekcionista vagyok,...

Annyira perfekcionista vagyok, hogy a külsőm miatt már nincs kedvem semmihez?

Figyelt kérdés
Azt hittem, elmúlik, de ahogy múlnak az évek, egyre rosszabb... egyre több hibámat látom meg, a környezetemhe hasonlítgatom magam folyton... elzárkózom az emberektől amennyire csak lehet...gyűjtöm a rengeteg pénzt a plasztikai műtétekre... orr, mell, homlok... egyenlőre csak ezek, de félek, ha ezek meglesznek, nem tudom majd leállítani magam..folyton tornázom is, a férfiakat elzavarom magamtól, mert nincs önbizalmam. Már gondoltam mindenfélékre, de azt hiszem nem lenne merszem, nem tudom... :S. Gondoltam psichológusra, de ott is ő előbb megbolondulna tőlem, mint hogy engem ebből kigyógyítson..nagyon akaratos vagyok, addig verem a fejem a falba, míg az szét nem törik.. mit kezdjek magammal? wáááh
2011. ápr. 22. 20:56
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem perfekcionizmus, ez önértékelési zavar, testképzavar, krónikus önbizalomhiány. A pszichomókus tényleg segíthet.
2011. ápr. 22. 21:01
 2/17 anonim ***** válasza:
90%

önnek sürgősen pszichológusra van szüksége.

nemértem hogy lehet ennyire elrugaszkodni a valóságtól?

2011. ápr. 22. 21:07
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
lásd mint fent!
2011. ápr. 22. 21:07
 4/17 A kérdező kommentje:
Nem megyek pszichohoz, mondom, ő lenne aki megbolondulna tőlem. Vasakaratom van, ha valamit elterveztem, az ugy is lesz. Sajnos igy van, ilyen az alaptermészetem... néha jobban vagyok, de rendszeresen és gyakran visszaesek ugyanebbe a gödörbe... nem szeretnék már okot a boldogtalanságra, legalábbis nem ilyen hülyeséget, mint a külső... de lehet nagy a kérésem :S
2011. ápr. 22. 21:16
 5/17 anonim ***** válasza:
hány éves vagy és ez kb mióta áll fent?
2011. ápr. 22. 21:17
 6/17 anonim ***** válasza:

ez nem vasakarat hanem őrület. persze egy őrült sose ismeri fel magáról h tényleg őrült.

tanácsolom pszichológus felkeresését mielött súlyosabbra fordulna a helyzet.

2011. ápr. 22. 21:18
 7/17 anonim ***** válasza:
Sose törödj vele, Nekem is önértékelési zavarom van, de már tervezek orvoshoz menni. Ciki nem ciki, hosszútávon jobb megoldás és nem a tökömet akarom levágatni.
2011. ápr. 22. 21:23
 8/17 A kérdező kommentje:
23 leszek (2 hónap mulva), és ugy 5 éve, de az utóbbi 2 évben a legrosszabb... ahhoz képest egész jól bírom nemde? :). Amugy mindig is kicsit különc voltam, mivel művész lélek vagyok, ebből adódóan kissé zakkant is azt hiszem... lehet innen a perfekcionizmus, vagy micsoda..Csak ez a kaki óta megromlottak a kapcsolataim is, azelőtt nagyon beszédes voltam, voltak barátaim, fium is 2 évig. Őt otthagytam... azóta semmi.
2011. ápr. 22. 21:23
 9/17 anonim ***** válasza:
Már bocs, de szerinted egy pszichológus nem találkozott még igazán nehéz esettel? Mégis miből gondolod, hogy pont te készítenéd ki? Az persze más kérdés, hogy ha te nem akarsz együttműködni, akkor ő nem fog "meggyógyítani", ez ugyanis nem úgy meg, mint a háziorvosnál, hogy felírják a gyógyszert, beveszed, és aztán rendben vagy, itt neked is dolgozni kell.
2011. ápr. 22. 21:24
 10/17 A kérdező kommentje:
J, akkor nem vagyok őrült, mert igenis nem is egyszer megfordult a fejemben, hogy valami nem stimmel. Inkább önértékelési zavarok szerintem is,de az nagyon, meg az, hogy a világban is a tökéletességre való törekvést látom állandóan. Amugy dolgozom is,a családom is okés, van 2 tesóm, szüleim rendesek. Csak baromi perfekcionista vagyok. Mikor pl a munkámon a főnöknőm megdícsér egy szép lányt, hogy milyen jól néz ki, akkor elfog a vágy, hogy bárcsak én is olyan lehetnék... a főnöknőm is nagyon ad magára, és olyan kis semminek érzem magam ilyen emberekkel körülvéve. Családomban is én vagyok a legsemmilyenebb. Ugy érzem, mindenhonnan kilógok a sorból
2011. ápr. 22. 21:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!