Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Úgy érzem nem értek semmihez,...

Úgy érzem nem értek semmihez, mit tegyek?

Figyelt kérdés

Ez a kérdés 2 részből áll igazából:

1; Oké, hogy az iskolában tanulunk, és már tudom, hogy hogy működik a sejt meg minden más hülyeséget, de itthon ha meg kell csinálni valamit, akkor fogalmam nincs róla hogyan kell. Apám mindenhez ért, mindent meg tud csinálni egy perc alatt, legyen az fűtés, elektromos dolgok, az autójavításhoz is ért, stb... Ezeket nem ismerve honnan tudom majd, hogy jó-e egy ház, vagy milyen a rendszer benne? Vagy hogyan tudom majd megjavítani az autómat, ha olyan helyzet adódik? Elég nehezen tudom magam elképzelni így, mint családapa, mert nálunk ez van amit mondtam, és én ezekhez egyáltalán nem értek.

2; Most vagyok végzős, és elvileg ha innen kikerülök, és egyetemre járok, egy "értelmiségi" embernek számítok... Hát én rohadtul nem érzem magam annak, mert pl. töriből teljesen hülye vagyok... Nem érzem azt, hogy egy ennek megfelelő értelmes ember lennék.

Ezek után kérdezem, hogy akkor most mit lehet tenni, vagy ti hogy gondoljátok ezt?

Köszönöm a válaszokat,

18/F

2011. szept. 12. 16:22
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Egyetemen nem hiszem, hogy ilyeneket meg fogsz tanulni. Én mikor kijártam a szakközép iskolát dettó igy voltam vele, mint Te. Sok munkahelyem volt, sok ágazatban megfordultam és igy tanultam meg mindent amit tudok. Tapasztalat sokkal többet ér mint a könyvek. Autószerelést a haveroktól tanultam.
2011. szept. 12. 16:28
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Pontosan. Ahhoz képest, hogy gépész technikummal végeztem, semmihez nem értettem. 1-2 év alatt olyan tapasztalatokra tettem szert amire nem is gondoltam volna. Kocsihoz emgm ár nem sűrűn nyúl átlagember (új autókhoz értem). Régebben én is szerelgettem de mióta lecseréltem egy pár éves autóra egy műanyag fedésen kívűl semmit nem látok, meg bele is kavarodnék .D
2011. szept. 12. 16:32
 3/5 A kérdező kommentje:
Akkor majd hozza az élet magával ha kell?
2011. szept. 12. 16:35
 4/5 anonim ***** válasza:
100%
Ha nagyon szeretnéd megtanulni ezeket a dolgokat, akkor amikor szerel valamit apád, menj oda segíteni, esetleg kérd meg, hogy magyarázza el. Én is így szoktam. Ezt-azt meg lehet tanulni. Legutóbb például a kilincset szereltük meg az ajtón, mert rozsdás volt, és nem nyílt, ha lenyomtuk. De egyébként egyetértek az előttem szólókkal, ha most nem, majd az élet adja. 16/F
2011. szept. 12. 19:17
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
ui.: A törti miatt meg ne aggódj, nem lehet mindenki mindenből jó :)
2011. szept. 12. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!