Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Ha eddig nem védtem meg...

Ha eddig nem védtem meg magam, ezután hogyan tegyem?

Figyelt kérdés
A gyerekkoromat a tipikus kiközösített bokszzsák szerepében töltöttem. Sosem mertem szót vagy kezet emelni a saját érdekemben. Akár engem szidtak akár mást ami vagy akit szerettem, bármennyire fájt, nem tudtam kiállni magamért. Mintha valami béklyót vert volna rám. Aztán otthon sírtam vagy álomvilágba menekültem, a végén letudtam, hogy ezt is túléltem. Azóta sincs ez másként. Bár már a felsőoktatást taposom, érettségizett fiatal felnőttek között, akik már nem fognak csak úgy kigúnyolni vagy megverni, de én magam nem változtam. És itt ugyanúgy kilógok a sorból, mert semmiért nem tudok kiállni, tehát véleményem sincs semmiről, legalábbis kimondott, így szinte semmilyen vagyok. Hisz nem lehet velem beszélgetni, állandóan szorongok, hogy vita lesz. Ugyanezen okból nem merek szólni megbeszélhető apróságokért sem, amiket mások könnyen elintéznek. Pl. megkérni a szobatársat, hogy figyeljen oda a vízzel, ne legyen hajózható a fürdő miután ő tusolt, mert elcsúszunk rajta. Ilyenkor hallom a fejemben, hogy "gyáva gyáva gyáva" de nem tudok mit tenni. Hogy vessek ennek véget?
2013. ápr. 17. 22:52
 1/1 anonim ***** válasza:

Hmm ! Elég nehéz helyzetben vagy..

Ha csak nem valami ultra hülye szobatársad van akkor biztos meg fogja érteni, hogyha szépen kérsz tőle valamit, nem gúnyosan, tök normálisan. A vitához két ember kell, hogyha nem fogsz belemenni esetleges további veszekedésbe vele hogyha esetleg durvábban szól vissza, akkor ilyentől nem kell félned. Úgy vettem észre, hogy nem a vitáktól félsz, hanem nem bízol magadban, hogy bármiből is nyertesen jöjj ki ilyen téren. Ezen viszont változtatni kell, mert vannak olyan helyzetek, amikor az embernek tényleg ki kell állnia a maga igazáért, főleg ebben a világban. Nem kell átesni a ló másik oldalára de ilyennek sem szabad lenni. Az a baj, hogy ebből a helyzetből csak te magad tudsz kimászni. Hogyha van egy kis időd, akkor esetleg járj el valami küzdősportra, súlyzózni, futni, lehet ebben a helyzetben az is segít, ha erősebb az ember magabiztosabbnak érzi magát. Szerintem.. :) 17/L

2013. ápr. 18. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!