Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Nagyon rossz ember vagyok?

Nagyon rossz ember vagyok?

Figyelt kérdés

14 éves vagyok, nyolcadikos, két éve magántanuló, mert az osztálytársaimmal nem tudjuk elviselni egymást. Iskolát akartam váltani, de nem vettek át sehova, jövőre meg úgyis jön a középsuli. A hetediket kétszer jártam a rengeteg lógás miatt, ami az előbb említett okokból történt. Három éve rossz tanuló vagyok, de most javítok rendesen.

Utálom az embereket, de nem tudom megmagyarázni miért. A villamoson például ha sokan vannak, sokakat undorral nézek, gusztustalannak látom őket. Rosszul vagyok már attól is, ha az ilyen emberek rámnéznek, pláne ha megérintenek.

Összesen két barátnőm van, de mostanában ők is idegesítenek. Pontosabban akkor idegesítenek, ha épp jól érzem magam, pörgök, jókedvem van. Ha rossz kedvem van, remekül elbeszélgetek velük, jó, ha megvigasztalnak. Viszont sok olyan emberrel jól érzem magam, akikkel ez nem lenne természetes, akik fájdalmat okoztak nekem régebben. Velük jó. A barátaim, akik mindig kiálltak mellettem, idegesítenek.

Lehet rám számítani, ha valakit szeretek, azért tűzbe ugranék, sok mindenkinek segítek, ha olyan helyzetben vannak, de nem mindig jó érzés. Sokszor van, hogy rosszul érzem magam amiért én segítek, ők meg értem semmit sem tesznek. Meg fáradt vagyok. Mindig fáradt vagyok.

A családomat utálom, a szüleim gyerekesek, állandóan hülyeségeken veszekszenek, pereket indítanak, pedig öt éve elváltak. Apám életcélja tönkretenni anyámat, azzal nem is törődve, hogy ezzel engem is tönkretesz, anyám idegrendszere kezd szakadozni. A húgomat elvesztettem, elfordult tőlem, pedig jóban voltunk.

Azt mondják egoista vagyok, de szerintem egyáltalán nem. Tisztába vagyok vele, hogy nem nézek ki rosszul, élvezem, ha megnéznek, ha tetszem valakinek, de nem érdekelnek a srácok amúgy. Azt is tudom, hogy van eszem, ki is használom, hogy logikusan tudok gondolkodni, könnyen tanulok. Határozott céljaim vannak, amiket már szinte úgy kezelek, mintha már meg is lenne, mert tudom, hogy elérem. Például orvos leszek, Angliában. Hamarosan nyelvvizsgázni is akarok.

Szeretem a művészeteket, irodalmat, nyelvet tanulni, de ugyanúgy bulizni is. Dohányzom; megbántam, hogy elkezdtem, de abbahagyni nem akarom (két és fél éve művelem).

Nagyon nehezen tudok megszeretni embereket, előítéletes vagyok, sokakat kapásból lenézek, és ha valakit beskatulyáztam, az már ebből az én szememben nem tud kilépni. Mindenkit analizálok, ha megállapítom, hogy valamiben jobb vagyok, akkor boldog vagyok.

A pénzt utálom, de mégis szeretem. Gyűlölöm, hogy minden a pénzről szól, nem mehetek Angliába tanulni, mert drága, nem lehet bármilyen ruhám, mert drága, nincs fényképezőgépem, mert drága, még nyomtatóm sincs (amire pedig szükségem lenne a sulihoz), mert drága. De épp ezért bármit megtennék a pénzért, most is munkát keresek, akár feketén, de szerintem felnőtt koromban akár a testemet is képes lennék eladni. Egyetlen dolgot nem, a lelkemet.

A szeretteim érzései nagyon fontosak számomra, de ismeretleneket lelkiismeretfurdalás nélkül taposok földbe a céljaim eléréséhez.

Tudom, paradox, hogy ezek ellenére orvos (pszichiáter) leszek, de így van. Mégpedig azért, mert én is voltam depressziós, nekem orvosok nem tudtak segíteni, csak én magamon, ami hosszú és nehéz volt. Egyrészt szeretnék én végre jó orvos lenni, aki képes is valamire, másrészt érdekelnek mások, de csak elemzés-szinten, hogy mit miért gondol, érez, tesz.

Elég bonyolultan fogalmaztam meg, de azért remélem értitek.

Rossz ember vagyok? Csak őszintén!

2009. szept. 24. 13:12
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
69%
Sztem te egy buta liba vagy ... enyi ... Tipikus közpélda arra hogy egy kis tinédzser lány akit a többiek kiközösitenek és nem tud beilleszkedni és szupergyereknek képzeli magát mint okot...pedig csak egy luzer..
2010. jan. 6. 12:39
 22/27 anonim ***** válasza:
Pszichológus semmi képen ne legyél. Ahhoz jó adag empátia és beleérző képesség kell. Ne haragudj de ebből benned semmi nincs meg. Szép vagy meg okos csak éppen rossz tanuló, az utolsó három évben. Kicsit paradox. Akkor ami még érdekes, a pszichológusok nem segítettek de te meggyógyítottad magad, és így rossz ember vagy? Ha te megjavítottad magad akkor ez kérdéses? Semmit nem javult az állapotod. Magadat ringatod tévhitekbe, amiket gondosan felépítesz. Sürgősen fordulj szakemberhez, és próbáld meg elhinni, hogy kicsit többet tud nálad. Ha így haladsz egy drogos k.rva lesz belőled, akinek az élete tényleg ki fog siklani. Az emberek nem hús cafatok. Neked semmi sem kedves? Akkor mit szeretsz az életben? Megkérdő jelezed az alap elveid helyességét, és mégis szentül hiszed őket. Legbelül tudod, hogy semmi sincsen jól, úgyhogy inkább ne is csapd be magad. Vannak fontosabb dolgok a pénznél. A családod helyzetéről meg nem te tehetsz, nyilván meg van az oka annak hogy így alakultak a dolgok, próbáld meg feldolgozni, különben nem leszel a szüleidnél érettebb, mert te ugyan úgy rágódsz ezen. Alapjában véve az hogy lenézel másokat kizárja annak a lehetőségét hogy javulj, hogy jobb ember légy. De alapjában véve az ember társas lény, és ha ilyen maradsz igazán soha senkid nem lesz, ami nem lenne a legjobb. A saját érdekeben változz, és próbálj meg valami kivitelezhető, hozzád közel álló normális szakmát választani. És menny el egy pszichológushoz, beszélgess vele őszintén. Ha ezt elmondod neki, már utána jobb lesz. Remélem, hogy sikerül megváltoznod.
2010. márc. 30. 18:12
 23/27 anonim ***** válasza:

13:43-nak teljesen igaza van...

Ha így viselkedsz, ne csodálkozz, ha mások is undorodni fognak tőled, (sőt, meggyőződésem, hogy már most is undorodnak néhányan), nem lesznek igaz barátaid, és soha a büdös életbe nem lesz belőled orvos...

2010. ápr. 15. 12:34
 24/27 anonim ***** válasza:
Nem is értem... Ha így kezeled az embereket, akkor miért akarsz orvos lenni? Nem azért, hogy segíts rajtuk? Csak a pénzért? Ha így van, akkor tényleg a prostitúció a neked való állás.
2010. ápr. 17. 22:46
 25/27 anonim ***** válasza:

igen, kib@szottul rossz ember vagy,és csak rosszabb leszel

beképzelt kislány, mit képzelsz magadról,hogy ki vagy te? valami isten?hát rohadtul nem, ne hidd,hogy több vagy a másiknál,mert legfeljebb kevesebb.orvos meg biztos nem leszel, ezt most megmondom.

2010. máj. 16. 17:45
 26/27 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem vagy rossz ember, sem egoista. Én is 14 vagyok és lány, és sokszor érzem úgy mint te hogy a barátaim idegesítenek de ha rossz kedvem van el tudom nekik mondani mi bánt. Szerintem ez normális. Nekem 2 éves koromban váltak el a szüleim, és egy csomószor pereltük apát mert nem fizette a gyerektartást, közben egy atomerőműnek a középvezetője:/ Anyukám nagyon keveset keres, nekünk sincs pénzünk semmire.. Szerintem mostanában már senkinek sincs normális élete. Tanulj tovább, és in mindent beleadok mert idén felvételi, és ez fontos. Ezzel alapozzuk meg az életünket, szóval én törődök vele hogy mit gondol rólam az a sok paraszt aki elvileg "menő" de csak azért mert vagy bukásra áll, vagy útszéli, vagy perverz, vagy egoista stb. Nekem is kevés barátom van, de csak azért mert elég félénk vagyok. Én szépnek tartom magam, vékony vagyok, ápolt, törődök magammal. Ha jól érzed magad az a legfontosabb, de törődj mások véleményével. Ha elfogadod a tanácsom, szerintem vegyél egy kölyökkutyát. És nem macskát! Én három éve kaptam egy kiskutyák, felneveltem, és annyira szeretjük egymást hogy ő a legjobb barátom:) Ha hazajövök, üdvözöl, puszit ad. Bennt alszik velem az ágyamban, ha ébredezek mindig beleül az ölembe, egyszóval egy igazi kis angyal:) (cocker spániel) Annyira szeretetet ad, amennyit egy ember soha nem lesz képes megadni, egyébként rajtad múlik a döntés
2010. okt. 5. 14:29
 27/27 anonim ***** válasza:
Basszus csak az első bekezdést olvastam el. Olyan mint amikor a filmekben a sorozatgyilkosok jellemzik magukat. ._.
2011. jún. 24. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!