Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért hagy ennyire hidegen a...

Miért hagy ennyire hidegen a tanulás?

Figyelt kérdés
Múlt hét csütörtökre kellett volna megtanulnom 20 tételt magyarból, nem tanultam rá semmit. Viszont nagy szerencsémre kitolták 4 nappal tehát holnap lesz vizsga, gondoltam, hogy ez nagyon jó akkor simán felbírok készülni. Erre megint nem tanultam semmit. Itt ülök és képtelen vagyok nekikezdeni a tanulásnak, pedig, ha nem sikerül akkor nem mehetek magyar érettségire. Miért, miért nem vagyok képes tanulni?
2013. ápr. 15. 17:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Azért, mert sajnos az iskolai bifláztatás köszönő viszonyban sincs a gyakorlatias, használható tudással, hanem elvont, sokszor feleslegesnek tűnő lexikális adathalmazzal bombázzák az emberek fejét.

És ennek rühellése NEM A TANULÓ HIBÁJA!!!

Persze ez nem ment fel a tanulási kötelezettségek alól.

Amúgy meg érdekesebbé, "lekötőbbé" kellene tenni a tananyagokat és akkor nem lenne annyi istenbassszázás meg hétfőgyűlölés és nem is buknának meg annyian.

2013. ápr. 15. 17:54
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

1! pont ezt gondolom, én is ez így van..

kérdező, én is idén érettségizek, és baromi nehéz lesz rávenni magunkat, de muszáj..elk.rt egy rendszerbe születtünk bele sajnos(persze volt rosszabb is)

olyanokat akarnak megtanultatni velünk amiket nem fogunk használni az életben..miért? ez a kérdés sok embernek megválaszolhatatlan, a tanárok is csak elfogadják..

2013. ápr. 15. 19:43
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Hát az irodalmat kifejezetten én sem szerettem.

Egyrészt mert, halvány lila gőzöm nem volt, mi szép egy Pilinszky verseben, és mért ír ilyeneket összevissza.

Egy tizenévesnek manapság, hiába magyaráznak, adnak a kezükbe ilyen olyan olvasmányokat, ha nincs mögötte megélt.

A költők sem agyból dolgoztak.

És ma meg falom azt, amit anno nem értettem...és szeretem.

Szóval, egyszerűen nem is az érzelmi szinthez van igazítva sokszor a tananyag például irodalomból.

Ezzel nem degradálni akarok, de tényleg nem elég valamit csak megérteni, és így verset is számomra kínszenvedés volt elemezni.

A matekot, reálokat, csak seggelni lehet, és gyakorolni.

Azon nincs mit vitatkozni. Viszont erre későn jöttem rá.

Ez persze mind nem mentesít fel, hogy ne tanulj.

Gondolj a jövődre, most nem érzed még a súlyát, a lustaság következményeinek, de ha uram bocsá, x év múlva, olyan szakma tetszik mégis, amihez egyetemre kell menni, akkor érettségizhetsz újra, ezzel dupla munkát csinálva magadnak...

Fogd fel úgy, mint egy jogsit. Csak a papírtól senki nem fog tudni vezetni, de ettől még kell az az engedély...

És azt azért nem mondanám, hogy semmi használhatót nem tanítanak, viszont a gyakorlatiasság, játékosság nagyon hiányzik az órákról.

2013. ápr. 16. 13:10
 4/4 anonim ***** válasza:

1. válaszoló vagyok. Szeretném kiegészíteni annyival, hogy ott hibás az egész rendszer, hogy azt a tudásanyagot, ami az egész emberiséget áthatja, úgyis LEHETETLEN lenne elsajátítani.

A nevelők-oktatók-tanárok dolga ezerszer inkább a GONDOLKODÁSMÓD megtanítása lenne, hogy tudja az ember perspektívában szemlélni a dolgokat és tudjon "hová nyúlni" ha valami spéci információra szüksége van.

Mert pl tök fölösleges fejből integrálni vagy deriválni, hiszen aki szakterületi lesz, mérnök stb, az úgyis megtanulja az egyetemen majd, vagy ha tudja használni, bármikor rendelkezésére áll majd a segédirodalom, vagy a technika. A való életben LEHET PUSKÁZNI. Ott nem szégyen, hogyha nem megy minden kútfőből, hanem utánanéz az ember. A fontos az, hogy tudjunk utánanézni, tudjuk a tanultakat belehelyezni az élet adta szituációkba és tudjunk alkalmazni bizonyos tudás és gyakorlatiasságelemeket.

Az autómérnököt se rúgják ki, ha kikeres a neten egy képletet mondjuk a fémek szilárdságára. A nyomdászt se rúgják ki, ha felüt egy helyesírási szótárt, még egy szakfordító is neten vagy akárhol infókat kérhet.

Kevés olyan foglalkozás van, ahol örökké csak rögtönzésből lehet megélni.

2013. ápr. 16. 17:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!