Hogyan tudnám magam rávenni a tanulásra?
Figyelt kérdés
Akkor nem bírom magam a legjobban NEM rávenni a tanulásra, amikor szünet van, mint például most. Kéne 1-2 tantárgyból tanulni, de nagyon nincs kedvem hozzákezdeni, inkább gépezek és eltöltöm az időmet mással. Szerintetek hogyan tudnám rávenni ilyen esetekben magamat?2013. ápr. 6. 12:57
1/6 anonim válasza:
üdv a klubban nekem zh-ra kéne készülnöm, de mióta egyetemista vagyok, nem tudo magam rávenni a tanulásra
2/6 anonim válasza:
szimplán lusta vagy, ez csak akaraterő kérdés, sehogy máshogy csak, hogy összekaparod az összes ambiciódat és annak ellenére, hogy nincs hozzá kedved megcsinálo
3/6 Nonfiguratív válasza:
én általában mindig az utolsó pillanatra hagyom, végül eszembe jut h pár hét és érettségi..szóval engem ez motivál, hogy végre túl legyek rajta
hallgasd meg aztán hátha.. ;)
4/6 anonim válasza:
Átgondolod, miért akarod megtanulni az adott dolgot, bizonyos mennyiségű tanulás után megjutalmazod magad, kreatívan használod a halogatást, és azokat a dolgokat halogatod, amiket nem érdemes csinálnod, pl. számítógépezés, megkeresed az érdekesebb dolgokat a tanulnivalóban, azokra koncentrálsz, és így lendületbe kerülsz, stb.
Rengeteg módszer van, a legjobb az, ha csak egy nagyon kis cselekvést hajtasz végre, pl. elolvasol egy bekezdést, és már nagyon lendületbe kerülsz. Lendületben maradni már könnyebb lesz, mint egy holtpontról elindulni.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. ápr. 7. 00:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!