Miért nem tudom magam rávenni a tanulásra?
Harmadéves egyetemista vagyok. Egyesek szerint jó képességű. Most mégis valahogy mélyponton vagyok. Lassú a felfogásom, megijedek az anyag mennyiségétől.
Igaz, hogy ez a félév nehezebb, mint az előzőek, az előzőekben mégis tudtam haladni, most meg nem tudok. Sorra bukom el a tárgyaimat. Eddig minden megvolt, olyan erős 3-4es átlaggal, most meg úgy néz ki, hogy minden fontosabb tárgyammal csúszni fogok.
Igaz, hogy a szint is nehezedett, de valami velem sincs rendben. Nem érzem a motivációt sem, folyton lekapcsol az agyam, elkalandozik a figyelmem. Ez az álomszakmám, pici korom óta ezt akartam és ha most kéne választani, akkor is ezt választanám, mégse tud lekötni az órai anyag, amit számonkérnek zhkon, vizsgán is.
Tud valaki valami segítséget/megoldást ajánlani? Érdemes dokihoz fordulnom? Vagy dilidokihoz?
Szia!
Milyen szakon vagy? Lehet ezt tudni?
Lehet, hogy eddig mindent beleadtál, maximalista módon, aztán kiégtél kicsit a tanulásban, illetve az anyag mennyisége, nehézségi szintje is nő.
Mérnökinfó szakon vagyok.
Eddig sem hoztam ki magamból mindent. Folyton halogattam a beadandókat is. Olyan erős középszerűen haladtam.
Szia!
Akkor pedig nálad is - ahogy nálam és még sokaknál - az lehet a probléma, hogy "krónikus halogató" vagy.
Ebből nehéz kitörni, és nem is megy egyik napról a másikra, de nem is lehetetlen.
Most én is ezen dolgozom. :)
Halogatás ellen:
http://www.youtube.com/watch?v=UegIujmGUiY&list=PL7EC734CC4B..
Krónikus halogató? Most ez az új divat, hogy mindenkire ezt mondják?
Hasonló cipőben járok, mint a kedves kérdező, csak annyi különbséggel, hogy ötödéves építészmérnök hallgató vagyok. Egyszerűen tragédia ami történik, nem mennek a tárgyak. Halogatom is őket, de nálam a depresszió nagyobb gondot okoz.
Amennyiben megengedheted magadnak, elfáradhatsz egy pszichológushoz. Előfordulhat hogy ő is NLP-s módszert is fog alkalmazni, mint ezek a halogatósok, csak kicsit profibban. (Ti tudjátok egyáltalán hogy a neurolingvisztikus programozás mire jó? :D)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!