Szerintetek sznob vagyok?
A családom anyagi helyzete átlagos. Dolgozni jelenleg nem dolgozok, de dolgoztam már. Egyetemre járok. Amit kapok pénzt a szüleimtől beosztom, és spórolok. Drága ruhákat vásárolok magamnak, meg úgy a legtöbb dolgot megvásárolom, mert zavarna, ha illegálisan szerezném meg. Ilyen például egy számítógépes program pl. Így kevesebb cuccom van, de mégis jobban érzem így magam. Jobban érzem úgy magam, hogy legálisan használom pl. a szoftvereimet, mintha ingyen letölteném. Vagy ha veszek egy ruhát 20.000 forintért, de vehetnék ennyi pénzből 3at is, egy olcsóbb üzletben.
Ezek miatt gyakran neveznek sznobnak. Mondjuk a viselkedésemben ez nem okoz változást, nekem ez teljesen semleges. Én ilyen vagyok, nem hasonlítom össze magam másokkal, hogy én jobb vagyok. De mások ezt megjegyzik, hogy sznob vagyok, és feleslegesen költöm a pénzt, ha megúszhatnám olcsóbban, vagy akár ingyen is. Egyébként van ebben valami jó is úgy érzem, mivel kevesebb tulajdonom van, és egy dologra többet várok, volt olyan, hogy 1 évet vártam, míg megvettem valamit, jobban értékelem, becsülöm.
Ha van lóvé és megteheted, miért ne?
De ha emiatt a családnak nélkülöznie kellene, akkor gondold át, és próbáld úgy csinálni, hogy ne fájjon sokba a dolog.
Engem azért szoktak sznobnak nevezni mert nem elégszem meg a kommersz dolgokkal. Pl.: 1500 forintos dohányt szívok, egyrészt mert az ízlik igazán(minek szívjak valamit ami nem ízlik?), másrészt szeretem megcsinálni magamnak a cigit. Ebből kijön 4 doboz cigi és kitart 2-3 hétig. Szóval ha úgy vesszük még mindig jobban jártam mint aki akár heti két doboz cigit vesz 1000+ forintért.
De az étellel is így vagyok, inkább veszem a kevesebb minőségibb táplálóbb ételt drágábban, mint a sok szemét szart olcsón. Ettől még nem vagyok sznob.
Szerintem ezek normális igények amiket írtál.
A sznob egyfajta dicsekvő. A sznob ezzel valamiféle felsőbbrendűséget akar bizonyítani.
Akik meg sznobnak hívnak emiatt, mert igényes vagy bizonyos dolgokra, kérdezd meg miért nem kisebb házban él/olcsóbb autója van, vagy egyáltalán miért nem csöves, úgy megúszhatná ingyen is.
Egyébként valószínűleg a márkás(?) ruhák miatt hívnak sznobnak. Sajnos egyfajta státusszimbólummá vált.
Amúgy az nem jött le, hogy a minőség miatt, vagy a márka miatt veszel ilyen drága ruhákat?
mindegy mit gondolunk, ha sznobnak tartunk úgysem értesz egyet, ha meg nem ,csak igazoltuk az elvárt képzeted.
én csak annyit mondok, örülj, amíg ilyen választásokra van lehetőséged, és nem kell rosszul érezned magad azért, hogy ne halj éhen.
valakinek fenn kell tartani azokat a cégeket is, akiket leírtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!