Magyarországon miért van ennyi sznob?
Kihangsúlyozzák hogy nekik 10 diplomájuk és 50 nyelvvizsgájuk van, mintha mintha ők ettől jobb, különb emberek lennének, pedig dehogy, a személyiség nem végzettségfüggő! Aki meg nem ilyen, azt lenézik! Azt mondják ha te máshogy gondolkodsz, nincs ennyi végzettséged, más az ízlésed, nem értesz egyet velem, akkor szr ember vagy, aki semmit sem ér.
Fikázzák a tévéműsorokat, merugye ők csak a NatGeo-t nézik, meg leszoktak a tévézésről, meg eladták a tévéjüket. Aki meg 12 óra hajtás után leül kikapcsolódni a tévé elé az proli.
Lenézik az országot, a közembereket, keletet, de nyugatnak, meg amerikának csontig benyalnak. Szerintük a magyarok buták, semmit nem érnek, bezzeg nyugaton...
Tele van az internet, a közélet az ilyenekkel, akiktől én speciel hányok, de mindenhol ott vannak, kikerülhetetlenek.
32/F proli
Nem minden diplomás ilyen. Pl. nekem eddig 2 van, most van folyamatban a harmadik, de semmi bajom a munkásemberekkel.
Hozzátenném, hogy a TV műsorokat (legalábbis ami az RTL klubon meg a TV2-n stb.) megy én se tartom nagyra, de el tudom képzelni, hogy 12 óra hajtás után az ember már csak laza kikapcsolódásra vágyik.
Amerikát meg hagyjuk, mert idegesítő egy állam. Mindig mindenhol ott kell lenniük, ahol valami hasznot remélnek. Ebbe most nem megyek bele.
Egyébként mit dolgozol? Ha nem titok.
> Kihangsúlyozzák hogy nekik 10 diplomájuk és
> 50 nyelvvizsgájuk van
Nem hinném hogy ez magyar sajátosság, biztos hogy külföldön is vannak ilyenek.
> Fikázzák a tévéműsorokat, merugye ők csak a NatGeo-t
> nézik, meg leszoktak a tévézésről, meg eladták a tévéjüket.
Nekem nincs diplomám, sőt érettségim se, mégis leszoktam a tévézésről. Egyszerűen azért, mert szar a műsor. Szóval ez nem végzettség függő.
> Lenézik az országot, a közembereket, keletet,
Jogosan.
a kettessel egyetértek.
Az exem vallott hasonló nézeteket, mint a kérdező.
Amúgy meg mindenkinek más a "laza kikapcsolódás". Van akinek a Való Világ, vagy a Barátok Közt, de attól még nem lesz sznob valaki, mert minderre nem vágyik, hanem többét ér neki este mondjuk fél óra könyv olvasás, vagy valami netes játék, vagy felrak egy komoly zenei CD-t. MIndenkinek más az ízlése és az igénye.
És igen, hogyne hánynék az országtól, amikor buszra szállok (mert bár hívhatsz sznobnak, nincs autóm) és minden ülés merő gedva, buszok állandóan lerohadnak, a metró kigyullad és bodog vagyok ha ezt minden nap túlélem. Amikor kimozdulok otthonról a kuka konténert mindig egy csöves túrja. Szóval igen, ezért hányok ettől az országtól.
USA-t lehet fikázni, de valahogy mindig azok teszik ezt, akik még nem voltak ott, mindenkinek ocsmányolják, titkon meg epekednek érte, hogy hú csak egyszer New York vagy L.A. de király lenne. Én azt mondom nem csak a rosszat kellene eltanulnunk tőlök, hanem végre valami jót is. Ha bemegyek ott valahova KÖSZÖNNEK!, és kedvesek és nem azt gondolják, hogy "hú vazze egy vevő már megint dolgozni kell" hanem lesik a kívánságod és segítőkészek.
Nekem nincs diplomám, de gondold el hogy ezek az emberek nyilván megdolgoztak ezekért az eredményekért. Természetesen nem tartom helyesnek, ha ettől valaki jobb embernek érzi magát, de büszke lehet, hogy sikerült neki.
24/L
Diplomáés cslaádban nőttem fel, és egyedüliként nincs diplomám, és a környezetemben is sok a diplomás, de ilyen szélsőséggel amit te leírtál cska egyetlen egyel tlaálkoztam. Persze biztos vagok benne hogy ilyen több is van, túl sok is.
Ugyanakkor kisseb hibák mindnkeiben vannak. más szuemszögből názzük hogy mi az értékes.
Én azt mondanám hogy érettségije és szakmája mindenkinek kellene hogy legyen, hogy legyen látórköre és megtudjon élni, akár munkásként akár diplomásként. Modern társadalomban elfogadhatatlan az analfabétizumus, persze aki csak 8 áltlaánost végzett cska el lehetnek egyéni okai is, az atótl még nem feltétlenül írástudatlan.
Sajnos magyarorzságon sok embert csak végig rugdosnak a 4-6-8 éven. Nem tudnak törődni annak egyéni problémájával, hogy vajon miért nem motivált tanulásban vagy mi akadályozza milyen motivációk nem engedik hogy legalább az alap műveleteket és értelmező olvasást elsajátítsa.
Én sem cska a ntegeót nézem bizony nézek "szemét" műsorokat, pl a híradót időnként, vagy egy egy rajzfilmet filmet éppen mi megy a tévében. De az igazi nagy szemetet biztosan nem idegesít. VV BK JR ÉH stb kivannak zárva hogy én ne kapcsoljam el az előzetesről is. ugyan akkor nem tudom elképzelni hogy más miért nem teszi.
De úgygondolom, hogy lehetnek egyéni motivációi ami miatt mégis megnézi és hazsnos neki, mondjuk az önbecsülésének, hogy ő azért messze távol van ettől a szinttől, vagy szimplán cska szociológiai érdekesség képpen. egyzserűen nem tehetem meg hogy a nézőket lenézem emiatt, a műsort lenézem, a készítőket lenézem, a szereplőket lenézem és sajnálo, de a nnézőket nem tehetem.
Ilyen sznob nem cska a diplomás emberből van. Nem egy "prolival" talákoztam aki nagyon hasonló nézeteket vallott, cska éppen ugye nem csak a butább prolikkal szemben de a diplomásokkal szemben is volt kivetni valója.
De abban igazuk van hogy sokszor egy értelmesebb munkás emver sokkal taplra esettebb mint a diplomások. nézd meg hény egyetemista tnault életében és hogyan fog munkát tlaálni, miben fog elheklyezkedni, bizony bölcsész ha nemt alál szakmájában munkát nem fog építkezéseken küröl nézni mint betanított, mert degradál neki. bölcsész hölgy köztük + én eldöntöttem takaríteni nem fogok. Itthon biztos nem. elmegyek wc-t pucolni inkább külföldre de éhen halni szarmelőval nem fogok.
Mindneki jobb valamiben mint a többi ember, de nem azt jelenit hogy nem tnaulhat a többitől semmit, és nem lenne elveszett helyzetben a másik hiányában.
Egyetemista srác jól beégett kihívta szerelőt a fűtéshez az meg majdnem elröhögte magát hogy "méh ehhez is" kihívják. Valami nagyon bagatel dolog volt. De én sme értek hozzá ezért nem is melékszem rá...
De a te megnyílvánulásod is elég sznob ugye tudod? :-)
Munkáscsaládban nőttem fel, de a velem egyidős rokonok között már főiskolások is vannak szép számmal. Egyszerűen más értékrendje van egy értelmiségi és más egy kétkezi munkás embernek - mindkét oldalon vannak rusnya személyiségek, én pl. sok tanártól írtózok (nem csak azért, mert rossz jegyeket adnak :D). Az arrogancia szomorú dolog, de ott van benned is - bizonyos alpári munkásrétegtől én is tartózkodok. Látom 32 éves vagy, ez ugye a mi társadalmunkban nyilván kizárja, hogy megismerj főiskolán végzetteket, mert már megvan a haveri köröd, de én még tanulok, így sok főiskolás megfordul körülöttem a tanév során, és elmondhatom, vannak itt is jó emberek, akik nem nézik le a kevésbé iskolázottakat. Ugyanígy az üzleti életben is vannak közép- és felső vezetők ebből és abból a fajtából is.
Összefoglalhatjuk, hogy a bizonyítvány nem ad intelligenciát, de a hiánya sem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!