Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Depressziós vagyok, öngyilkoss...

Depressziós vagyok, öngyilkosságom is gondolkodom. Nem látom a kiutat. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
1 hónapja szakítottunk barátnőmmel. 4 és fél évig voltunk együtt. Egy hét alatt sikerült elfelejtenie, már új barátja van. Úgy éreztem, hogy ő az igazi, már a lánykérést terveztem, amikor nagymamám megbetegedett és én voltam az egyetlen, aki vele volt és ápolni tudta, idegileg kikészültem, így sajnos nem csak a barátnőmet, de még a saját életemet is elhanyagoltam. Mindent megtettem azért, hogy újra tudjuk kezdeni a kapcsolatunkat, teljesen megváltoztam és ez sem volt elég. Ráadásul ezalatt az egy hónap alatt végig szórakozott velem, mialatt neki már volt barátja, pedig engem a múlt héten még megcsókolt. Az volt az indok, hogy már nem tud bennem megbízni. Hihetetlenül egyedül érzem magam, és senki nem ért meg. Mindenki csak a hülye tanácsaival jön, hogy lépj tovább, kösd le magad, idővel könnyebb lesz. Nem tudok továbblépni, mindennél jobban szeretem; semmivel nem tudom lekötni magam, mert csak ő jár a fejemben. Sokszor kibeszéltem már ezt magamból, de csak egyre nehezebb. Nem bírom tovább.

2013. ápr. 5. 12:21
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Megértelek ,hogy ki vagy de az öngyilkosságot felejtsd el.

Ha nem értette meg,hogy a nagymamádat kell ápolnod és ezért elhagyott akkor valószínű ,hogy nem voltál neki olyan fontos. Ha nem akar visszafogadni ne hagyd ,hogy szórakozzon veled.

2013. ápr. 5. 13:18
 2/6 anonim ***** válasza:
57%

Aki képes ennyire függ egy másik embertől, egy idita, teljesen önállótlan és gyenge személyiség

Aki meg akarha ölni magát, gyáva és gyenge, mert elmenekül a probléma elöl, feleőteln, és képtelen obiektíven szemlélni magát

2013. ápr. 5. 13:39
 3/6 anonim ***** válasza:
* függni
2013. ápr. 5. 13:39
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos ez az ő döntése. Ha engem kérdezel, ezt tudomásul kell venned. Ha ő nem téged szeret, nem tudsz mit tenni. Előbb-utóbb bizonnyal kiábrándulsz belőle. Az is lehet, hogy még azelőtt visszatér hozzád.

Kiutat keresel, holott éppen kint vagy valamiből. Ha másfelől nézed a dolgokat, ezt láthatod. Szabad ember vagy és azt tehetsz, amit szeretnél, mások szabad akarata által szabott határokon belül. Vagyis lehet, hogy akit szerettél, nem lehet a tiéd. De hogy mit hoz a jövő, hogy alakulnak az érzéseid és a sorsod, nem láthatod még, pláne így, ilyen függő állapotban nem.

A dolgokat sokszor nem értjük, és hiába járjuk körül akárhányszor, nem tudjuk megmagyarázni. Egyszerűen tudomásul kell vennünk, és el kell fogadnunk.

Egy dolgot ne felejts el: ahogy az ő általa hozott öröm jött az életedbe, ugyanúgy hamarosan más öröm is jöhet, sőt jönni fog. Azt mondod, nem tudsz továbblépni, ebből annyi igaz, hogy *egyelőre* nem tudsz továbblépni. De ez a szeretet idővel kiábrándulásba, közönyösségbe, emlékbe fog átmenni. Ha nekem nem hiszed el, kérdezz meg bárki mást, aki hasonlóan járt, de már eltelt pár év.

Egyébként minden tiszteletem a tiéd, amiatt amit megtettél és amit átéltél az elmúlt időszakban. Mindezekkel és emellett is érdemes embernek tűnsz. Emiatt másoknak, a fenti várható örömök és jobbra fordulás miatt pedig neked is kár lenne, ha megszakítanád az életedet. Őszintén és szeretettel kérlek, hogy ezt ne fontolgasd, ha lehetséges.

És hogy miként vészeld át ezt az időszakot? Egyszerű. Tedd, ami jólesik. Azt. Megteheted. Keresd azt, ami örömet okoz. Azzal, akivel. Ott, ahol. Ha jól meggondolod, van igazság ebben, és van rá lehetőség.

Remélem, mégsem tartod mindezeket hülye tanácsnak. Valószínűleg mindannyiunk hasonlókat javasolna (több vagy kevesebb átérzéssel), sőt, valószínűleg te is másoknak, ha nem tapasztalnád most ezt.

Elhiszem, hogy nehéz. Csak te érzed, mennyire, de elhiszem, hogy az. De azért kérlek, higgy nekünk. És hidd, helyesebben: tudd, hogy van miért folytatni, és lesz jobb.

Vannak a világon emberek, akik méltatlanul viselkednek, például a volt barátnőd. De vannak olyanok, sokan, akikben nem kell csalódni. Ilyenek talán akadnak itt a válaszolók között, és valószínűleg ilyen vagy te is. És még nagyon sokan mások.

Ha a barátaid egyike lennék, most valószínűleg a kocsmában innánk vagy az esti utcán mennénk hazafelé, együtt. Így viszont, a helyzetből adódóan, csak lélekben, de abban igen, veled vagyok.

2013. ápr. 5. 22:59
 5/6 anonim válasza:
100%
ha ő is annyira szeretett volna téged, mint te őt akkor végig melletted lett volna addig míg te a mamádnak segítesz! de ő nem így tett .. én is hasonló helyzetben voltam.. tudom milyen.. hogy abban csalódsz a legnagyobbat akitől egyáltalán nem várnád.. de az öngyilkosság egyáltalán nem lenne megoldás! ott van a családod akinek mindennél többet jelentesz és persze a barátid! inkább a barátnődnek kéne szomorkodni azért mert elveszített téged! mert nem lesz még egy olyan fiúja aki így fogja szeretni mint te őt! ebben biztos vagyok! de te még találhatsz olyan lányt akit még nála is jobban fogsz szeretni, és a lány is majd jobban fog szeretni mint az exed tette! tudom hogy még mos nehéz.. de el kell telnie egy kis időnek! minden okkal történik! ha valami véget ér, az azért van, mert valami sokkal jobb vár rád!
2013. ápr. 5. 23:08
 6/6 RaZeR1912 válasza:
Felejtsd el az öngyilkosságot... Legegyszerűbb elfelejteni egy nőt úgy hogy találsz 1 másikat...
2013. ápr. 6. 14:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!