Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Miért félek a haláltól?...

Miért félek a haláltól? Hogyan tudnám elfogadni?

Figyelt kérdés
Sajnos nagyon nem szeretnék tovább szenvedni és szeretném befejezni az életem. Viszont nagyon félek a haláltól és aligha merem megtenni.. Viszont ha valahogy el tudnám fogadni és nem tartanék tőle lehet, hogy el tudnám magam határozni a dologra. Köszönöm előre is!
2013. márc. 30. 12:08
1 2
 1/16 anonim válasza:
Nehogy öngyilkos legyél!!! Egy időben én is féltem, de legyőztem azzal, nekem van életem az szép és egész. Nyugodj meg, agyj magadnak egy időt
2013. márc. 30. 13:04
 2/16 A kérdező kommentje:
Ez sajnos nem ilyen egyszerű de erről nem szeretnék beszélni. Az én döntésem csak egy gond van vele, hogy félek megtenni.. Nagyon nehéz és szomorú életem van amin akármennyire is szeretnék nem tudok változtatni. Sem intelligens sem szép nem vagyok, számomra nem tartogat semmit az élet. A kérdésemnek is az a célja, hogy el tudjam fogadni azt a dolgot, hogy már nem sokáig élek és hátha könnyebben meg tudnám tenni. :) Köszönöm a válaszod mindenesetre.
2013. márc. 30. 13:15
 3/16 anonim ***** válasza:

Miért akarsz meg halni ? am ebben ezen az oldalon nem fog szerintem segíteni senki hiába van sok depis öngyilkos hajlamú ember az oldalon ráadásul belegondoltál már abba hogy a halál után nincs semmi se teljesen megszűnsz létezni nem tom hogy te hogy vagy vele de én nem akarom ezt :D hiába voltak/vannak olyan napjaim amikor legszívesebben én is megtetem volna

18/f

2013. márc. 30. 21:38
 4/16 A kérdező kommentje:
Nem szeretnék beszélni arról, hogy miért. Szerintem meg amúgy sincs olyan dolog, hogy depresszió, ezt csak magányos emberek mondják magukra, hogy felkeltsék az emberek figyelmét magukra. Én egyszerűen szomorú vagyok és nyomorult, és ha lenne egy kis bátorságom már rég megtettem volna. :(
2013. márc. 30. 21:42
 5/16 anonim ***** válasza:
Szeretnél még boldog lenni ? van még benned valami remény az élet felé ? van ami még képes szórakoztatni akár ember állat film/mese van/volt valami álmod célod amit szerettél volna elérni ?
2013. márc. 30. 21:57
 6/16 A kérdező kommentje:
Látom mégis ez a része a kérdésemnek érdekli a kedves kommentelőket.. Sajnos az én életemben nincs olyan dolog ami miatt értelmes lenne reggel felkelnem, nagyon szomorú vagyok és magányos.. Mindezekmellett csúnya is vagyok ami miatt nehéz új emberekkel ismerkednem, főleg lányokkal ismerkednem...
2013. márc. 30. 22:16
 7/16 anonim ***** válasza:
Hány éves vagy??? 14-15?? Mert "hülyéket" beszélsz, az élet egy csodálatos hihetetlen utazás, (lehetne ha a média stb felhagyna az agymosással, de ebbe most ne mennyünk bele) A Haláltól meg nem kell félni, majd ha megöregszel, 90-100 éves korodban, "meghalhatsz" sok sok vizsgálatot végeztek, amik bizonyos dolgokat nem tudtak kimutatni az agyról, mégpedig azt, hogy vannak olyan érdekes tulajdonságai a szervnek, (agy) amiket önmaga, mint anyagi dolog nem idézhet elő... és itt lapul a kérdés, hogy van e lélek, ésatöbbi... Úgy gondolom, és sokan mások is, neves, tudós! emberek, akik szerint többek vagyunk puszta hús vér anyagi, fizikai megnyilvánulásnál, szóval egy tudat vagyunk, amolyan lélek, emberi életet megtapasztaló, nagyobb valami részei vagyunk... gondolj csak bele, a valóság nem több puszta illúziónál, érdekes feltevés, a zagyunkban van a jobb félteke, és a bal... Asszem túlnyomó részt a Balt használjuk, egy illető agyvérzést kapott, és csak a jobb agyféltekéjét tudta használni, aminek következtében "pixelesen" látott, és amiket mondott értelmes szavakat a telefonban, ő azt így hallotta: WUFF WUFF WUFFF ! Hihetetlen! EZ is bizonyítja, hogy a valóság csupán illúzió! Ne félj a haláltól, de éld az életed tovább, emberi lényként! Szép élet vár rád, az emberek, a világkép változik! Az emberek kezdenek rájönni olyan dolgokra, amiken eddig átsiklottak... 1-2 évtizeden belül, drasztikus változás áll be a társadalmi rendszerben, és azt neked is át kell élned! Fiatal vagy még, (gondolom) szóval A Butaságról ne is álmodj.. élj emberként ebben az életedben, mert emberi életet kell megtapasztalnod!:) 21/F
2013. márc. 30. 23:45
 8/16 anonim ***** válasza:
Vagyis a gondolatot, nagyon úgy néz ki, nem pusztán az agy hozza létre! sok mindent nem tudunk még....
2013. márc. 30. 23:51
 9/16 A kérdező kommentje:
22 éves vagyok. Nagyon tiszta képem van a világról és az életről amiről úgy döntöttem, hogy nem szeretném folytatni. Nem értem miért olyan nehéz elfogadni a tényt, hogy meg akarok halni. Csak egy ember vagyok a sok közül, nem vagyok semmivel különb a többi ezer embertől akik naponta halnak meg.. Egyszerűen csak gyáva vagyok megtenni, ez ellen szeretnék tenni, ezért írtam ki a kérdést és nem azért, hogy valaki érvekkel próbáljon lebeszélni róla. Beteg is vagyok de ez más téma.. Nem vagyok idióta egyszerűen nagyon szomorú sorsom van... Kérlek értsd meg.
2013. márc. 30. 23:56
 10/16 anonim ***** válasza:
ÉN megértem, bár nem teljesen, mert nem ismerlek.. azt hiszed csak neked vannak gondjaid bajaid??? Azt hiszed, csak neked nehéz az élet??? Azt hiszed ha az öngyilkosságot választod mindenkinek jobb lesz? A Családnak?? Még szép, hogy nem vagy képes megtenni, hány olyan fiatal van, aki viszont 18 évesen eldobja az életet, pusztán egy érettségi vizsga miatt!?? Megáll az ember esze.... 22 éves vagy, és nem leakarlak beszélni, hanem tudatni veled, hogy az öngyilkosságnak semmi értelme, de tedd csak meg ha akarod, szabad akaratod van.Szia
2013. márc. 31. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!