Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Vajon érdemes még reménykedve...

Vajon érdemes még reménykedve felkelnem, hogy a világ megváltozott tegnap óta?

Figyelt kérdés
21 éves vagyok, fiú. Azért szögeztem már le az elején, ha valaki esetleg úgy érzi, hogy egy ilyen fiatal srácnak még nem lehetnek komoly gondjai, valamint csak magát sajnáltatja, az kérem ne olvassa tovább soraim. Több éve gondolkozom rajta, hogy eltávozom az élők sorából. Ez a döntésem bár azon alapul, hogy nagyon csúnya vagyok, nincs munkám sem célom, mint barátnőm és hely sem ahol otthon érezhetném magam.. Viszont ezek nem adtak valós okot arra, hogy feladjam az életem, mindig próbáltam kitartani amellett, hogy előbb utóbb jobbra fordul a dolog, de sajnos már ez az illúzió sem tartja bennem a lelket. És ha belegondolok abba, mi van ha ez sosem lesz jobb? Mi lenne ha én is csak beállnék a sorba, életem arról szólhatna, hogy valami munkát végzek amiből majd épp, hogy a hó végén kijövök és még a hasam sem lesz tele, és kedvesem sem lehet a külsőm miatt. Miközben a tudat, hogy nincs okom a boldogságra felemészt. Nem voltam sohasem egy rossz ember, mindenkiben a jót keresem, de viszont szüleimnek sem adtam még elég okot arra, hogy büszkén tekinthessenek rám. Teljesen tisztában vagyok azzal, hogy amire készülök egy gyáva tett, de szeretném minden felhasználható szervem beteg embereknek adni teljesen ingyen, olyanoknak akik szeretteik vannak, álmaik amik még beteljesítésre várnak, viszont anyagi keretük akadályozzák ebben őket. A tudat, hogy az én értelmetlen életemmel több embert menthetnék meg vigasztalhatna utolsó napjaimon. (Itt is megjegyezném, hogy nem hiszek sem mennyországban sem pokolban, igazából én semmiben sem hiszek, szóval ilyen célom sincs ezzel a dologgal). Attól a ponttól, hogy reggel kinyitom a szemem addig a pontig amíg hajnali órákban sikerül elaludnom csak azon merengek, hogy eddig miért még nem mertem megtenni.. Néha csak hosszasan a tükörben nézem magam, és azon gondolkozom, miért nem érthetem az életet? Borzalmasan félek a haláltól ezt nem tagadom, de az élettől mégjobban. Utolsó pár mondatomban szeretném még nektek elmondani, hogy bár rajtam már nem tudtok segíteni, kérlek figyeljetek a környezetekben a csendes visszahúzódó fiatalokban, higyjétek el több érzelem rejlik bennük és fájdalom mint sok felnőttben. Ne hagyjátok, hogy ők is ilyen mélyre jussanak mint én. Aki mégis elolvasta annak ellenére ezt az egészet majd mindezek után is úgy gondolja, hogy csak sajnáltatom magam, valamint életképtelen vagyok, nem hibáztatom írja tele véleményével a kommenteknek szánt helyet, mindenki maga dönti el, hogy mit tesz. Engem ne sajnáljon csak senki, én magam tehetek arról, hogy hagytam a depressziónak hogy felemésszen, nem kértem segítséget senkitől.

2013. márc. 24. 23:31
1 2 3 4
 11/40 A kérdező kommentje:
Szerintem te rosszul értelmezted...
2013. márc. 25. 16:44
 12/40 anonim ***** válasza:
Az arcod olyan,amilyen(nyilván bebeszélted magadnak már). Az értelmes, jólelkű embereket (a többbi nem számít) úgyis a kisugárzásod érdekli - és az pedig 100%-ban a szívjóságtól függ.
2013. márc. 25. 18:25
 13/40 anonim ***** válasza:
Szerintem keresd és gyártsd csak tovább a kifogásokat, abban már profi vagy. Nehogy véletlenül felkelj és keress valami épeszű célt magadnak.. ÁÁÁ az túl egyszerű lenne.
2013. márc. 25. 19:16
 14/40 LeftBehind ***** válasza:
13. "Egyszerű"....na ezt te sem gondoltad komolyan.
2013. márc. 25. 20:45
 15/40 A kérdező kommentje:
Bár látom, hogy van aki tényleg azt hiszi, hogy a kérdés kiírása előtt nem próbálkoztam meg és első akadálynál elestem.. nem zavar. Sok-sok dolgon estem már túl sajnos az elmúlt pár évben, de mindig küzdöttem! Viszont meg kell mondjam, hogy az ilyen kommentek is méginkább csak arra késztetnek, hogy ne adjam fel, már csak hogy bizonyíthassam hogy nem vagyok egy szar alak!
2013. márc. 25. 20:50
 16/40 anonim ***** válasza:
Te szerinted annó pár 100 évvel ezelőtt a tengernek hány hajó vágott neki iránytű meg mindenféle mai modern kütyü nélkül, és mennyien fulladtak bele? Mégis volt újabb és újabb hajós aki megpróbálta a lehetetlent.
2013. márc. 26. 14:04
 17/40 anonim válasza:
Keress magadnak valami célt! Van akármi is amit szeretsz csinálni? valami hobbi? egyszerűnek tűnik de tényleg ez a megoldás és ne keress kifogásokat
2013. márc. 26. 17:01
 18/40 anonim ***** válasza:

igen, jól látod, a legtöbb ember majd idejön köpködni, hogy gyáva vagy, meg a pokolba kerülsz.

szerintem egyáltalán enm gyávaság a saját életeddel úgy rendelkezni ahogy akarsz. inkább az a gyávaság, amit az emberek tesznek az üres életük megőrzéséért.

hogy csak te lennél hibás az életedért, az nem igaz. sok ember hibás abban, akik hagyták hogy ide juss. ha úgy nézzük, azok is hibásak, aki kitt most elmennek melletted sazó nálkül, meg a köpködésüket okádják ide. igen, rád fogják hárítani ,mert egyszerűbb, mint szembenézni a saját tettük következményével.

magán a kérdésen én is sokat gondolkozok, próbálok már évek óta megismerni 1 értelmes embert, de eddig nem sok sikerrel. az emberek többsége gőgös, köpködő, érzéketlen, ostoba, unalmas, vagy pont az az erőtlen fajta, aki nem tud segíteni magán, ezért inkább bezárkózik és szép csendben haldoklik.

én szívesen beszélgetek veled,vagy lennék a társaságod. merre laksz?

...

látom megjött a sok idióta. magadban keresd a hibát, hülye vagy, és hasonló sablonos giccsek és köpködések. annyit elárulok kérdező, hogy ezek az emberek általában nagyon ostobák és semmilyen nehézséggel nem néztek még szembe életükben. ne higgy nekik.

"A kérdező kommentje:

Sajnos szüleim régimódiak, nem tudják megérteni mit érzek, szerintük olyan dolog, hogy depresszió nincs is, csak egy ok , hogy valaki felhívja magára a figyelmet.."

a szüleid idióták mint általában a legtöbb szülő. ne foglalkozz velük se. semmi nem fog megoldást hozni neked, csak egy értelmes társaság, ahol figyelmet kapsz és valaki segíteni próbál neked. mivel az emberek többsége pont önző, rosszindulatú, lusta és hülye, senki sem fog foglalkozni veled. keresni kell 1 olyan embert, aki megért, figyel rád, el tudsz vele menni otthonról, valami nyugodtabb környezetbe.

a szomorúságon ez is javítani fog.

"A külsőmért már amit tudtam megtettem... Magas vagyok és izmos, viszont az arcom ami elkeserítően reménytelen. Sajnos nagyon drága lenne megcsináltatni sebészekkel, másképp meg nincs lehetőség arra, hogy szeressenek így sajnos csak bele kellett törődjek, hogy így születtem.."

engem nem érdekel hogy nézel ki, szívesen találkoznék veled.

"Viszont meg kell mondjam, hogy az ilyen kommentek is méginkább csak arra késztetnek, hogy ne adjam fel, már csak hogy bizonyíthassam hogy nem vagyok egy szar alak!"

engem ezek a kommentek inkább tömeggyilkosságra sarkallnak. szomorú, hogy pont ezek az emberek halnak meg, akiknek vannak még érzelmeik, a sok ostoba trágya "ember" meg életben marad. persze az erősebb marad életben, csak feltételezném, hogy 10.000 év alatt valamennyire előrébb jutottunk a csimpánzoknál...

a többi ostoba giccsre nem is reagálok.

megkereshetsz privátban is, de ha nem is, elég ha tudod, hogy az emberek többségére enm érdemes hallgatni. szerintem valahol erre te is rájöttél, mint ahogyan előre láttad azt is, mit fognak írkálni, mindig ugyanazokat a közhelyeket vágják a másik fejéhez, de a saját szemükben a gerendát...

senki nem fog segíteni neked, mert senkit enm érdekel a problémád, nicnsenek olyan helyzetben, mint te, csak azért írnak ide, hogy jobbnak érezhessék magukat, mikor másokat lenéznek, meg okoskodjanak, hogy csökkentsék kisebbrendűségi érzésüket. sajnos az emberek többsége frusztrált, és itt akarja kiélni magát, az emberiség töredékébe szorult csak együttérzés és ész is egyszerre.

magadnak kell megoldást találni rá, de annyit segítek, hogy ha próbálsz új emberekkel ismerkedni, sok behatás érhet, ami motiválhat is. de te most eljutottál az elkeseredés pontjára, amikor már enm is remélsz segítséget, valahol ez teljesen logikus és reális is. pont ezért kell szembeszállnod mindenkivel, és azért is megmutatni, hogy jobb vagy náluk. neked legalább megvan a lehetőséged arra, hogy ne csak a cuki pofidért szeressenek meg a pénzedért. mert az emberek többsége csak ezt keresi másokban.

2013. márc. 27. 07:59
 19/40 anonim ***** válasza:

"csak azért írnak ide, hogy jobbnak érezhessék magukat, mikor másokat lenéznek, meg okoskodjanak, hogy csökkentsék kisebbrendűségi érzésüket."

Bagoly mondja...

2013. márc. 27. 09:28
 20/40 anonim ***** válasza:
"látom megjött a sok idióta"- itt mindenki az, csak Te vagy helikopter.
2013. márc. 27. 10:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!