Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Hogyan lehet az érzelmi...

Hogyan lehet az érzelmi érettséget fejleszteni?

Figyelt kérdés
Az a bajom, hogy 20 éves vagyok, és eléggé éretlen bizonyos dolgokban... a legtöbb kamaszkori dolog teljesen kimaradt nekem. Nem csajoztam, nem bandáztam sose, nem futottam le a szokásos köröket, és most nem tudok szót érteni a lányokkal. Tudom, hogy sok gátlásos korombeli küzd ezzel, de az én esetem valahogy más... én valahogy még mindig a szüleim pici fia vagyok. Kb. velük nőttem fel, és én magam is elég "öreges" lettem. Nem nagyon lettek korombeli barátaim. Kialakult egyfajta fóbiám a buliba járástól, ezt valahogy összeegyeztethetetlennek érzem a személyiségemmel, úgy érzem, nekem azt nem szabad. Pedig iszonyúan vágyom rá, hogy bulizzak, táborozzak, koncertekre járjak, hülyüljek. A csajokkal se tudok mit kezdeni, mindig átadom nekik az irányítást és félek az intimitástól... Mit kezdjek magammal?
2013. márc. 12. 00:12
 1/4 anonim ***** válasza:
Sok filmet kell nézni pl a Házibulit.
2013. márc. 12. 00:34
 2/4 anonim válasza:
Majd jön a lazulás, hülyülés, csak menj el egy társaságba. A te korodban úgyis hozzátartozik a piálás is a bulizáshoz, bandázáshoz, ha pedig iszol egy keveset, már sokkal jobban fogod érezni magad, mindent poénosnak találsz majd, már eleve röhögni fogsz mindenen, és akkor a többiek is jó fejnek tartanak majd.
2013. márc. 12. 01:03
 3/4 A kérdező kommentje:
És ettől fejlődik majd az érzelmi érettségem?
2013. márc. 12. 08:17
 4/4 dani900 ***** válasza:

Na ez jó, igyál, drogozz, csússz szét...

Hát gondolom nem ilyen tanácsra vártál...

A legelső, hogy vállalj felelősséget, ne hagyj mindent a szüleidre, sőt, lassan semmit sem szabad nekik eldönteniük helyetted, vállald az ezzel járó konfliktusokat, és negatív dolgokat is.

A felnőttség ezzel jár, de ha megteszed, és legyőzöd a félelmeidet, sokkal magabiztosabb leszel.

Mivel látom, hogy a szüleidtől, mivel ők alulfejlettek eléggé érzelmileg, nem sokat tanulhattál, ha akarsz fejlődni, és megérteni, mit miért tesznek érzelmileg az emberek, és TE is, akkor olvasd el Csernustól a Férfit, ott sok mindenre választ kapsz, és hidd el magadra fogsz ismerni számos szituációban.

2013. márc. 12. 16:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!